התייעצות

ayeletg1

New member
תודה , סוניה ../images/Emo140.gif

היות ויש לי גישה מיידית רק למניואל של בבירי הישן הרי שחסכת לי והחכמת אותי ועל כך תודה. האמת היא שגם לי יש השגות על ה - MVPT ואולי זו הזדמנות לנסות את ה - DTVP2 למדתי אותו לא מזמן וטמנתי במדף ... וכבר דיברו פה על כוחו של הרגל...

ayeletg1

New member
התייעצות../images/Emo5.gif

היו לי לאחרונה 2 מקרים בהם ילד באבחון יצא ב -MVPTממש גבוה או מתאים לגיל ולעומת זאת בחלק החזותי של מבחן בירי (VP) יצא באחוזון ממש נמוך.במקרה נוסף זה היה בדיוק הפוך. איך אפשר להסביר זאת ? ניסיתי לבדוק כיוונים שונים כמו שינויים בקשב או תחום מסויים שלקוי אבל התוצאות לא היו עקביות.יש לכם רעיונות? בנוסף , רציתי לדעת האם מישהו יודע מה הרציונל בכך שהצורות בחלק החזותי בבירי ככל שהן מורכבות יותר הופכות להיות גם קטנות היותר? ההגיון שלי (שאני מקווה שהוא בריא -
) אומר שלשם קבלת תוצאות מהיימנות היו כל הפריטים אמורים להיות באותו גודל!!!. מה דעתכם?

תגובה סמלית ...

הי איילתג1 לצערי אין לי תשובה לחלק הראשון של שאלתך ... כי את ההסבר ניתן להסביר כנראה רק דרך תצפית נוספת והכרות מעמיקה עם הילד ... מה לעשות לא נחקר המתאם בין שני המבחנים ? ההגיון שלי אומר שככל שהצורות קטנות ... עולה מורכבות האינטגרציה החזותית, החזותית-מרחבית, מיקוד קשב ... וזהו המדד לרמה התפיסתית ... בכל מקרה מעניין מה כתוב על זה במנואל של המבחן .. נסי למצוא ... נחכים !

למעלה