התייעצות ...

ניבית2

New member
התייעצות ...../images/Emo12.gif

שלום לכולם, ביום שבת לקחתי את בני לבריכה, בערך כ - 5 שעות אבל הכניסה למיים היתה בהפסקות בערך 3 פעמים, הוא נח ואכל וחזר שוב למים. (בן 6 ושבעה חודשים, ומקבל הידרותרפיה פעם בשבוע מה שהעלה לו את הביטחון העצמי), שנכנס למים נכנס לבריכה של הגדולים ולא נרתע ופחד כמו בשנה שעברה (שאז היה בבריכה של התינוקות כל הזמן). רוב הזמן ששהה במים היה באויר (בסביבות מטר ושלושים) כלומר עשה הרבה "אופניים" עם הרגליים והתאמץ המון היה כמובן עם מצופים וממש עשה המון המון תנועות, גם עמד איפא שאפשר לעמוד ונח וכייף. לקראת צאתנו מהבריכה אחרי שייבשתי אותו והלבשתי אותו (מזג האויר לא היה חם היה נעים), הוא עשה פרצוף קצת מוזר ולא יכל לנשום היה לו קשה, ואז שאלתי אותו מה קרה לך? איפה כואב לך? אז הוא אמר לי בבטן והצביע על החזה ואז אמר לי אני נחנק ואני נכנסתי ללחץ ועשיתי לו מסאז' בחזה, ודי מהר הוא הרגיש בסדר. למחרת שאלתי אותו אתה זוכר מה קרה לך אתמול מה כאב לך ? אז הוא אמר לי כואב בצד שמאל, אני הייתי בהלם שהוא אמר לי שכואב לו שזה נהדר. לאור המקרה, מה כדאי לי לעשות ? לפנות לרופא ולנסות לשאול מה כביכול קרה לו ? ולעשות לו בדיקות ? (אולי אסור לו להתאמץ הרבה). ברצוני לציין שאחייניות שלי שהינן בנות רגילות, נמצאות במיים די הרבה שעות ומתרוצצות ולא מרגישות לחץ כלשהו. אודה להתייחסותכם.

razgalili

New member
בשביל השקט כדאי לשאול רופא

כאבים בחזה וקושי בנשימה יכולים גם להיות בעיית לב. מאד לא נפוץ בגיל כה צעיר, אבל בהחלט אפשרי. האם הוא היה קצת חיוור או כחול? האם היו לו אפיזודות דומות אי פעם? זה לא בהכרח הבעיה. מים בבריכה מכילים הרבה כלור. כלור חודר דרך העור ובנשימה להרבה ילדים בספקטרום יש בעיה לפרק כלור ולהוציא אותו מהגוף. חשיפה ארוכה לכלור בברוכה יכולה להטיל עומס כבד על הילד לילדים רגילים לעיתים רחוקות יש בעיה כזו כי הכבד שלהם מסוגל להתמודד בקלות עם הכמויות האלה. כאבים בצד שמאל יכולים להיות גם צרבת. אם הוא אימץ את עצמו הוא יכול בקלות הגיע למצב של צרבת מאד לא נעימה. אם יש רופא ילדים טוב כדאי להתיעץ בטלפון ולשאול.

ניבית2

New member
../images/Emo140.gifלרז,

הוא לא היה חיוור או כחול ולא היו מקרים כאלה בעבר, יש לי תחושה שזה אולי באמת בגלל הכלור. רופא ילדים רגיל יוכל לבדוק אותו או לחילופין להמליץ לי לאן לפנות ? תודה

razgalili

New member
רופא ילדים יכול לבדוק בעיות לב

ובעיות של צרבת ובטח יכול לחשוב על שניים שלושה דברים שלא חשבתי עליהם ושכדאי לבדוק. אחרי הכל אני לא רופא משום סוג, סתם הורה לילד אוטיסט. אני בדיוק למדתי אתמול שלילדים בספקטרום יש אחוז גבוה של בעיות לב לעומת ילדים נורמלים (למרות שבפרוש לא מרקיע שחקים) אז אולי אני יותר מדי רגיש לנושא היום. לגבי הרגישות לכלור - אני לא חושב שלרופאי ילדים יש את הגישה לבדיקות הללו, או את הידע. הבדיקות שאני מכיר קיימות בארה"ב והן יקרות למדי, ולעניות דעתי העניה, במקרה הספציפי הזה מיותרות. אם חשיפה ארוכה לכלור תגרום עוד פעם לילד לבעיות כדאי להרחיק אותו מכלור. בטח שווה להזכיר את האופציה לרופא הילדים, אם לא יועיל לא יזיק.

למעלה