התייעצות ...

Blueyes2

New member
התייעצות ... ../images/Emo119.gif

מאחר שאני מרגישה קצת בבית , הפעם לי יש שאלה.. אנחנו זוג סטודנטים ממש בסוף של התואר ובאוגוסט נצא אל ה"חופש" , רצינו לסיים עם טיול כמובן.. התקציב די מוגבל בסביבות ה 1500$ וזמן הטיול מקסימום חודש.. היינו ב-טורקיה ואירופה המערבית ( מה שרלוונטי לסכום ) וחשבנו בכיוון : עדיפות ראשונה - מרוקו , אבל הבנתי שצריך ויזה קבוצתית וזה די בלאגן, חשבנו לטוס לדרום ספרד ,להיות שם מספר ימים ואז לקחת מעבורת . אני יודעת שזה אפשרי , אבל הבעיה עם הויזה הקבוצתית..למישהו יש מושג בעניין הזה? עדיפות שנייה - מזרח אירופה . כאן יש התלבטות בין בולגריה ,סלובקיה , טיול רכבות בודפשט- וינה -פראג -ברלין לשבועיים בערך או אזור סלובניה .. יש לציין שאנחנו אוהבים טיולים רגליים ( אבל טרקים עם התיקים על הגב לא בא בחשבון ..) , יושנים בהוסטלים ובכלל אווירת הטיול תרמילאית . אשמח לכל עזרה או רעיון תודה

carmelz

New member
אתיופיה

זול, קל לטיול, מדינה מדהימה, אנשים נחמדים, קרוב, בחודש אפשר לעשות טיול מאד יפה. איזה עוד סיבות צריך כדי לנסוע לשם?

Blueyes2

New member
צריך לדעת קצת על המקום לא?

תוכל לפרט יותר..? אין לי כלל מוזג על אתיופיה..לא מסוכן שם ? איזה סוג טיול מבחינת נופים ? תחבורה ? לינה ? מה המחיה לחודש ? בגלל הרבה סימני שאלה אולי לא חשבתי על זה בכלל.

sela v

New member
באתיופיה

יש את מקור הנילוס, ומנזרים. לא הייתי שם עדיין, אבל זה מה שאני מכיר.

חי בר

New member
אתיופיה ../images/Emo88.gif

מסוכן שם? לא יותר משאר מדינות באפריקה. אתיופיה מדינה לא קטנה- איזה רבע הודו בגודל, 50-60 מיליון אנשים מאוד קשה לעשות הכללה בינרית אם מסוכן או לא. יש מקומות שמסוכנים, אחרים לא. יש מקומות שמסוכנים רק בלילה, וכו' וכו'. לדעתי "הסכנה" העקרית במקרה שלכם (טיול מוגבל בזמן לחודש?) היא לחטוף קלקול קיבה (למשל אמבות, ג'רדיה ושאר חיידקוקים
) שגורמים לשלשולים ומרעין מהסוג שכשהזמן לטיול קצר זה יכול לקלקל קצת את התוכניות. נופים? חבל על הזמן. יש שם אזורים עם נופים מדהימים- הרים משוננים, מצוקים, מדבריות, רמות גובהות, אגמים מדהימים, הרי געש כבויים (עם אגמים בפנים
) וכו' וכו'. גם הנוף "האנושי" מעניין מאוד (שבטים מכל מיני סוגים), ויש גם שמורות עם חיות- לא סרנגטי, אבל עדיין נחמד. תחבורה? כמו בכל מדינה אפריקאית, יש תחבורה "ציבורית" על בסיס אוטובוסים, מוניות שירות, משאיות (טרמפים בתשלום עפ"ר), טרמפים וכמובן שאפשרות לשכור רכב, לשכור רכב עם נהג (יעאני טיול סמי-מאורגן) וטיול מאורגן. כל האפשרויות, תלוי בזמן ומצב הכיס שלכם. לינה? החל ממלונות סבירים וכלה במלונות פשפשים, חושות ו/או לינה באוהל. תלוי בכם, תלוי באיזה מקום נמצאים. מחיר לחודש? אין לי מושג. אם תעשו טרקים רגליים זה עולה בערך ככמות האוכל שאתם סוחבים. לינה במלונות פשפשים (בד"כ הפשפשים לא לבד- הם מביאים איתם חברים כל מיני מוצצי דם, כינות גוף ושאר קרובי משפחה
) יחסית זולה מאוד. באופן כללי המדינה מאוד זולה יחסית למדינות אחרות. תחשוב על זה קצת, אפשר להוריד את רוב סימני השאלה בצורה דרסטית

Blueyes2

New member
תודה על הפירוט ../images/Emo24.gif

אבל חשבנו יותר בכיוון של מרוקו..בכלל ממש לא בא לי בחודש לחטוף ג'יארדיה , עד שיצאתי מזה אחרי דרום אמריקה.. גם היצורים מוצצי הדם לא עושים לי את זה ואנחנו ממש לא בכיוון ההתכלבות. אם מישהו יכול לספר קצת על חוויות ממרוקו נשמח לשמוע

jeshu

New member
תודה אני בהחלט מתכוון להגיע לשם אם יהיה זמן הקיץ.

sitvaniyot

New member
איתיופיה - חלום של ארץ

כרגע יש אזהרה של משרד החוץ, אבל אני ממש לא מבינה למה. כי האיתיופים רואים בנו אחים ותמיד נתנו לי יחס ומחיר של מקומי, כי שמעו שאני מישראל. (כולנו מצאצאי שלמה המלך, לא?) בפחות מ1000$ לחודש כולל כרטיס טיסה ניתן לטייל שם באופן עצמאי. הייתי שם לפני כמה שנים, פעם חטפתי שלשול, וזה הדבר הכי גרוע שקרה לי שם. הארץ מתחלקת לצפון לאדיס ששם ירוק, והתושבים הם מדת יהודית-נוצרית ודרום לאדיס ששם פוגשים שבטים אפריקאים פאגניים מדהימים. הנשונל ג'יאוגרפיק פראייר לידם. במזרח האוכלוסיה מוסלימית. בדרום צריך לשכור ג'יפ, אבל בצפון יש תחבורה. אני כרגע עובדת על איתיופיה בבלוג שלי, אז כל המתכננים, כדאי לעקוב שם.

Blueyes2

New member
ובכל זאת - מרוקו?../images/Emo115.gif

שמתי לב שבטעות פתחתי שרשור על אתיופיה ..לא שזה רע אבל , אחרי שבדקנו קצת התלהבנו ממרוקו מבחינת מה שקראנו בספר וקצת שמענו מחברה שהיתה שם לפני חמש שנים. בכל זאת, אם יש מישהו שטייל שם בזמן האחרון ויוכל לעדכן לגבי מחיה ועוד טיפים נשמח מאד לשמוע. שוב תודה,

jeshu

New member
בזמנו דיברתי שם עם ישראלית אחת שהייתה במרוקו בטיול עצמאי עם ידיד וזה היה באוקטובר 2000 - כשפרצה האינתיפאדה השנייה - היא אמרה שנעשה ממש לא נעים שם והם פשוט חזרו לארץ.בנוסף היא אמרה שהיתה קצת בעיה עם היותה אישה ופעילויות "גבריות". אם תסעו לשם באוגוסט אתם תהיו שם בזמן ההתנתקות שיש לה פוטנציאל להסתבכות - פצצה תועה על בית פלסטיני וכו' - במקרה כזה כדאי שתכינו תכנית חלופית - איך ממשיכים את הטיול לא במרוקו.

Blueyes2

New member
צודק - אבל אנחנו אמורים לטוס בספט'

אחרי ההתנתקות.. נזמין מקומות ולא נכרטס כמובן ,אם תהיה בעיה נשנה יעד.. גם חברה שלי היתה בדיוק בזמן הזה במרוקו וממש הוציאו אותה משם יחד עם כל הישראלים שהיו שם. נראה לי שכיום המצב רגוע יותר ,כל עוד כמובן המצב רגוע באזורינו..

sela v

New member
אני הייתי במצרים (לא סיני)

גם בזמנים לא הכי טובים. פעם אחת הייתי שם בזמן שרצחו את רבין, ולא ידעתי בהתחלה מי עשה את זה, ומה קרה וזה היה מפחיד. ופעם שנייה זמן קצר אחרי שביבי נבחר להיות ר"מ, וגם לא היה כזה מזהיר. פשוט צריך לא להתהדר בזה שאתם מישראל.

Blueyes2

New member
מכירה את זה

טיילתי בטורקיה באזורים הגובלים עם סוריה ובכלל במזרח והיו מקומות שהרגשנו קצת עוינות בשל היותנו ישראלים ( כמו בטטואן ) ככה שאני די מודעת לזה.. בכלל השתדלנו לדבר באנגלית , אבל היו פעמים שלא שמנו לב כמו כשחיכינו לאוטובוס לילה באורפה ( ליד הגבול הסורי ) ואז התחילו לשאול אותנו אם אנחנו פלסטינאים , הכחשנו אבל שמנו לב שזה לא ממש משכנע.. לא היה כ"כ נעים לשבת איתם באוטובוס, אבל לא הייתה כ"כ ברירה. הם לא עשו שום דבר מיוחד ואנחנו עברנו לשבת מאחור.

Blueyes2

New member
טיסה יקרה ../images/Emo7.gif

ביררתי טיסה למרוקו + ויזה עם החברות שמוציאות טיולים מאורגנים וזה ממש יקר .. 750$ לבן אדם דרך איטליה.. זה נשמע לכם הגיוני??? מישהו יודע על דרך אחרת להגיע לשם ? אולי להשיג עוד 4 אנשים ולהוציא ויזה לבד? ( אין לי מושג איך ..אין כאן שגרירות מרוקו )

sela v

New member
השאלה איך מוציאים ויזה למרוקו

אני הייתי מנסה להתקשר לשגרירות מרוקו במדינה דוברת אנגלית כמו ארה"ב או בריטניה ומנסה לברר את הפרוצדורה. אפשר לטוס לספרד ומשם בדרך יבשתית עם מעבורת להגיע למרוקו.

Blueyes2

New member
חשבנו על זה

וזה זול ב 200 דולר בערך ( אם לא שוהים בספרד) אבל הבעיה היא שצריך למצוא עוד 4 אנשים בשביל לקבל ויזה. יכול להיות ששם ניתן להוציא ויזה פרטית למרות שיש לנו רק דרכון ישראלי??

noa5376

New member
ויזה למרוקו

אכן לא פשוט לידיעתכם משרד הקישור שהיה ברחוב הירקון 266 שומם ולמעשה סגור זמן מה מה שנותר הוא להזמין ויזה דרך סוכנות בעלות של 100 דולר- די מופקע בעיני לאור העובדה שבמשרד הקישור זה היה עולה פחות מחצי אני נוסעת באופן עצמאי ב16 באוגוסט (כן יום אחרי ההתנתקות) בינתיים עוד לא שלמתי על הויזה וגם מצאתי כרטיס ב560 דולר- יותר זול מזה כניראה שאין אבל כולל הויזה יעלה לי 660 שזה הרבה אבל לא בטירוף למי שיש טיפים אודות מסלולים שוים לטיול של חודש כולל טרקים קטנים וטיולים בערים הגדולות אשמח לשמוע

למעלה