התייעצות - שם לבן

Lali84

New member
התייעצות - שם לבן

היי לכן,
חייבת לשמוע את דעתכן..
מה אתן חושבות על השם עופרי לבן?
אני מאוד מאוד אוהבת, אבל נתקלת בהרבה פרצופים חמוצים.
אני יודעת שמרבית ה"עופרי" הן בנות, אבל זה נשמע לי שם מקסים גם לבן..
מה דעתכן??

FlowMyTears

New member
hmmm

אני מכירה אדם מבוגר בשם עפרי. לא חושבת שזה שם של בת!

feifei

New member
גם אני מכירה ילדים וגברים בשם עופרי

וחושבת שזה שם מקסים, לבן ולבת.

מכירה גם וגם

מתה על הם הזה לבנות.
לבן קצת מוזר לי כי זה שם נקבי (עפרי זו נקבת העופר), אבל ראיתי דברים מוזרים יותר. אם זה מה שאת אוהבת לכי על זה. פרצופים תמיד יהיו.

feifei

New member
ממש לא נכון...

משמעות השם עופרי היא - העופר שלי.
עופר = זכר.
הטיות המילה עופר לנקבה הן עופרה ועופרית.

האמת? לא נשמע ממש שם של בן בעיני...

סליחה אם אני מבאסת... אולי זה בגלל שאני מכירה רק עופרי בנות.

השאלה היא מה את חושבת

לכל שם שלא תמצאי מהכי בנאלי ועד הכי פלצני ומיוחד - יהיה מי שיעיר.

תלכי עם מה שאת רוצה. אחרים יתרגלו...את תראי. ואם לא זו בעיה שלהם. לא צריך להיות אכפת לך מה חושבים אלא מה את מרגישה

ani116

New member
בשבוע שעבר היינו בברית של תינוקי בשם עופרי

פעם ראשונה ששמעתי על שם כזה לבן ודווקא מצא חן בעיני , תעשי מה שנראה לך לנכון!!!!

כך קראנו לבננו

אז אני משוחדת כמובן.

בכל אופן, אני לא נתקלתי בתגובות לא אוהדות או פרצופים חמוצים, מצד שני, גם לו הייתי נתקלת זה ממש לא היה מעניין אותי (מי בכלל עושה פרצוף חמוץ על בחירת שם?? זה עניין של שני ההורים ושלהם בלבד!).

Daponet

New member
שמעתי לא מזמן על מישהי, שהוריה בחרו עבורה את

השם הייחודי שרח/סרח. כן, נשמע כמו שרך עודף, כמו סרח- העיגול החום והשעיר מהמומינים, נשמע גם כמו נגזרת של המילה מסריח. אבל, מסתבר שזה שמה של דמות תנ"כית ושל אישה בעלת מעמד חשוב במקורות חז"ל. שרח.
התינוקת בת כמה חודשים, מתוקה מדבש, ולשמוע שזה השם שבחרו לה פשוט כל כך העציב אותי... היא עוד לא יודעת מה מחכה לה אח"כ. אני בכלל לא מבינה למה הרשויות לא עומדות על רגליהן האחוריות כשנתקלים בדבר כזה.
כמובן שלא אומרים מילה, אם כבר אין מה לעשות. אבל, בטרם נותנים לילד שם או כשיש עוד אפשרות לשנות, זה לא תמיד רע שיהיו מי שיקפצו ויתריעו (ויש אולי גם מי שמעקמים פרצוף...). לפעמים הורים אולי בטעות לא שמו לב. זה נכון שההורים הם אלה שבוחרים את השם, אבל זה לא אומר שזהו עניינם בלבד, כי יש אדם, שצריך להסתובב עם השם הזה בעולם כל חייו, ובשבילו זה הכי חשוב... יש משהו שאמי היקרה אמרה לנו (והיא לא כ"כ מהמתערבות בעניין השם)- לא צריכים להחליט מראש עבור ילד שהוא יהיה נורא מיוחד או באיזה אופן יהיה מיוחד. ילד צריך למצוא את הייחודיות והבולטות של עצמו. לבחור שם לא שגרתי זה להחליט לו. אימצתי את הגישה הזאת (למורת רוחו של בן זוגי, הנוטה ליצירתיות בעניין השמות). זה ממש לא אומר שמוכרחים להסתכל על הרשימה של הלמ"ס של השמות הכי נפוצים בשנה האחרונה, אבל יש גם אמצע. אני מכירה אנשים, שיש להם שמות מאוד מאוד מאוד לא שגרתיים והם ביישניים והשם מבליט אותם בסיטואציות חברתיות בניגוד מוחלט לרצונם ולנטיות האישיותיות שלהם. לאבא שלי ולדוד שלי יש שמות מאוד לא שגרתיים (אולי בגלל זה השריטה המשפחתית בעניין). אני יודעת על אבא שלי שכילד זה אמלל אותו! ירדו לחייו. הוא כמובן מצא לעצמו את ערוצי ההתפתחות והבולטות והייחודיות שלו, אבל הוא יכול היה לעשות זאת גם עם שם פחות לא שגרתי.
ועופרי זה שם מקסים לגמרי!! וכל האמור לעיל לא תקף לגביו.

אני מדברת על העניין של עיקום פרצוף על בחירת שם- כל עוד יש מה לעשות עם העניין. אני לא מדברת על שמות שהם סתם לא לטעמו של פלוני או מתחברים לעולם אסוציאציות פרוע במיוחד של מישהו, אלא על שמות שמתחברים לא טוב לשם המשפחה, באופן שיכול להפוך ילד/ה למושא ללעג, על שמות עם קונוטציה שלילית (מישהי/ו פה ראו את "שם פרטי"?)...

ani116

New member
במקרה הזה מסכימה

זה נורא לקרוא לבת שלך ככה.
כמו שהיה איזה מקרא שהבעל החליט שלבן שלו הוא קורא כלב. האשה כמובן תבעה אותו ונצחה אבל תארי לך שהיא הייתה חולת נפש כמוהו?

Ofir Yariv

New member

ידעתי שיש דמות בתנך שקוראים לה שרח.. אבל לקרוא ככה לילדה??? זו התעללות, הרי ברור שהאסוציאציה היא הקיפוד המגעיל הזה מהמומנים חחח.. שהוא סרח כי הוא מסריח ומשתרך כזה...
אין בעיה עם שמות לא שגרתיים, הכרתי מישהי שקראו לה ליל לדוגמא(מהמילה לילה).. אבל זה בסדר זה לא עושה אסוציאציה רעה..

אגב ההצגה "שם פרטי", נזכרתי בטיעון המעולה(לא זוכרת את הניסוח המדויק) שהילד הזה יהיה כל כך מיוחד ויעשה דברים כל כך גדולים שהוא יהפוך את האסוציאציה של השם הזה לטובה..
("הרי אדולף לא היה אדולף לפני שהיטלר הפך אותו לכזה")

Daponet

New member
זהירות, ספוליר ל"שם פרטי" מעליי!

מומלץ מאוד כהצגה או כסרט צרפתי.

מאוד מסכימה עם רוח הדברים

זה כמובן לא תקף לגבי עפרי - השם הזה הוא יפה ונופל מספיק "באמצע".
מנסיבות כאלה ואחרות שלא אכנס אליהן לי ולבעלי יש הרבה מגבלות לשמות ואחד הפתרונות הוא פשוט להמציא שם שלא קיים. היתה מילה שיכלנו להשמיש לשם שבעינינו היא שם יפייפה ואחד הדברים היחידים ששנינו מסכימים עליו ואוהבים ועומד בכל האילוצים שלנו, אבל זה מיוחד מדי ונאלצתי לשים על זה וטו (תחשבו בסגנון של שמות שסלבס הוליוודיים נותנים לילדים שלהם, כמו שמות של ערים וכו') - נתינת שם כל כך נדיר מראש שמה את הילד על מסלול חיים/אופי מסויים ומשפיעה על עיצוב האופי שלו/מאלצת אותו להתמודדות מסויימת שאחרת לא תהיה לו.
הוא יהיה מיוחד מעצם היותו הוא, ואנחנו לא יודעים מראש אם השם המיוחד תורם לו לתכונות האופי שלו או יגרום לו עוגמת נפש. אז בעיני מיוחד זה נהדר אבל בגבולות הסביר שלא יפגע בילד.

אז מתי זה מתחיל להיות בסדר להתערב?

כי עובדה שיש אנשים שעושים פרצוף על עפרי. אולי גם הם בטוחים שללי עושה טעות חמורה ומתעללת בו עת היא נותנת לו שם כזה?

את באמת חושבת שההורים שנתנו לילדתם את השם "שרח" עשו זאת מבלי להקדיש ולו רגע של מחשבה? אם כך, אז וודאי גם עשית פרצוף כשהאם הודיעה שאין בכוונתה להניק, כי בכל זאת, אולי היא לא מודעת להשלכות? וכך גם כשהיא הניחה את התינוק לישון על הבטן, וודאי אינה מודעת לסכנות.... וכך הלאה.

כן, יש שמות שאינם נושאים חן בעיניי ולא הייתי קוראת בהם לילדיי, אבל להתערב בהחלטות של אחרים?? איני מדברת על מקרים בהם ההורים בוחרים להתייעץ לפני מתן השם, (שאז אשתף אותם בדעתי) אלא על מקרים בהם הם "רק" מספרים מה השם שבחרו וזוכים לפרצופים חמוצים.

למעלה