התייעצות ריפוד

kululu2B

New member
התייעצות ריפוד

הי יקרות,
שאלה לי- מסתמן כי לעת עתה נישאר עם הסלון הישן הנוכחי- מדובר בסלון פוטון ישן (מצרפת תמונת דוגמא לכורסת היחיד).
והנה הבעיות/ האתגר-
1- למען הנוחות, אנחנו משתמשים בספה של ה-3 כשהיא פתוחה (מי שמכיר ספת פוטון, יודע שהיא הופכת למיטה זוגית). זה הכי נוח בעולם! אבל... אמממ.... מעט מיטתי. אשמח לרעיונות איזה בד וכריות ניתן להניח כדי לצמצם את אפקט המיטה בסלון..
2- לגבי הספות של ה-2 וה-1, החלטנו לשדרג עם כיסויים חדשים, אבל אין לנו מושג איך עושים את זה? פונים לתופרת? איזה סוג בד כדאי? כמה אמור לעלות? קיצר, חדשים בתחום, כל עצה תתקבל בברכה

תודה!

merime

New member
שאלת תם. אחרי שיפוץ... למה לא לקנות חדש?

במידה ותקציב... יש ספות חדשות גם ב3000 שקל.

kululu2B

New member
תשובה פשוטה

אין כסף לחדש

דוכיפת11

New member
בכלל לא נורא. רק שכשזה במצב פתוח, לדעתי -

לא משנה כמה כריות תשימי, זה יראה כמו מיטה, כי זה בפרופורציות של מיטה זוגית ולא של ספה...
אם זה הדבר היחיד שנוח לכם, אז יאללה. אבל אולי תנסו להתרגל לשבת על זה במצב סגור וככה ייראה יותר כמו ספה?

kululu2B

New member
תודה! ו-וואי, את לא מבינה

כמה זה נוח!
פשוט כיף

כ"כ התרגלנו לזה שלשבת על ספה בבית שלנו מרגיש פתאום מעונב....
ולגבי הריפוד של שאר הספות?

גלמיש1

New member
לא נורא בכלל. פוטון נחמד ומוכר.

ברור ש
הייתי מוצאת בד פרחוני ויפה שיתאים בגוונים לפוטון הגדול, ומתאימה לזה גם כרית לשפור הנוחות.
אם תראי את שאר הרהיטים בסביבה, יהיו אולי עוד רעיונות.
אפשר למצוא כיסויים מוכנים לפוטונים סטנדרטים, ואפשר לתפור לבד או אצל תופרת.

עצה אחרת לשיפור -פנו את בסיס הפוטון, זה מהעץ, ותצבעו אותו. המראה מיושן לא רק בגלל הריפוד, אלא גם בגלל העץ שנראה ישן ולא יפה.

kululu2B

New member
תודה! אנחנו עדיין בבית הנוכחי

עוברים רק באוגוסט.. אבל מכיוון שהרבה מהרהיטים עוברים איתנו, זה רעיון טוב לצלם

הכיסויים המוכנים לפוטונים יקרים וגם, נראה לי, די משעממים
מצרפת דוגמא לריפוד שאוהבת, של כסא בפינת האוכל שלנו כיום
הייתי שמחה לעשות משהו בסגנון, אבל אין לי מושג ממה להתחיל ואיפה לחפש
וגם, לא בטוחה כמה פרקטי לעשות כיסוי כזה..
חשוב לציין שאנחנו בית שלא מתרגש מילדים קטנים שמסתובבים עם אוכל בסלון או נוגעים בריהוט עם ידיים מלוכלכות, כך שאנחנו צריכים ריפוד כביס וקל להורדה מהספות (לא יודעת אם היה לך פעם סלון פוטון, אבל הו כמה מאתגר לפשוט ממנו את הכיסויים..)

לגבי העץ- את לגמרי צודקת, העץ באמת ישן ולא יפה. איך אפשר לשפר את המראה שלו? אנחנו רוצים להישאר עם צבע של עץ, שמוסיף בעיננו תחושת חום..

גלמיש1

New member
פעם, מזמן, היו היה לי פוטון, כשהייתי רווקה.

אכן הסרת הריפוד קשה. לכן מומלץ לתפור בעצמך ולדאוג להסרה נוחה, למשל ע"י ריצ'רץ' ארוך שממשיך מעבר לפינה. או אפשר לעשות ריפוד שבכלל לא נסגר לגמרי, כלומר לא מעטפה, אלא יותר כמו סדין גומי - כזה שעוטף מ 5 צדדים לגמרי אבל בלי הדופן האחורית.
או משהו בסגנון הזה ...

http://www.potterybarn.com/products...ose-fit-slipcover/?pkey=cslipcovers-cushions&

kululu2B

New member
אהבתי את הסגנון שצירפת בלינק! רק

לא בטוחה שזה יתאים לספות פוטון שאין להן מסעד
גם את חושבת שאין סיכוי להקנות לספה הפתוחה מראה פחות מיטתי?
אוף
ומה לגבי חידוש העץ?
תודה רבה!

גלמיש1

New member
לא התכוונתי לכיסוי הזה בדיוק, אלא לסגנון

כלומר - אפשר לעשות ציפוי למזרון בלבד, ואפשר כיסוי לכל הספה עד לרצפה (לשם כך צירפתי את התמונה).

לגבי שיפור מראה המיטה (זה מה שזה כשזה פתוח) אפשר לנסות להניח כריות אחוריות מספוג, כאלה של ספות (במן מבנה טרפזי). זה יראה קצת כמו ספות זולה.

חידוש העץ - תעשי קצת חיפוש ברשת של DIY תמצאי המון חומר על חידוש עץ. לדעתי יהיה יותר קל לצבוע בגוון (למשל שמנת) כי אז צריך פחות לדקד בקטנות, ואפשר אפילו עם צבע ספריי.

למעלה