התייעצות קשה

אריק ל

New member
התייעצות קשה

שלום רב,

אני בן 26, עם נסיון (מהצבא וגם מהאזרחות) בתחום ה-GIS, ללא תואר אקדמאי עדיין.

עקרונית הלכתי לעבוד בתחום בגלל שבצבא היה לי נסיון בזה, והציעו לי עבודה עם משכורת יפה בחו"ל.

כלומר העבודה שלי באזרחות מתבססת על המקצוע שנבחר עבורי בצבא.

העניין הוא שגיאוגרפיה לא מעניינת אותי כל-כך - אני מוצא את עצמי מתעניין במדע, בחדשנות, ברעיונות כל-מיני - ובתור ילד עד ממש לפני הצבא התעניינתי מאוד בכימיה.

עכשיו אני רוצה לחזור מהעבודה שלי בחו"ל לארץ, אבל רוצה ללכת ללמוד כימיה או הנדסת חומרים או משהו בתחום.

העניין הוא שאני מאורס, וצפוי להתחתן השנה. בת הזוג שלי, שמסיימת אוטוטו לימודים גבוהים, לא למדה תחום שבו תוכל לפרנס את שנינו ללא עבודה במשרה מלאה שלי.

שאלתי היא, מה לעשות? אמנם הציעו לי משכורות יפות בתחום ה-GIS בארץ, אבל אני לא רוצה להתחיל לעבוד בתחום בקריירה שלא כל-כך מעניינת אותי.

אני מעוניין לגלות, לחקור ולייצר חידושים, מה שאפשרי במדע הרבה יותר מאשר בגיאוגרפיה.

בנוסף, האם אני לא מבוגר מידי כדי להתחיל ללמוד כימיה ולזרוק לפח את כל הנסיון התעסוקתי שלי ב-GIS?

אם אתחיל ללמוד השנה - נניח באוניברסיטה הפתוחה - אני אסיים ללמוד בגיל 29, עם נסיון בתחומים אחרים.

בקיצור אני פשוט לא יודע מה לעשות.

כל עצה תתקבל!

תודה מראש.

Columbina

New member
אתה עדיין נורא צעיר

תחשוב שבעוד 10 שנים כאשר תרגיש שחוק מעבודה שלא באמת מעניינת אותך, יהיה כבר הרבה יותר בעייתי להתחיל ללמוד.
עבודה זה משהו שהולכים לעסוק בו שנים רבות. כשחושבים על 3-7 שנות לימוד בהשוואה לעשרות שנים של עבודה, מקבלים קצת פרופורציה.
השיקול הוא הורדה ברמת החיים ודחיה של הרחבת המשפחה לכמה שנים. אם שניכם מוכנים לעשות את ההקרבה, זה לא בלתי אפשרי.

אריק ל

New member
אנחנו מוכנים, השאלה היא האם אני לא עושה

טעות, כשעוד כמה שנים כאשר אסיים תואר בתחום אחר שמעניין אותי יותר, אני אתבאס על זה שויתרתי על אפשרות להמשיך לעבוד ולקבל משכורות גבוהות.

אולי תוכל למצוא משהו בין-תחומי?

קראתי קצת על gis בויקיפדיה, סך הכל על פניו זה דווקא נשמע אחלה תחום (-: אישית דווקא נשמע לי מעניין ואני ממש לא מהתחום.
אולי, ורק אולי, הוא לא קוסם לך כי פחות התנסית בתחומים אחרים.

נסה לחשוב אולי יש תחומי ביניים, משהו בתחום ההמצאות בכיוון של הייטק וחומרים?.. לא יודעת אם זה קיים אבל אולי שווה לחפש.

מה הייתי עושה במקומך (כנראה) מתחילה לעבוד בעבודה מכניסה שהציעו לך, לא קונה דירה כי אז אתה משתעבד למשכנתא, אלא משקיעה בחיסכון ללימודים ולתקופות לא קלות כלכלית. (ולא מתחילה משפחה, בינתיים, אבל אפילו אני חושבת שזה קצת מוגזם לכתוב את זה..)
בקיצור כמה שפחות ליצור התחייבויות ומלכודים ותתחיל לחפש את התחום שלך, אם זה תחום ביניים, נושק ל-GIS או לא.

עצה

הי,
ראשית אני רוצה לתת לך נקודת מבט - אתה עדין צעיר לעשות את ההסבה,
לסיים לימודים בגיל 29 זה גיל טוב מאוד להמשיך להשתלב בשוק ובכלל תמיד זה אפשרי גם אחרי גיל 30
אם יש משהו שמלהיב אותך אני מציעה שתבדוק איך אתה עושה זאת!
ולתכנן דרך שתוכל לעמוד בה גם פיננסית וגם שלא תפגע בחיי משפחה

דרך אחת אפשרית היא לבדוק איך אתה משלב לימודים אויניברסיטאים יחד עם עבודה (ואז להמשיך לעבוד בתחום שלך באופן זמני)
הרבה עושים את זה ואין סיבה לא להצליח לעמוד בזה,

שנית הייתי לוקחת את המהות שאתה מחפש שהיא ליצור חידושים ורעיונות ולשאול את עצמך האם רק בכימיה
זה המקום עבורך לעשות את השינוי - אולי יש עוד מקצועות שלא דורשים השקעה לימודית שכזו

ובכלל הייתי ממליצה לעשות בדיקה יותר ממוקדת מה מלהיב אותך
אל מה אתה עוד מתחבר - זה יצור חידוד ומוטיבציה יותר ברורה מהי הדרך הנכונה עבורך.

בהצלחה,

למעלה