התייעצות קצרה

romulus

New member
התייעצות קצרה

שלום לכולם. רציתי להתייעץ אם מצד האבא הגרוש נהוג לשלם את התשלום השנתי לבית הספר של הילדים (שני ילדים, משהו בסביבות 1,300 ש' לכל אחד) או שזה אמור להיות משולם ע"י האמא, כחלק מדמי המזונות הקבועים? בחוזה בינינו כתוב שאנחנו אמורים להשתתף באופן שווה ב"הוצאות לימודים חריגות". האם הנ"ל נחשב כהוצאה חריגה? יש לציין שבשנים הקודמות שילמתי את חציי, אלא שעכשיו המצב הכלכלי לא משהו ואני נאלץ לעשות יותר חשבון לגבי ההוצאות. אשמח לחוות דעתכם ולקבל אינדיקציה איך זה עובד אצל אחרים. תודה מראש.

סוזן7

New member
תחסוך במקום אחר

"אבא" גרוש יקר! הסכם שלא מפרט מה כלול במזונות ומה נחשב כהוצאה חריגה/נוספת אינו הסכם טוב, אבל זה מה יש. כנראה שכל תשלום שנתי בחינוך הילדים הינו הוצאה שמתחלקים בו ואינו כלול במזונות החודשיים. עצם העובדה שכך עשית עד כה מעיד על כך, בעיניי. נכון, המצב הכלכלי קשה, אבל אני מציעה לך למצוא מקום אחר לחסוך. תשלומים גדולים מדי פעם - הם נחשבים כהוצאות חריגות, כי אין אותם מדי חודש - כמו קייטנה, שיעורי עזר ועוד. מה מצבה הכלכלית של אם הילדים? אם היא במצב מעולה עכשיו ורק לך קשה, אולי היא תסכים לחולקה שונה מחצי-יצי, אבל זה עניין של שינוי נסיבות (מאז הגירושין), התחשבות, רצון טוב והסכמה! אם גם לה קשה לא פחות ממך, אין מקום לדון בזה וכן, עליך לשלם את חלקך.

נוסף לסוזן

אולי תבדוק אם האם מוכנה לקבל את החלק שלך בתשלומים או בתשלום דחוי? כל ניסיון מצידך להתנער מאחריות ולא לשלם על דעת עצמך ובלי לשתף את האם עלול לגרור מצידה תביעה בהוצל"פ. ואז חבל על הזמן והכסף שלך ושלה. הרעיון של סוזן לחסוך במקום אחר, נראה לי מאוד. תסביר לה בכנות את מצבך הכלכלי הקשה, אולי מצב זמני או שתנסו שניכם לקצץ בהוצאות אחרות משותפות עבור הילדים, למשל, חוגים, בגדים, בילויים וכדומה. תכל,ס לגבי השאלה אם תשלום שנתי לבית הספר נחשב או לא נחשב "הוצאה חריגה". התשובה היא שאין תשובה חד-משמעית (כמו קייטנה או טיפולי שיניים למשל) וזה תלוי בהגדרה שהגדיר כל זוג. ואם לא מוגדר במפורש או מטושטש בהסכם, יש רבים שמחשיבים זאת כהוצאה חריגה, אבל ידוע לי גם על כאלה שנלחמים בערכאות או בהוצלפ להוציא הוצאה זו מסל "ההוצאות החריגות". אם תשאל אותי, לא משתלם לריב בהוצלפ, זה יקר מדי ואין שם "רווח" כספי או אחר כמעט לאף אחד מהצדדים.

למעלה