התייעצות קלה

MidNight Flame

New member
התייעצות קלה

אני בחור שמתאמן המון, כ4 אימוני כוח בשבוע עווד בערך 5 אימוני אירובי (הכנה לחצי מרתון) ולכן התעורר הצורך לעשות בדיקות דם לבדיקת מצב הויטמינים ומינרלים, על הדרך אני מעוניין לעשות בדיקת תפקודי כבד ומחלות מין (אם כבר אפשר הכל בבדיקה אחת אז למה לא?
) וזו בדיוק השאלה - מה עוד כדאי לבקש לבדוק על הדרך?

moran f

New member
בעיקרון לא בודקים "על הדרך"

למה? כי הערכים של בדיקות דם הם בעצם התפלגות נורמלית. אין (כמעט?) ערכים שהם נורמלי ולא נורמלי מוחלטים. ככל שתבקש יותר בדיקות "על הדרך", גדל הסיכוי שבאחת מהן תיפול באחד הקצוות של ההתפלגות, לא בהכרח בגלל שמשהו באמת לא בסדר, אלא בגלל הסטטיסטיקה. אם אין סיבה לשלוח בדיקת דם, חבל על הכסף ועל לשבור את הראש אחר כך מה תעשה עם ערך "לא תקין" חסר קליניקה. מחלות מין, כמובן, בהחלט כדאי לבקש לבדוק על הדרך.

moran f

New member
יש לך סיבה להניח שיש בעיה?

בכל מקרה, לך לרופא שעושה את העבודה שלו כמו שצריך ובמקום להגיד לו מה לבדוק, תן לו לבדוק אותך ולהחליט אם יש צורך בזה או לא.

MidNight Flame

New member
יש סיבה, הייתה לי...

מחלת הנשיקה לפני די הרבה שנים וחטפתי אותה די קשה ואני פוחד שאולי הכבד נפגע.

moran f

New member
אז תספר את זה לרופא

ותשאל אם נראה לו שיש צורך בבדיקה. לא הכי פשוט?

MidNight Flame

New member
במקרה של הרופא אצלנו

אני לא מסוגל לסמוך עליו (צבא והכל) אני מעדיף לעשות תפקודי כבד גם בכל מקרה.

moran f

New member
אז אתה מעדיף לסמוך על הפורום?

מצטערת, זה לא רציני. אחלה פורום והכל, מלא אנשים חכמים, אבל הרופא (כן, גם הרופא הצבאי) סיים לימודי רפואה ויודע לעשות שיקולים מסויימים יותר טוב ממישהו שקרא פה ושם. יותר מזה - רופא (כן, גם צבאי) יכול לבדוק אותך לפני שהוא שולח אותך לבדיקות.

MidNight Flame

New member
הרופא שלנו לא אמין בעיני

עם כל הכבוד אני סומך יותר על הידע שלי ולא על שלו, זה לא משו כולל נגד הרופאים הצבאיים אלא נטו נגדו.

Infin1ty

New member
בדר"כ הבדיקה המומלצת לספורטאי

סיבולת CBC (COMPLETE BLOOD COUNT) - ספירת דם CPK GPT\AOT - תפקודי כבד B12 FOLIC ACID IRON FERITIN - חשוב מאוד, מאגרי הברזל בגוף PROTEIN TOTAL UREA CREATININE וזהו אני חושב

MidNight Flame

New member
מעולה, פשוט אני מתוסף מוליטיויטמין

של אופטימום ואני רוצה לבדוק שאין חוסרים / עודפים.

Infin1ty

New member
בנוסף למה שאלפקה רשמה

בדף צריך להיות מפורט לך טווח ערכים. אך שים לב שיכול להיות שאם עומס האימונים שלך גבוה כרגע אז ה CPK יהיה גבוה מאוד יחסית. יכול להיות גם שערכי הכבד יהיו קצת מעל הנורמה. דברים שכדאי לך לשים לב אליהם זה ההמטוקריט (HCT) וההמוגלובין (HGB) בספירת דם, אם הערכים הנ"ל נמצאים על הגבול התחתון של הנורמה או חלילה נמצאים מתחת לנורמה אז משהו בתזונה שלך לא נכון.

אלי ו.

New member
ועוד הערה

אם אתה לוקח קריאטין סיכוי טוב שהקריאטנין יהיה גבוה. לא נורא, שישלחו אותך לתפקוד כליות, דוקא בדיקה טובה למי שנמצא על תזונה עתירת חלבונים.

Infin1ty

New member
ובגלל זה גם בודקים UREA

עושים יחס בין ה UREA ל CREATININE. בנוסף UREA גבוה מהנורמה עלול להעיד על התייבשות או על בעיה בכליות, זה כמובן תלוי גם בערכי ה CREATININE.

MidNight Flame

New member
אחזור אל שניכם עם הערכים ואשמח

לשמוע הערות בנושא, אני קצת חדש בתחום הבדיקות האלה...

סימפתי

New member
כלוסטורול, טוסטוסטורון. PSI ,TSH

אם כבר אתה שולח בדיקת דם, עשה גם בדיקת שתן בקש גם את הבדיקות הבאות: cholestrol total HDL, LDL triglycerides testosterone TSH PSI לאינפורמציה נוספת עיין בספרות המקצועית

moran f

New member
וההגיון שעומד מאחורי זה?

לשלוח בדיקות מיותרות זה רעיון לא טוב. כבר הסברתי למה. בדיקות הורמונליות בלי שום רמז לבעיה הורמונלית? PSA (אני מניחה שזה מה שה-PSI אמור להיות)???

למעלה