התייעצות קלה

gote

New member
התייעצות קלה

עבדתי כטכנאי מחשבים מספר רב של שנים ובמקביל למדתי כלכלה וניהול עזבתי את העבודה כדי לחפש עבודה בכלכלה (היו עוד סיבות)וכמובן שאני לא מוצא. מה לעשות ? כדאי להמשיך לחפש בכלכלה?עד שאמצא? לחפש במחשבים ולהמשיך לחפש בכלכלה? לחפש במחשבים ולהשאר בתחום ? ללכת על מה שיבוא קודם? אני רוצה לציין שבכל תחום שאבחר אני רוצה להתמסר אליו אם זה במחשבים אז זה להשלים תעודת mcse (מנהל רשת) וללמוד על novell וכן הלאה. ואם זה בכלכלה אז פשוט ללמוד את המקצוע כי אין לי נסיון עדיין. כל המחשבות האלו ואי בחירה של תחום לא מאפשרת לי להתמקצע כמו שצריך. תודה

onfire1

New member
ננסה לנווט יחד איתך לתשובה...

הכל גלום בתוך הרצונות הפנימיים. אני מניח שלמדת כלכלה וניהול כי זה משך אותך יותר מהעבודה שבה עבדת כטכנאי מחשבים, וקיבלת החלטה עם התחלת הלימודים שזוהי ההתמקצעות הטובה לטווח הארוך. אם זה כך אזי קיבלת לדעתי את התשובה הכללית מזמן וגם כעת שבעתיד הרחוק אתה רותה להיות ממוקצע בכלכלה וניהול. אם זה כך אזי ברור שבטטח הארוך פחות יתאים לך להתמקצע הלאה לתעודת מנהל רשת. אז למה אתה חוזר לנושא התמקצעות במחשבים - כי אתה נתקל בקשיים. אני מעריך שאתה צריך לחפש במקביל עבודה במחשבים לטטוח הקצר ולהמשיך לחפש עבודה בכלכלה וניהול לזמן הארוך. תפריד רק מרצון לעבוד במחשבים בזמן הקצר מלימודי תעודה. לימודים במחשבים למעשה ירחיקו אותך מאוציית עבודה בכלכלה וניהול מבלי שבדקת זאת בפועל. אך תתין לקדיים לשנות את מסלולך לטטוח הארוך. השתמש בנסיון המקצועי שלך במחשבים לשרוד את הטטוח הקצר את שתצליח להשתקע "בדבר האמיתי" מבחינתך. און פייר

gote

New member
המשך

הלכתי ללמוד כלכלה וניהול לפני שידעתי שאני יתעסק עם מחשבים זה הגיע במקרה במקביל אני אוהב את תחום המחשבים במיוחד עניין הרשת נראה לי תחום רחב ואין סופי. לעומת זאת כלכלה עדיין לא נסיתי וגם זה די מעניין אותי אוהב להתעסק עם מספרים. הבעיה נעוצה בכך שנכון בטווח הקצר אופציית המחשבים נראית יותר קרובה אבל אם אני כבר מתחיל לעבוד בתחום אז אני רוצה להתמקצע.ואז פתאום לעבור לכלכלה נראה לי שהדילמה התמידית הזאת תשאיר אותי בינוני בשני התחומים.

onfire1

New member
זו דילמה פנימית...

אתה חייב לשקול רצונות פנימיים לכל צד ולקבל החלטה אישית. החיים הם כמו קזינו. אתה לוקח צאנסים וסיכונים ומקווה שבחרת בכיוון הנכון. דעתי - לאחר שציינת שתחום המחשבים נחשפת אליו תוך כדי לימודים בכלכלה וניהול. למעשה לא כיוונת למצב הזה אך מצאת תחום עניין ממשי שאתה אוהב. אם כך המצב היתי מחפש עבודה לטווח הארוך בתחום המחשבים וצתמקצע הלאה במחשבים. ולטווח הארוך עוד יותר הייתי שואף להגיע לעמדת ניהול תחום מחשוב. יש לכך בסיס גם מבחינת התמקצעות כמנהל רשת וגם בסיס מבחינת לימודי כלכל וניהול (בדגש על המילה- ניהול) בהצלחה בהמשך. און פייר

למעלה