התייעצות קלה

kiki girl

New member
התייעצות קלה

יש לי שאלה לגבי תפריט הרזייה/שמירה על משקל.
אני אוכלת בערך 1400 קלוריות ליום. בלי לחשב ירקות ואני אוכלת יחסית הרבה. אם אני מכינה תבשיל מירקות מבושלים מחצי כרוב די גדול ורבע שקית שעועית ירוקה או לפעמים יותר.. האם זה משפיע על סך הקלוריות הכולל? האם באכילת כמות גדולה של ירקות אפשר להעלות במשקל לטווח הארוך או שאין לי מה לדאוג?

תודה...

Gidi Shemer

New member
ירקות כמו שציינת הם לא בעלי ערך קלורי גבוה

האם זה משפיע על סך הקלוריות הכללי?

כן, קלוריה לירק היא קלוריה לכל דבר. תאכלי ירקות עם ערך קלורי של 100 קלוריות = תוסיפי 100 קלוריות לצריכה היומית שלך.

בגלל הערך הקלורי הנמוך יחסית של ירקות אפשר לאכול לא מעט מהם מבלי "לקלקל" את המאזן הקלורי.

העלאה במשקל או לא?
אם בסה"כ, כולל הירקות, תגיעי למאזן קלורי חיובי (צורכת יותר קלוריות מאשר שורפת), תעלי במשקל.

yair and sveta

New member
לגבי הירקות

תראי ברמת העיקרון זה מעולה לשלב ירקות בתזונה היומיומית
מצד שני כמו בכל דבר לא צריך להגזים
עכשיו השאלה למה התכוונת שאת אוכלת הרבה ירקות?
אם הבטן מתפוצצת ואת מרגישה שכבד לך בבטן אחרי ארוחת ירקות אז זה כבר סימן שצריך לאכול פחות
תחשבי גם שהקיבה שלך מתרחבת ויש מצב שבעוד כמה זמן תרצי למלא את הקיבה במשהו אחר שכן יכיל הרבה קלוריות
בגדול בגלל ירקות ספציפית לא משמינים אלא יש סיכוי להשמנה רק בגלל הסיבה שתיארתי מקודם
עדיף תאכלי אוכל מגוון ומכל דבר קצת כדי להיות שבעה אבל שהבטן לא תהיה מפוצצת

תשובה

שלום רב,
למרות שלירקות יש ערך קלורי מסוים (נמוך) לא נהוג לקחת אותם בחשבון בחישוב הקלוריות היומי. חשוב לציין שבקבוצת הירקות לא נכללים תפוח אדמה, בטטה, תירס, אפונה, אדממה.
בברכה
נטלי

פצית219

New member
לפי התוכנה שאני עובדת איתה (fitday), בתירס

מבושל גרגירים יש 124 קלוריות ל-100 גר' (בהשוואה למשל ל-21 קלוריות ל-100 גר' עגבניה).

פצית219

New member
אני לא יודעת. צריך לבדוק מה כתוב על הקופסה,

הערכים התזונתיים חייבים להיות מצויינים. יכול להיות שמוסיפים סוכר או משהו.

למעלה