התייעצות קלה

התייעצות קלה

מה הייתם עושים במקרה שאתם מצליחים והחבר/ה הטוב/ה מקנאים ומבטאים זאת במן קללה שמסתננת מפיהם ולאחר מכן כאלו הם צוחקים כדי לחפות על מה שיצא מפיהם... ומדובר בחברה טובה שמסתמא קשה לה לפרגן וממש לא בקטע שלי לעורר איתה את הנושא כי זה לדעתי תת רמה, מה עושים במקרה כזה???

זה סימן,

שהחברה שלך היא בן אדם... קינאה היא דבר טיבעי אצל בני אדם! אפילו אצלי לפעמים /tapuzforum/images/emo3.gif רק יש אנשים שמחצינים את זה.. יש אנשים שמסתירים את זה.. יש אנשים שמנסים להסתיר וזה לא הולך להם.. /tapuzforum/images/emo8.gif אבל יש את זה אצל כולם/tapuzforum/images/emo70.gif כתוב שזה בריאה מיוחדת של הקב``ה כדי שאנשים יתחתנו ויהיה המשך לעולם וכו`, אבל בגדול יכול להיות שאת צריכה פשוט להשתדל שלא יקנאו בך.. /tapuzforum/images/emo50.gif ילדונת...

סורי

אבל אני ממש ממש לא מסכימה עם מה שכתבת! ברור שלכולם יש קנאה אבל מה יותר כייף וטוב מלראות שחברתך הטובה מצליחה?! וההצלחה שלי היא מהאלוקים-זה לא תלוי בי,ואם הוא החליט שההצלחה הזו מגיעה לי אז איך אתה רוצה שאשתדל לא להצליח?! וחוצמיזה שכל בנאדם רוצה להצליח!

ותשובתי:

ברור שיש לי לפעמים קנאה אבל ממש לא מחברותיי הטובות וגם הקנאה שלי לאחרים לא בסדר גדול כזה שאני אפלוט מפי כל מיני ביטויים. לדעתי,אין דבר יותר משפיל מלקנא וק``ו בקרובים שסובבים אותך-בין אם זה משפחה או בין אם זה החברים הטובים שלנו!

jack ace

New member
שני דברים. א

לכל אדם יש תכונות שונות זה מזה. יש כאלה שאצלם הקנאה מאוד חזקה, ויש שאצלם תאוה וכו.. עצלות ועוד. אים אפשר לחשוב על בנאדם לפי העיניים שלי , כי מידותי/תכונותי שונות, קשה לראות חסרון בשני בצורה מדוייקת כאשר אצלי אין חסרון או שאינו גדול כל כך בדבר זה, כי אני שונה. כל טוב.

אויש,מזה קשור?!

סיפרתי מציאות שהיתה וזו לא הפעם הראשונה ועוד משו לא הבנתי בדיוק מה רצית לומר...

jack ace

New member
לא באתי

ליעץ על המצב רק לאמר, אם קנאה אצלה זה הרבה יותר חזק מאצלך אז קשה לך להבין אותה כשאצלך זאת לא מידה קשה כמוה.

זודי

New member
``בכל אדם מתקנא חוץ מבבנו ובתלמידו``

ואת זו שהגדרת אותה כחברה טובה. וכמדומני שלא התכונו לומר לך שלא תצליחי , אלא שלא תראי את הצלחותייך למקנאים/ות.

מסכים..

כולנו מתמודדים ונמצאים במידה זו או אחרת בסביבת אנשים קנאים, גם חברים טובים. צריך ללמוד לחיות עם זה. לזכור שלא נצליח לשנות את חברינו/תינו, ושיותר קל פשוט לא לתת להם סיבה לקנאות מאשר לריב איתם שזה בדרך כלל התוצאה של הקינאה. ונאמר השינאה והתאווה והכבוד מוציאים את האדם מן העולם...

jack ace

New member
לא הבנתי? מה

זאת אומרת בריה שהקב"ה ברא? כדי שיתחתנו? אני חושב שיש בריה אחרת שאתה מתכוון אליה. אבל היא לא קנאה.

לא לא.. אני מדבר על קינאה

כתוב, שאם לא היה קינאה בעולם אז אנשים לא היו מתחתנים ולא מביאים ילדים, ולא בונים בתים. (כי ביננו כנראה עושים את זה בשביל הקינאה) ולא היה העולם מתקיים, ולכן ברא הקב``ה את ה........

19אריאל

New member
יכול להיות,

שזה סתם נפלט לה בלי קשר למה שהיא חושבת באמת... רק את ששמעת אותה תדעי לשפוט לפי הטון בו נאמרו הדברים עד כמה היא התכוונה למה שהיא אמרה. אם נראה לך שהיא התכוונה באמת, הייתי מציע לך לשכוח מה שאת יודעת עליה , להתחיל לבחון אותה מחדש ואולי תגלי שהיא סתם עוד נצלנית כפוית טובה.

ילדונט 1

New member
אני במקומך

הייתי מפסיקה לשתפותה בדברים שאני חוששת שיהיה קשה לה לפרגן... ספרי לנו,מבטיחים לך את כל הפירגון!! ‎;-)

למעלה