התייעצות על AOS

superpad

New member
התייעצות על AOS

היי,

אני ממלא עכשיו AOS ואשמח להתייעץ על כמה שאלות שעלו:

1. אני לא עובד כרגע, אבל ממה שהבנתי בהסברים זה ממילא לא משנה כי ההכנסות הן לא בארה"ב, וזה בסדר כל עוד אני יכול להראות בעו"ש שיש לי [קו העוני * 5 * 1.25]. לא תהיה לי בעיה להראות את זה אבל הייתי רוצה להתרחק כמה שיותר מהדרישה כדי למנוע תקלות, אז אכלול גם מניות שרשומות על שמי.
א. האם ניתן לכלול גם קרנות פנסיה\השתלמות? אם כן, זה נכנס תחת הנכסים שהם לא נדל"ן ולא עו"ש?
ב. לאשתי יש מניות RSU רשומות על שמה שהבשילו והיא מתכננת למכור אותן בקרוב, הכסף עתיד להיכנס לעו"ש המשותף שלנו. האם כדאי לכלול אותן גם כן? אם כן, תחת הנכסים שלה? האם זה לא יראה מוזר לכלול אצלה רק מניות אבל לא כסף בעו"ש? (אני לא רוצה לכתוב את מה שנמצא בעו"ש פעמיים, וחושש שאם זה יסבך וממילא הייתרות מספיקות אולי כדאי להימנע מזה).

2. בסעיף ה-Domicile מילאתי ארה"ב, והשתמשתי בטריק מהמאמרים של פתיחת חשבון ב-Capital One 360, עבד כמו קסם
חוץ מזה שהייתי צריך להתקשר אליהם עד שהם ווידאו את הזהות והעבירו אותי בין 5 נציגים שונים, עבר יחסית חלק. לשאלתי, פתחתי חשבון Savings, האם יש צורך לפתוח חשבון Checking לצורך ההוכחה, או שזה לא בוער? אני שואל כי קראתי ש-Checking עדיף לפתוח בבנק אחר ואת זה אצטרך כבר לעשות פנים אל פנים, ככה שאם אין יתרון בלפתוח גם אותו כבר עכשיו הייתי מעדיף לחכות.

3. בהמשך לשאלה הקודמת, האם יש משמעות לסכום הכסף שאני מעביר כבר עכשיו לחשבון החדש? או שעצם הפתיחה מספקת אותם? חשבתי גם לסגור חשבון השקעות בארץ ולצרף אישור סגירה. יש עוד פעולות תומכות שאוכל לעשות?

4. תדפיס יתרות מהבנק מספיק בשביל להוכיח נכסים? מה לגבי קרנות? (שם אני לא בטוח שאוכל להשיג אישורים באנגלית). כדאי לצרף מכתב עם פירוט של כל העניינים האלה כולל הסגירה?

5. בטופס עצמו בסעיף Persons NOT sponsored in this affidavit, כתוב: If you are currently married, enter "1" for your spouse. הסתכלתי בהסברים וכתוב שם להכניס 1 אם אני נשוי ואפס אם לא. מכיוון שאשתי כן sponsored חשבתי לא להכניס אותה, גם בגלל שכשאני ממלא 1 הטופס אוטומטית יוצר Household בגודל 3. החשש שלי הוא שלסמן 0 זה הפוך מההוראות. הנחתי שזה פשוט ניסוח מבלבל וקיבלתי חיזוק להשערה איפשהו באינטרנט אבל רציתי לוודא שאני לא נופל פה. למישהו יש ניסיון עם הסעיף המבלבל הזה?

6. שאלה אחרונה
כשמילאנו I-130 נשאלנו אם אשתי נכנסה לארה"ב, ואם כן פרטי הדרכון. לא שאלו על האזרחות שלה. היא נכנסה עם ESTA ודרכון גרמני. עכשיו בטופס כן שואלים על האזרחות שלה ויש מקום רק לאחת. אנחנו מגישים את הטופס בישראל ולכן חשבתי שהגיוני לרשום ישראל, אבל זה לא עלול להעלות שאלות אם יצליבו את הטפסים? או שאין מה לחשוש והם רגילים לזה כבר?

אני מתנצל על החפירה, ורוצה להודות לכל מי שעונה פה בפורום ומקדיש את זמנו לזה, זה לא מובן מאליו וחוסך המון זמן וכסף על עורכי דין, אז תודה

למעלה