התייעצות סופית

עדיישן

New member
התייעצות סופית

כבר כתבתי בפורום הזה לא מעט,אני מודה. אבל עכשיו העניין די ברור,אני צריכה להחליט חד משמעית,כי קיבלתי הודעות לפני כמה ימים שהתקבלתי לשניהם. ובכן,התקבלתי גם לאוני' חיפה וגם לאורט בראודה. באורט - תעשייה וניהול (מהנדס) ובאוני' - סטטיסטיקה ושפה וספרות אנגלית. עכשיו אני צריכה לעשות את ההחלטה הכי קשה בחיים שלי נראה לי,ולבחור באחת מהן... ידוע שמבחינת שכר וביקוש מהנדס זה עדיף,אבל מי יודע מה יהיה בעוד 4 שנים? אולי בגלל שיש כ"כ מכללות שנותנות BSC בהנדסה הביקוש יירד וגם השכר, לעומת סטטיסטיקה שיכול לעלות? זה יכול להיות? אני גם פוחדת שלא אעמוד ברמה של בראודה,שמעתי שהיא מאוד גבוהה,ואני פוחדת להיכשל ואז שאצטרך לעזוב...ולא הייתי רוצה תמיד להזדנב מאחור... הייתי רוצה עצה ,או לשמוע את דעתכם... כרגע אני יותר נוטה לכיוון ברואדה, בגלל היוקרה של המקצוע ויש מה לעשות עם זה..

מה יהייה?

מה יהייה בעוד מספר שנים איש לא יודע.אפשר רק להתבסס על דפוסי העבר כדי לקבל החלטה. מאז ומעולם בארץ הבקוש למהנדסים היה גבוה יוצתר מאשר לסטטיסטיקאים. מאז ומתמיד הם השתכרו יותר מסטטיסטיקאים. באשר לחשש מיכולתך לעמוד בדרישות- אין לי כמובן שום דרך להעריך את יכולתך. אוכל רק לומר שבד"כ דרישות הקבלה גבוהות דיין כדי שכל מי שהתקבל יוכל לעמוד בדרישות הלימודים, עם השקעה מתאימה כמובן.

אני אחלוק עליך[או שמא עלייך?../images/Emo12.gif]

כידוע,קל יחסית להתקבל להנדסה במכללות,גם אם יש שם טוב למכללה[בראודה במקרה זה] ואילו הלימודים עצמם רחוקים מ"קלים", בזה אין ספק. בדיוק כמו שהדרישות לכימיה/פיסיקה/מתמטיקה/סטטיסטיקה וכיו"ב באוני' הן נמוכות בעוד שהלימודים עצמם ממש לא כאלו, כלומר הם די "קשים"[למי יותר ולמי פחות..]. כלומר לא כל בנאדם שהתקבל לX בהכרח יסיים את אותו התואר,בייחוד לא במקצועות הקשים/בעלי סינון רב[מדעי המחשב/מץמטיקה/פיסיקה/כלכלה/הנדסות למיניהן ועוד..]..

עדיישן

New member
לסטיבן הקלידן

נכון,אני דווקא מסכימה איתך ולא עם מכון הדסה (למרות שאולי הוא ניסה לעודד אותי) ,שלאו דווקא אדם שהתקבל זה בטוח אומר שהוא יעמוד בדרישות...ולכן החשש שלי... גם הבנתי שהשנה הראשונה קשה במיוחד,וגם יש לי פיזיקה תיכונית ומ"מ תיכונית להשלים,וזה עוד עומס...אני פוחדת שאני אקרוס...גם בחיים לא למדתי פיזיקה,ופתאום אני אלמד את זה ב"פול ווליום" ... אם אני ארצה לעזוב - אקבל את שכר הלימוד חזרה? אני פשוט חוששת שאהיה גרועה...אני מקווה שזה טבעי ושכדאי לי ללכת על בראודה בכל מקרה...לא..?

עדיישן

New member
ועוד שאלה - בקשר לפרוייקט פר"ח

הבנתי שזה 4 שעות בשבוע ומלגת שכר לימוד. השאלה היא - האם כל אחד יכול? האם יש וועדה שקובעת שרק מי שיש לו בעיות בתשלום שכר הלימוד ייקבל פרח? ועוד כל מיני פרטים שיש לדעת על פר"ח. תודה!!

עם השקעה מתאימה

כפי שכתבתי "עם השקעה מתאימה". אל תזלזלו במוטיבציה והשקעה.לשני אלה משקל משמעותי בהצלחה. ברור שככל שהיכולת מצומצמת יותר, תדרש השקעה גדולה יותר. בכל מקרה אם את נגשת עם העמדה שאת גרועה את עשויה לגרום להגשמת "הנבואה" הזו...

חוצממה שהדסה אמרו..לגבי השכ"ל-

תלוי. כל מוסד ותקנותיו הוא. באתר של בר אילן יש פירוט לגבי "מה קורה אם החלטתי לבטל את הלימודים בתאריך X/Y/Z..." , אולי באתר של המכללה אליה נרשמת יש גם פירוט כזה..

H20

New member
את לא תהיי הראשונה שמתחילה ללמוד

הנדסה בלי ידע קודם בפיזיקה, זה נפוץ למדי, במיוחד בהנדסת תעשייה וניהול. לא נורא, את מתחילה עם פיזיקה ברמה של תיכון, זו התחלה רכה. ולגבי המתמטיקה- מאחר שהאופציה השנייה שנרשמת אליה היא סטטיסיטיקה, אני מניחה שזה אומר שאת חושבת שיש לך כשרון מסוים למקצוע. וכן, זה טבעי מאוד לחשוש. לומדים איתי סטודנטים שלפני תחילת הלימודים חששו מאוד והיום הם מצטיינים.

עדיישן

New member
../images/Emo13.gif תודה לכולם! לסטיב +על פר"ח

הלינק לא עובד לי
תודה לכולם..הרגעתם אותי טיפה...אני יודעת שאתן את כל מה שיש לי, ואם לא אעמוד בזה,צריך גם לדעת לפרוש. אבל לפחות אדע שניסיתי...ואם לא אנסה,אולי אתחרט על כך כל פעם שאראה מהנדס...:) ל-H2O אני באמת די חיבבתי מתמטיקה בתיכון,אבל עשיתי רק 4 יח"ל...למרות שאהבתי,אולי 4 זה לא מספיק...איזה פדיחות אם כל מי שיילמד איתי תותח במתמטיקה ועשה 5 יח"ל ולא משלה את עצמו כמוני....
מישהו,אגב,יכול לתת יותר פרטים על פרוייקט פר"ח? אני אשמח לשמוע איך כל העניין מתנהל.

נסי עכשיו את הלינק,למטה

[עמוד 5] לגבי השאר-סורי,לא יודע... אניכול להגיד לך אגב שבתיכון הייתי גם ב 4 יחידות מתמטיקה והסתדרתי בכלל לא רע לדעתי בקורסים אצלינו במתמטיקה,לכימאים
ועם זאת,ברור שבסטטיסטיקה או מתמטיקה,הקורסים במתמטיקה קשים יותר. כמה?לא יודע, ואין לי מושג איך לך יהיה שם...אני מאחל לך רק הצלחה בכ"א..

למעלה