התייעצות נוספת

MIRA7

New member
התייעצות נוספת

לגבי למידה לילד יש כמובן לקות למידה ובקושי יודע לקרוא עולה לכיתה ג. האמת שבשנה הראשונה היו המון קשיים ולא היה פנוי ללמידה רק השנה החל לשתף פעולה ועדין יש לו פער. הצליחו ללמדו לכתוב בכתב היה יודע רק בדפוס. יש לו לקות גרפו מוטורית.אני מנסה לשבת עמו ישר מסרב ומתנגד לא לכתוב ולא לקרוא.
נפגשתי עם מורה להוראה מתקנת יחד איתו , אך הצגתי אותה כחברה ולא כמורה כי ישר היה בורח משם.
שאלתי היא אייך לעשות זאת , אייך להכתיב לו שזהו אין לו ברירה ואני קובעת שעכשיו יושב עם מורה ללמוד, וזוהי בעצם מורה .
אני ביקשתי ממנה שבתור התחלה תרכוש את אמונו בעזרת משחק שיתחבר אליה וזה כבר קרה היינו אצלה בבית והתחבר אליה, השאלה אייך יגיב כאשר יבין שהיא כאן ללמדו.

אשמח לעצות
מירה

התייחסות נוספת

הדרך לרכוש את אמונו של הילד היא כאשר הוא מרגיש שמבינים את רגשותיו ותסכוליו וכאשר הוא מרגיש שותף להחלטות.
אני לא הייתי מסתירה ממנו את האמת וכיון שזה כבר נעשה, הייתי מציגה זאת כטעות שלי ומתנצלת על כך. לא נראה לי שהוא יכול להרגיש שותף בדרך הזו.
בנוסף הישתדלי להמעיט באמירות נחרצות שמסתיימות בסימני קריאה, הרבי בסימני שאלה והתענייני בדעתו על המורה, על האופן שבו היא מסבירה וכו׳, הביעי הערכה להתקדמות שלו למרות הקשיים הרבים שלו.
לצד זאת, הרבי באמירות נוסח: אני סומכת עליך שתצליח לשבת עם המורה והתקדם עוד למרות שקשה לך.
כשהוא מתנגד, הביעי אמפטיה כי באמת קשה לו וזה לא נעים לחוות את הקשיים שוב ושוב ומצד שני אל תוותרי כי זה חעביר לו מסר שאת מאמינה שהוא יצליח, גם אם זה יקח לו זמן.
ציפי קוברינסקי

לילד בכתה ג

שלא קורא היטב בוודאי לא קל.הייתי ממליצה לך לספר לו כל יום פרק מספר שמעניין אותו לפני השינה או אפילו בזמן שהוא מתפנק באמבטיה.להקריא בצורה מעניינת ומרגשת,בנושא שהוא יבחר,גם אם זה ממש זבל לטעמך.במקביל,אם יש מצב לעבור מידי פעם לקריאה שלו,אפילו מילה בדף עדיפה על כלום,וכמובן לבחור מילה שהוא מכיר ואת יודעת בוודאות שיצליח לקרוא.המטרה שלך היא לגרום לו לחוות את הקריאה בצורה חיובית ולהבין לאן כל תהליך הלימוד המייגע יוביל בסוף.תמיד תפסיקי באמצע במתח וגרמי לו לרצות עוד.בנוסף,בתור אמא יש לך ייתרון עצום שאת מכירה את הילד הכי טוב בעולם.תהיי יצירתית לגבי שעת הלימוד.מתי הוא הכי קשוב במהלך היום?
נצלי זאת!שימי על הקיר כרזות עם כל מה שלומד אצל המורה והכי חשוב.תחגגי הצלחות.תראי לו שהמאמצים שלו משמחים אותך יותר מכל דבר בעולם!

עצות מעולות בעיניי

ילד הוא "איש נמוך"

תמיד אמליץ לשים לילד את כל העובדות, המשתנים והדרכים על השולחן, רק כדי שיוכל לבחור נכון (בהתאם לגילו כמובן...), כי אם נזכור שילד הוא "איש נמוך", לא נזלזל באינטילגנציה שלו, ביכולת השיפוט שלו ובכך נהפוך אותו לשותף אמיתי שלנו שביחד ננהל את הקשיים שלו. לפעמים נדמה לנו שאם לא נגלה לו הכל נגן עליו מפני האמת והעולם האכזר.., רק שב"הגנה" הזאת אנחנו בעצם מחלישים אותו ואת "השרירים המנטאליים", אנחנו משדרים לו שלא סומכים עליו, ובזה אנו מזינים את הפחדים, התסכולים, הכעסים וחוסר האונים...
שתפו את הילד בכול !!!

אפרופו סלע - סיפור לציפי...

הלכו להם שני חברים במדבר, התחיל להיות חם והם התחילו לריב..., לפתע נתן אחד מהם סטירת לחי לשני, נעלב האיש וכתב על החול: "חבר שלי נתן לי סטירה"..., המשיכו ללכת ועייפים וצמאים ופתאום לפניהם נווה מדבר, רצו שניהם למים ואחד מהם החליק לבריכה והחל טובע, "הצילו" צעק ומיד קפץ חברו למים ומשה אותו ממש שניה לפני שטבע..., יצא הטובע מהמים ומיד חרט על הסלע את המשפט: "חבר שלי הציל אותי".
כשאנחנו נפגעים ממישהו כדאי שנכתוב על החול שנפגענו, כי הרוח והזמן כבר ימחקו את זכרון הפגיעה, אבל כשמישהו עושה עבורנו מעשה משמעותי - חרטו את המעשה על הסלע, כך תדעו שזה לא ימחק לעולם...

למעלה