התייעצות משפטית

התייעצות משפטית

שלום

לפני כמספר שנים טיפלתי במטופל. מספר חודשים לאחר הטיפול הוא פנה אלי במייל וטען שהטיפול החמיר את מצבו ושנוספו לו סימפטומים.
ציטטתי לו מתוך התשאול הראשוני שהוא הגיע עם הסימפטומים האלו.

בימים אלו הוא יצר איתי קשר שנית. הוא טוען שיש לו מטפלת חדשה והוא מעוניין בפירוט מלא של הטיפול שלו. כולל איזה נקודות דקרתי וכו.
אני חוששת שמדובר במצב בו הוא מעוניין לתבוע אותי.

האם לדעתכם אני מחוייבת לסיכום טיפול שארע לפני יותר מארבע שנים? האם זה ישמש כעדות נגדי בבית משפט? מה אני צריכה לכלול בסיכום טיפול זה?

מה אתם ממליצים?

להתיעץ עם חב. הביטוח

לדעתיי אין שום צורך והגיון או סיבה מקצועית למסור נקודות דיקור
מה משנה למטפל עכשווי איפה היה דיקור לפני ארבע שנים?
זה יעזור לטיפול העכשווי?
מוזר.

נעמי זיו.

מאיר72

New member
לפני כמה שבועות באחת הקבוצות

בפייסבוק, היה דיון דומה ומסתבר אנחנו צריכים להעביר את החומר, צלמי את התיק ותעבירי לו, אם עשית את העבודה כמו שצריך, אין לך מה לדאוג.
כמו כן את טיפלת בו אז שזה היה המצב שלו באותו יום שהוא הגיע לטיפול וכל מטפל יודע שאם הוא היה מגיע אפילו חצי יום אח"כ ייתכן והיית עושה משהו אחר (אסטרטגית טיפול וכו').
לגבי החשש מהתביעה תבדקי את פוליסת הביטוח שלך, ואם צריך תפעילי אותה (אחרי הכל בשביל מה היא קיימת?!)

טאוֹ

New member
דעתי הלא-משפטית

קודם-כל, מצוין ששמרת את התשאול ותיעוד הטיפול שלו, כך שיכולת להראות לו שמה שנדמה לו כמשהו חדש, בעצם כבר ליווה אותו בעת שהגיע אלייך לראשונה. אם את עדיין שומרת את תיק הטיפול שלו כיום, מקץ מספר שנים, אני מניח שאת יכולה בכל מקרה לכתוב את האבחנה הראשונית ואת עיקרי הטיפול שהנחו אותך.

פירוט של נקודות דיקור נשמע לי כמו הגזמה פרועה, אלא אם מדובר בנקודות מסוימות שלפי זרמים מסוימים ברפואה הסינית, מותר לדקור אותם רק מספר מצומצם באדם ספציפי במשך כל חייו. בכל אופן נשמע לי מיותר, אבל אולי לא מזיק לפרט גם את זה. ובכל מקרה, השורה התחתונה של מאיר נשמעת לי נכונה - אין בעיה לשלוח תיעוד של הטיפול, אם כי אני לא בטוח שאת מחויבת לעשות זאת - אפשר גם לספר בטלפון או בפגישה אצלך בקליניקה.

אני מזכיר שוב שאני לא משפטן, כך שבהתייעצות משפטית של ממש אני לא יכול לעזור לצערי, אבל כן אוסיף לסיום שלפעמים אנחנו נכנסים לתסריט שבסופו של דבר לא מתקיים כלל. כך שייתכן שאין כאן באמת שום חשש לתביעה. מציע להמליץ לו לקשר בינך לבין המטפלת החדשה שלו (שאולי מטפלת באופן שונה לחלוטין ממך, ובכל מקרה הוא במצב שונה כיום מזה שהיה כשטופל אצלך) - זה צעד שיכול לשרת גם אותו, במיוחד אם אין לו כוונות סמויות. וכדי להיות שקטה לגמרי, תערבי את סוכן הביטוח שלך בסיפור.

בהצלחה, ואשמח אם תחזרי לעדכן בהתפתחויות.

למעלה