התייעצות - מפגשים עם חברים

יהלום29

New member
התייעצות - מפגשים עם חברים

התאומים שלי נכנסו השנה לגן עירייה.
המפגשים עם החברים התעצמו, ועכשיו כמעט כל יום יש בקשות ללכת להתארח או לארח.
אני בכלל לא קיצונית, אבל מסתבר שביחס לאחרים אני כן. אין כמעט יום שאני לא רואה ילד מהגן פותח חטיף בגינה (וכולם מתנפלים) כשהם הולכים לחבר, הם מנשנשים שם ממתקים בלי סוף ולקינוח פיצה.
הטלוויזיה פתוחה ברקע כל הזמן. גם בזמן ארוחת ערב.
מעטים החברים שהם הלכו אליהם שזה לא ככה.
שמתי לב שככל שעובר הזמן הילדים שלי פחות רוצים לארח אצלנו (אצל הבת זה ממש קיצוני, היא לא מוכנה להזמין בכלל)
ויש לי חשד שזה בגלל הדברים האלו. שהם יודעים ששם בולסים ורואים טלוויזיה.
גם כשאירחנו, נתקלתי בילדים שממש התלוננו שאין אצלנו ממתקים. כולל ילדה אחת שהיתה פה פעמיים - בפעם הראשונה אמרה שלא כיף אצלנו כי אין ממתקים, וסירבה להצטרף לכל פעילות, ובפעם השניה אמרה שמשעמם כי אין ממתקים, למרות שהפעם הצעתי לה מהמבחר שיש לנו - סירבה לביסקוויט, או לסוכריות גומי פירות.. אני לא יודעת למה היא ממשיכה לבקש לבוא, וכבר לא נעים לי לסרב לה.
אנחנו כן מאפשרים טלוויזיה, אבל רק בסוף השבוע. כשהם נמצאים פה בצהריים ואני מחשיבה את זה כזמן מנוחה.
באמצע השבוע אני מעדיפה שישחקו בדברים אחרים, ואני לא פותחת בכלל, חוץ ממקרים חריגים.
אבל אני ממש שמה לב להבדל בין הילדים שלי לחברים שלהם, שפשוט לא יודעים להעסיק את עצמם. זה ממש מהר מגיע לדרגות של שעמום.
ואני כן מאפשרת ממתקים, אבל המבחר שיש לנו קצת שונה. למשל אני לא קונה חטיפים בשקיות.. כן יש לי שוקולד.
או חטיפים טבעיים על בסיס פירות , או בקיץ ארטיקים (שלפעמים אני מכינה )
ואני גם לא מונעת להתכבד. אבל המינונים ממש פסיכיים. אין יום שהם לא אוכלים מזה.
אם זה בגינה, או אצל חבר, או אפילו בגן.
וכל יום שאני לא מרשה ללכת לחבר זה יום של סצינות מהגיהינום.
איך מתמודדים עם זה? אני מרגישה שאני מפסידה במערכה..

POOH*

New member
צהפכי את הביקור אצלכם לאטרקטיבי..

זה נכון שילדים שרגילים לטלויזיה וכד' קשה להם יותר.
אז אפשדר לעזור - למשל לתכנן פעילות שתעשי איתם - אפיית עוגיות/עוגה/יצירה כלשהי - משהו ביחד.
ואחרי זה שישחקו קצת לבד...
וגם לא לחכות שיהיו רעבים.
אני לרוב חותכת פירות ממש קצת אחרי שמגיעים אלינו. גם ילדים שמכריזים שהם לא אוהבים בכלל לרוב טועמים.
ואז זה כבר פחות אישיו...
ואני מסבירה שאצלנו אין ממתקים בכלל.
יש פירות.. אם הכנו יש עוגיות וזהו..
זה מה יש ומזה הם מוזמנים להתכבד...

וגם מחוץ לבית הילדים שלי יודעים מה מותר להם ומה אסור וגם זו בגן חובה יודעת להגיד אמא לא מרשה בבתים של חברים.
[הקטנה עוד לא הולכת לבד אז אין בעיה...]

POOH

יהלום29

New member
זהו שהם כבר לא מוכנים לארח

אני ממש מכריחה את הבת שלי להזמין עם אולטימטום.
אני מתחילה לתהות אם אני לא עושה להם נזק בהגבלות האלו..
ואני כן מרשה להם להתכבד בגן ואצל חברים כי נראה לי נורא אכזרי שכולם מקבלים משהו והם אומרים אסור לי..
הבעיה שזה הופך להיות על בסיס יומי..
ואני תמיד מציעה פירות, ולרוב הם אוכלים אבל עדיין יש דרישה לממתקים. למשל הילדה ההיא, אמרה שמשעמם אצלנו כי אין ממתקים אחרי שחיסלו חבילה שלמה של תותים.

אני קניתי חטיפים בלי סוכר או בריא ככל האפשר

באתרים מחו"ל וזה מה שנותנים כשבאים אורחים.
יש לנו גם תמיד שוקולד בבית וזה גם קינוח שילדים מרוצים ממנו.
אה, גם קרטיבים שאנחנו מכינים לבד (ולפעמים גם בן אנד ג'רי'ז שלא מכיל חומרים משמרים וצבעי מאכל).
גם לי מאד קשה להאבק בכל תופעת החטיפים,
גם שהולכים לחוגים וגם לגינה.
כרגע פתרתי את זה בצורה הזאת,
נראה מה יהיה כשהיא תגדל וגם זה לא יספיק.

יהלום29

New member
איזה חטיפים את קונה?

אני קונה הרבה מחול, אשמח לקבל עוד רעיונות

מצרפת כמה לינקים

חטיף פירות 1
חטיף פירות 2
גרעינים, חמוציות ושקדים - אחר כך מלאתי את האריזה בשקדים רגילים מהבית והיא המשיכה לאכול את זה עוד הרבה...
עוגיות חיות

ולאחרונה עשיתי הזמנה גדולה מאנגליה של חטיפי פירות שנקראים BEAR PAWS פעם הביאו אותם דרך ECHIMST, אבל הפסיקו.
החטיפים האלה הם הכי בריאים כי אין בהם בכלל סוכר...

Bacio

New member
אפשר להזמין את bear paws דרך echemist

עכשיו בדקתי והוא מאפשר לעשות הזמנה (הגעתי עד לשלב של האישור הסופי). כמות הזמנה מינימלית היא 12 יח'.

אני מעדיפה לעשות סדר בדברים האלה מראש

כלומר -יודעים מראש שיש X ימים בשבוע שבהם יש חברים, ובשאר הימים עושים משהו אחר. אפשר לעשות אצלכם למשל יום אחד שבו מארחים, יומיים שמתארחים ויומיים רק למשפחה. כשקובעים מראש זה יותר קל ואז אפשר לתת להם לבחור באילו ימים הם מתארחים, ואם הם "גמרו" את ימי האירוח ביום שלישי, הם יודעים שהם צריכים לחכות עד יום ראשון הבא.
בעיני הטירוף הזה של אירוחים הוא מיותר ומזיק. חשוב לילדים גם להיות עם המשפחה שלהם מדי פעם. אני רואה בגן של הבת שלי ילדים שההורים שלהם לא רואים אותם לפני שש בערב. נראה לי הזוי.

ואפילו הייתי מקטינה עוד מינון חברים

אני חושבת שחלק מהרצון לארח ולהתארח כל יום, או כל יום להסתובב בחוץ ולחפש איזה "אקשן" בקניון/ ג'ימבורי נובע מפחד של ההורים להיות לבד, רק המשפחה, בבית, עם הילדים, בלי טלויזיה ברקע... בשקט

זה כנראה מבעית הורים רבים, זה נתפש כמשעמם, כגורם להשתוללות, כמשהו מאיים ומפחיד

מבחינתי הרגעים הכי כיפים הם כשאני איתם בבית ואנחנו קוראים סיפור (לא רק לפני השינה כשכבר עייפים), משחקים משחקי קופסא או סתם נהנים ביחד

יהלום29

New member
זה ממש לא מגיע ממני..

אני מבחינתי אפשר בלי חברים בכלל.. זה סתם מעיק עליי
הילדים מתחננים!! כל יום שאני באה לגן אם אפשר ללכת היום לX
ילדים לגמרי מזמינים את עצמם אלינו גם. כולל ילדים שאני באה לגן ומתחננים אליי שאני אקח אותם אלינו.
אני הרבה אומרת לא, אבל לא יכולה להגיד לא כל הזמן. זה גם פוגע בחיים החברתיים של הילדים.

אני לא חושבת שזה פוגע בחיים החברתיים

בגיל הזה אין הרבה "זיכרון חברתי". הם יכולים שניה אחת לריב נורא ושניה אחר כך לשחק יחד. אם הם משחקים ביחד בגן, זה מספיק בשביל לשמר חברויות.

אצלי יש שני ימי אירוח/ התארחות שלא תמיד

מנוצלים במלואם.
הם יודעים מהם הימים הללו, והאמת שלמרות שהם מ-א-ו-ד חברותיים, אין לחץ למעבר לזה, גם לא אצל הגדולה (ואצלה חוגי המוזיקה והמחול הם גם סוג של פגישה חברתית כ"בונוס"
)
קטניי הם תאומים בגיל של התאומים שלך, משחקים נהדר אחד עם השני, ואולי גם בגלל זה אין לחץ מטורף לראות חברים כל יום (ואולי אין לחץ כזה כי מראש הורגלו שאין כאן טיילת של חברים..
)

הדרך שלנו

הורדנו מינונים.
שאלתי פה בעבר שאלה דומה וזו התשובה שקיבלתי

אנחנו נפגשים עם חברים פעם-פעמיים בשבוע. לא יותר. מקפידים מאוד על ארוחת ערב משפחתית וקרה לא פעם שנפגשנו עם חברים וחזרנו לאכול בבית עם אבא שחזר מהעבודה. כולל גן שעשועים.

בנוסף, אנחנו עושים תיאום ציפיות מראש, אני מנחה אותם לבחור חטיף אחד אם מגישים, ולא להגזים, כדי שלא תכאב להם הבטן. אם אנחנו בגן השעשועים אותו הדבר.

אצלנו אנחנו מגישים בד"כ פירות ואם יש אז עוגיות שאפינו יחד. אנחנו לא קונים חטיפים הביתה, ולא נתחיל לקנות בשביל אורחים. אם חברים נמצאים אצלנו ומבקשים אנחנו מסבירים שיש לנו דברים טעימים אחרים.

מישמיש27

New member
איפה את גרה שזה ככה?

הי

ראשית מהתיאור שלך את לא מטילה הגבלות מיוחדות, דברים מאד סבירים, הגיונים שאצלנו מקובלים
אנחנו גרים בישוב קהילתי לא גדול, אבל ממש לא מתבסס על בריאותי
בגינה יש בד"כ פירות, שוקולד מריר, לפעמים בייגלה, ביסקוויטים, אולי קורנפלקס (לא כריות), עוגיות שאיזו אימא עשתה
פעם ב אחד הילדים מביא חטיף מלוח שנשאר בבית מאיזה טיול ....
זה גם פחות או יותר האירוח בבתים....ברור שמידי פעם יש איזה חטא חטאי יותר אבל זהו
אני מרשה לראות תוכנית אם מבקשים אבל אחת ...מודה שבימים קשים נותנת לקטן יותר ביקר כשהגדולה מארחת והקטן מציק להם
בקשר ללארח ולהתארח אני לא בטוחה שזה קשור להגבלות יש ילדים שמעדיפים לארח ויש ילדים שהם טבים יותר בלהתארח וזה גם משתנה במהלך הזמן
דבר נוסף שאני לא בטוחה אם יסכימו איתי או לא.....זה שכשאני מזהה שיש לילדים שלי קרייבינג על משהו לפעמים אני מפעילה שיקול דעת ומחליטה לתת לה לעוף על זה
זה קרה לנו פע עם מרשמלו....הם היו אחוזי טירוף לזה שיחררתי קצת את המושכות וזה עבר....זה גבול דק מתי לעשות את זה ומתי לא...
כרגע הם בקריז על סוכריות ושם החלטתי להיות פחות גמישה כי ראיתי שככל שאני נותנת יותר הם רוצים יותר אז כן מרשה בימי הולדת, אחרי בדיקת דם (הגדולה עושה פעם ב 3 חודשים, אם אחת הסבתות מצעה אני לא מסרבת אבל זה לא משהו שאני מסכימה שיהיה דרך קבע בבית)

בקיצור לא פשוט העניין

אוליב י

New member
הגבלת מינון +חינוך

זו הדרך שלנו להתמודד עם זה.
קודם כל, גן עיריה זה גיל 3 לא?
בגיל זה הרשיתי חברים פעם-פעמיים בשבוע. לא יותר.
ולפחות חצי מהפעמים - אצלנו. [אני מוכנה שזה תמיד יהיה אצלנו].
שנית, אני מחנכת.
אני מסבירה לילדים מהי תזונה נכונה.
אני מסבירה לילדים מה סוכר עושה לשיניים, מה הוא עושה לגוף ולמוח.
אני לא מתביישת לענות לשאלות כמו "אז למה אצלם כן אוכלים" בתשובות כמו "כנראה הם לא יודעים כמה זה מזיק". ואם אני נענית ב"הם יודעים ובכל זאת אוכלים" אני גם לא מתביישת מ"כנראה זה לא חשוב להם מספיק / כנראה הם לא באמת מבינים".
עם דוגמא אישית וחינוך הילדים שלי מבינים ומזדהים. זה לא מנטרל את החשק למתוק - חשק שאני משתדלת לספק במסגרת הבית מדי פעם, זה גם לא מנטרל את העיניים שיוצאות למראה החטיפים בגינה. אבל זה כן נותן להם דרך להתמודד ועם הגיל זה הופך טבע שני [בגיל 4-5 הם כבר יכולים להתאפק, לחזור הביתה עם ממתק מהגן שהם יודעים שאנחנו לא מרשים, ולקבל במקומו משהו אהוב שאנחנו כן מרשים].

מעבר לכך הבית שלנו בהחלט אטרקטיבי. יש בו המון דברים שמשפחות אחרות לא מרשות: כריות ספה מתפרקות שבונים מהן בתים לילדים, בוץ בחצר שאפשר לשחק בו, שתילים שצריך לשתול, להשקות ולקטוף מהם את הירקות, עצים שצריך לקטוף מהם פירות באופן עונתי. מותר לשחק תופסת בבית, לקפוץ על הספות. מותר להשפריץ מים במרפסת. לגדולים יותר - מותר לבנות "מחנה" מקרשים שהם אוספים ומסמרים שנקנו במימון שווה שלנו ושל דמי הכיס של הבכור.
אנחנו אופים, מבשלים, מנקים ביחד על בסיס יומי. ילדים מאד אוהבים לשטוף רצפה [הילדים שלי "סוחרים" בזכות לשטוף את החדר שלהם, למשל]. ילדים מאד אוהבים להכין לעצמם סלט לארוחת ערב ואני משגיחה כשהם חותכים.
אני לא עושה את הדברים האלו כדי למשוך חברים. כך הבית מתנהל, וחברים מוצאים אותו אטרקטיבי.

יהלום29

New member
הם בני 5

אני לא מכניסה לגן עירייה בגיל 3..
ודווקא מצאתי שככל שהם גדולים יותר , יותר קשה להם להתאפק.
ואם למשל מקבלים סוכריית טופי בגן (שאני לא מרשה) פעם היו אומרים לי, עכשיו הם מחביאים ומסתירים ואוכלים בלי שאני יודעת. וזה הכי גרוע בעיניי.
ותאמיני לי שיש להם את כל ההסברים.
נראה לי שכרגע צריך למנן את המפגשים.

regvuv1

New member
מה אני הייתי עושה...

אני הייתי מוצאת כמה הורים שהם בראש קצת יותר פתוח ואולי קצת יותר מתאים לפורום שלנו, דנה איתם על הנושא ואז מנסה להעלות את זה לדיון עם הורים נוספים - גם את הממתקים והחטיפים וגם את הטלוויזיה כשהילדים מארחים או מתארחים. אולי אפילו לנסות לערב את הגננת ולארגן יום מודעות, עם הרצאה או משהו כזה. אבל חייבים לדעתי לערב גם את ההורים ולראות מי משתף פעולה ומי לא, ואז פשוט לנסות לצמצם מפגשים בבתים שבהם ההורים לא משתפים פעולה, אני בטוחה שיש מספיק הורים שישתפו פעולה כך שלילדים שלך יהיה מבחר, ועם אלה שלא משתפים פעולה תפגשו בחוץ בגינה , או אצלכם בבית...
בנוסף תנסו לחשוב מה אפשר לעשות עם הילדים שיהפוך את הביקור אצלכם לחווייתי כל כך שהם לא יתעניינו בממתקים או טלוויזיה - יצירה, משחק בקצף, משחק במים, משחקי חברה משעשעים... במשך שבועיים-שלושה תדאגי שלילדים לא ישעמם לרגע, כל רבע שעה תחליפי להם פעילות, עד שהם כבר יידעו שאצלכם זה הבית הכיפי ויצליחו להעסיק את עצמם רוב הזמן.
לא הייתי נכנעת ונותנת ממתקים שאת לא באמת רוצה שהילדים יאכלו וגם לא טלוויזיה.
חוץ מזה, כמו שאמרו לפניי - זה בסדר גמור ואפילו מומלץ לצמצם מפגשים עם חברים לפעמיים-שלוש בשבוע. ילדים צריכים גם זמן שקט עם המשפחה, איפה שהם ״רק״ שלושה ויש פחות אינטראקציות חברתיות מסובכות. תגדירו איתם מראש כמה פעמים בשבוע מותר, ואז הם עדיין קיטרו - אבל פחות, ולך יהיה פחות קשה, כי פעם או פעמיים בשבוע של ג׳אנק (וזה כולל את הטלוויזיה מבחינתי) זה לא נורא.

אל תעלבי, אבל נשמע קצת כמו בעיית גבולות

ובאמת אל תעלבי. אני לא מכירה אותך וזה מה שעולה שאני קוראת אותך ואולי זה בכלל לא הכיוון.
מה זה "הילדים מתחננים"? אם יהיה להם ברור מראש מתי את מרשה ומתי לא, הם לא יתחננו. תקבעי יומיים-שלושה בשבוע שבהם מתארחים/מארחים וזהו. אפשר לסכם מראש ואפילו להכין רשימה (גם אם לא יודעים לקרוא) את מי מזמינים או למי הולכים השבוע. הקרדיט לרעיון הרשימה מגיע לבן ה4 שלי, שמבקש ממני לנהל לו את הרשימה, למרות שהוא לא מזהה (עדיין) את השמות של כל החברים שלו.

כנ"ל בעניין הממתקים. תסכמו מראש מה מותר להם וכמה מותר להם, וכאן צריך לדבר, והרבה. מסכימה שיהיה להם קשה לשמור על החוקים אם את לא נמצאת, אני פשוט הייתי מבהירה לאמא המארחת מה אני מרשה ומה לא (גבולות לאמא המארחת במקום גבולות לילדים).
לא הייתי מתרגשת מזה שהם לא רוצים לארח ולא הייתי מכריחה. מהמקום שלי נשמע לי מוזר שאת מתעקשת עם הילדה שלך שהיא תזמין חברים. היא לא רוצה? לא מתאים לה? אז לא צריך.
אנחנו מארחים ואין אצלנו ממתקים וכן, הילדים מבקשים. אז הם מקבלים לסחוט לעצמם מיץ תפוזים (בחורף) או לבלנדר לעצמם גלידה ביתית (בקיץ). הם מקבלים המון פירות בהמון צורות ואם אני מזהה רעב ממש אז גם משולשים חתוכים של טוסט או משהו בסגנון (יש ילדים שנורא רעבים אחרי הגן).

יהלום29

New member
לא היו גבולות בנושא

כי לא חשבתי שאני צריכה להציב גבולות על חברים. אבל אולי כן צריך.
פשוט זרמתי עם זה ואולי פה הטעות.
לגבי לסכם מראש - זה יהיה קשה עד בלתי אפשרי עם כל ההתחייבויות מסביב מה גם שהילדים עצמם משנים את דעתם הרבה פעמים

valeta

New member
מעבר למה שכתבו לך (ואני מאוד

מסכימה לנושא קביעת הגבולות בנושא החברים), אני חושבת שכדאי שתפרידי בין ממתק שהם קיבלו בגן, לבין ממתקים אחה"צ אצל חברים, לבין הבית שלכם.
כלומר- מה שקיבלו בגן, תשחררי לגמרי. חבל שלא יגידו לך או יסתירו ממך שאכלו מתוק בגן. אני אישית מתה מהמחשבה שמחלקים בגן ממתקים (ולשמחתי אצלינו ממש ממש אין), אבל אם ילדיי היו הולכים לגן כזה, הייתי מרפה. הכי גרוע שהם מרגישים שצריך להתסיר. קיבלו סוכרית גומי? יופי! היה כיף,טעים ומתוק (בליבך תתכנני כבר לא לתת היום ממתק)...
אצל חברים - תשחררי גם. אם שלחת - אז זה המחיר שתשלמי. אבל אצלך בבית את יכולה בהחלט להתעקש ולחנך ולהגביל ואני אישית לא הייתי נכנעת לאמירה שלא כיף אצלכם כי אין ממתקים או טלוויזיה.
מה כן הייתי עושה?
1. משתדלת לארח כמעט בלעדית. אחרי שקבעתם מהם הימים המותרים לחברים (אני בעד יום בשבוע בגיל 5 וזהו). ואומרת: היום אנחנו מארחים, את מי אתם מזמינים?
2. מגישה כשהילדים מגיעים: פירות חתוכים/עוגיות מאפה בית/פיצות קטנות מאפה בית+ירקות חתוכים, שניצלונים, פסטה בולונז, מאפה כלשהו ... מה שמתאים לך להכין. תזכרי שכיוון שזה פעם בשבוע, את יכולה להערך לזה. הרבה פעמים ילדים הם פשוט רעבים! אני ממש מודעת לזה - הם באים מהצהרון, הרבה פעמים אכלו מעט מאוד בגן/לא מספיק, יש עוד זמן עד ארוחת הערב והורים נותנים "לנשנש", במקום פשוט לתת ארוחה! ואז כשמגיעים אליך ילדים הם בהתנייה של הממתק אחה"צ. אז תגישי אוכל! והאמת? מירב הסיכויים שהם יאכלו, זה גם כיף לאכול יחד, וגם ממלא את הבטן ועושה מצב רוח טוב, ואחר כך הם ישחקו יותר בנחת.
3. תחליטי מראש עם הילדים שלך מה אפשר להציע למשחק: בדים, לבנות ארמון מכיסאות וסדינים ולהתחבא, להקים "מחנה" בסלון, לנפח בלונים ולהעיף, לגו, הכנת "שיקוי" (הכי טוב בחוץ). ותהיי המתווכת בהתחלה של הפעילות. לחילופין אפשר לרדת למטה קצת: להיות קצת בדשא/בגינה ואז לעלות הביתה. אם יש לך גינה: שימי שם איזה מתנפח. אני מבינה שיש לך בנים? אז דעי לך שבעיני, "בגדול", לבנים קשה יותר בגילאים האלה לשהות יחד בבית ולשחק (להבדיל מבנות שנוטות להתחפש ולשחק בבובות ובאיפור). קחי את זה בחשבון, ותנסי לשלב משהו פיזי. ושוב - תמיד להציע אוכל. אז באותו היום תקחי בחשבון שאולי ארוחת הערב לא תאכל או תהיה קטנה יותר...
4.ץ אפשר בהחלט לסיים את המפגש עם זמן מסך כלשהו. זה אפילו טוב לך! תסדרי את החורבות בזמן שהם יישובים מול מסך. אבל לא יותר מ-20 דקות. בעיני ילדים שנפגשו ושיחקו ואכלו במשך שעתיים, יכולים לשבת את סיום המפגש בנחת ולצפות במשהו. זה ממילא סוף היום, וזה גם ירגיע אותם.

למעלה