התייעצות מנשאים

efatsh

New member
התייעצות מנשאים

שוב שלום :)
הקטנה שלי בת חצי שנה ושוקלת כ-8 ק"ג (בלי
הרע). אנחנו מסתובבות עם מנשא "צמד" ומאד מרוצות ממנו.
א-ב-ל הקטנה רחוקה מלהיות גאון מוטורי. אנחנו הולכות לפיזיו' והפיזיותרפסטית אבחנה שיש לה גמישות יתר ופיסוק מאד גדול שעלול להקשות עליה בהשגת אבני דרך כמו זחילה. היא לא כ"כ אהבה את הנשיאה במנשא שדורש פיסוק גדול (למרות שציינה שכל עוד לא נמצאת שם כמה שעות ביום זה לא נורא).
בנוסף לזה שהיא נהיית קצת גבוהה (וטיפ'לה כבדה) לנשיאת בטן לבטן ב"צמד" אני מרגישה שאנחנו צריכות לחפש את המנשא הבא שלנו...
אז האם יש מנשא מומלץ לנשיאה על הגב שהפיסוק שלו לא כ"כ גדול לילדה חמודה בת חצי שנה עם החזקת ראש וגוו לא להיט ?

רעיונות והצעות יתקבלו בברכה,

תודה

אני עם היאמו

אני לא יודעת אם זה נחשב פישוק גדול או לא, אבל מבחינת הגב שלי זה הרבה יותר נוח ממנשא בד לגילאים האלה (כשהם כבר שוקלים יותר).

דעתה של הפיזיותרפיסטית שלך היא מאד אינדיבידוא

דעתה של הפיזיותרפיסטית שלך היא מאד אינדיבידואלית, אני כמדריכת מנשאים למדתי ומלמדת שנכון שהילד ישב בצורה של רגלי M, כלומר שהברכיים בגובה האגן או יותר. תוכלי לראות עוד על למה לשאת ככה כאן
http://www.darmayoga.co.il/minsaim.htm
אחותי שהיא פיזיותרפיסטית התפתחותית ממליצה לכולם, גם לגמישים ולהיפוטוניים, להיות בתנוחה כזאת ולא בתנוחה שהרגליים תלויות כלפי מטה שבעיני לא נכונה לאף ילד. מצרפת תמונה שלה שתאמיני
ואפשר גם לשאול אותה מה דעתה- הנה האתר שלה
http://www.kfitza.co.il/סיגל_ולדמן
וספציפית יותר, צמד ומנשאים גמישים אחרים פחות מתאימים לגיל ולמשקל של הבת שלך, וגם לא ממש נוח לשאת בהם על הגב- מה שמאד מקל על הנשיאה. בגיל הזה כדאי להשתמש במנשא לא גמיש- ילקוט, סיני או פנטזו, לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות משלו שאם תרצי אפרט.
אגב אם את מתעקשת לעשות פיסוק קטן יותר, במנשאים עם רוחב מתכוונן זה אפשרי- סאפי מאי, סאפי ילקוט, בונדולינו, פנטזו ועוד.

במקרה של גמישות יתר כדאי באמת להיות במעקב

לגבי ענין הפישוק.
אין דרך לשאת פעוטות בצורה נכונה בלי פישוק. בטח לא על הגב.
כמו שענת כתבה כמו ברוב הסוגיות שקשורות לנשיאת תינוקות גם פה תמצאי דיעות שונות ביחס לנשיאת של תינוק עם גמישות יתר בפישוק, דעתי האישית היא שצריך להיות בקשר עם איש/אשת מקצוע שאת סומכת עליה ומכירה את הילדה ואת תהליך ההתפתחות שלה, ותדע לכוון אתכם אם ההתפתחות לא מתקדמת בצורה תקינה. נשמע שבסך הכל גם הפיזיו שלכם לא מתנגדת לנשיאה בפישוק לפרקי זמן מסוימים, כדאי לברר איתה מה ההמלצות שלה- כמה זמן כן ניתן לדעתה לשאת את הילדה.

במשקל שלה בהחלט נראה שימי הצמד שלכם מתקרבים לסיומם.
חשוב לודא שהמנשא הבא שלכם יתאים לה מבחינת רוחב הפישוק. סביר להניח שרוב מנשאי הילקוט כבר יתאימו, אבל רצוי לדעת שיש מנשאים עם מפתח יותר ופחות רחב, בקו למשל צר יחסית, ארגו וסאפי רחבים (למרות שאת הסאפי אפשר להצר לפי הצורך), יאמו נמצא איפשהו באמצע על הסקאלה. במקרה של גמישות יתר בהחלט הייתי נמנעת מפישוק רחב מדי, בגיל חצי שנה זה לא אמור להיות בעייתי.

אני מציעה להיות במעקב אחרי ההתפתחות המוטורית במקביל לשימוש במנשא ולראות נקודתית האם יש בעיה ואיך כדאי להתמודד איתה.

efatsh

New member
תודה לכולן...

יש לנו יאמו, אז ננסה אותו, ואם רחב מדי אמדוד את הבקו. אתייעץ גם עם הפיזיו.
ממש לא מתחשק לי לוותר על מנשא

תודה על הרעיונות, כמו תמיד, כיף כאן

למעלה