התייעצות לרכישת שולחן ביתי

• פותח הנושא j r 6
  • פורסם בתאריך

j r 6

New member
התייעצות לרכישת שולחן ביתי

שלום לכולם, אל עולם הביליארד התוודעתי לצערי רק בשנתיים האחרונות באוסטרליה ומאז אפשר להגיד שהתמכרתי - רק שהתחביב החדש עולה לי הרבה כסף כי אני משחק בפאב שבו כל משחק עולה 10 שקלים, וכבר הגעתי ללילות של 150 שקל רק על משחקים (ועוד בטח 200 על הויסקי). בכל אופן לקראת מעבר לדירה חדשה וגדולה יותר חשבתי לקנות לי שולחן, ורק אז גיליתי כמה מעט אני יודע על שולחנות ביליארד. מה הגודל ה"סטנדארטי" לשולחן פול/ביליארד? אני מניח שזאת שאלה בעייתית כי אין ממש סטנדארט קבוע אבל תחשבו על השולחנות שאתם מכירים מהפאבים והבארים - האם אלה שולחנות 7 או 8 פיט? מה גודל המינימום של החדר שיכיל את השולחן צריך להיות? איזה עוד דברים כדאי לקחת בחשבון? תודה מראש ג'וני

The Shunned One

New member
אז זהו

שאין ממש גודל סטנדרטי. תלוי כמה מקום יש לך. שולחן 9 פיט, זה המקצועני והכי מומלץ, אבל אם אין לך מקום, גם 8פיט זה בסדר. 7 זה כבר מתחיל להיות קרוב יותר לקטגוריית ה"צעצוע". בפאבים משחקים על 6 או 7, לדעתי, אבל שוב, זה לא רציני. 8 זה המינימום אם אתה רוצה להתחיל ממש לשחק כדי להשתפר, ומומלץ מאד 9. מה לקחת בחשבון? תקציב (מן הסתם) ותאורה. כל שאר הדברים (כדורים, גירים, משולש) באים עם השולחן שאתה קונה. אם אתה רוצה כדורים רציניים, תקנה כדורי ARAMITH. ניתן למצוא אותם ברשתות ביליארד בארץ. תבדוק שהבד שאתה מקבל הוא סימוניס 760 או 860. (יותר מומלץ) ומקל טוב? יתחיל באיזור ה-400 או 500 ש"ח. מקל פנטסטי כבר יגיע ליותר מ-1000. לא בטוח שהייתי ממליץ לך לשפוך הרבה על מקל מעולה, אלא אם אתה טחון. זה אמנם יותר קשה, אבל ניתן לשחק פול מצוין עם מקל בינוני. זה נעשה בעבר וזה ייעשה בעתיד. זה יותר תלוי בשחקן מאשר במקל, אבל לשיקולך.

9ball master

New member
7 פיט זה צעצוע?

הנה לך (בתמונה) 128 צעצועיים באליפות ה APA השנתית האחרונה שהתקיימה בלאס-וגס... הצעצועים האלו יותר מקצועיים מרוב השולחנות שתמצא בארץ.... וגם חלק מהשחקנים שם....

The Shunned One

New member
מכיר את המשפט...

once you go black you can't go back? תחליף את ה-BLACK ב-9 פיט וזה נכון גם לגביי..

9ball master

New member
מכיר את המושג...

bullshit אם כל המקצוענים יכולים לפחות פעם בשנה להפגש לאליפות ארה"ב הפתוחה על שולחנות בר (7 פיט) אז גם אתה יכול... אם פעם באולמות ביליארד בארה"ב כל השולחנות היו 9 פיט עם כמה 8 פיט אז היום כל אולם ביליארד שמכבד את עצמו מכניס כמה שולחנות 7 פיט על מנת שניתן יהיה לארח ליגות חובבנים במועדון. דרך אגב, לשחק 8ball על 7 פיט זה לא דבר כל כך קל כי בגלל גודל השולחן יש הרבה כדורים דבוקים ובהרבה מקרים הרבה יותר קל לשחק על 9 פיט...

The Shunned One

New member
אתה מספר לי?

ככה התחלתי עם פול. 8 בול על שולחן של 6 פיט. הכדורים היו דבוקים פחות או יותר כל הזמן. שיחקתי ככה קרוב לשנה עד שעברתי לשולחנות מועדון ולקח לי טיפה זמן לצאת מההלם של הגודל. פעם בשנה זה דבר אחד, אבל אחרי שאתה מתרגל ל-9 פיט, אתה לא תסכים לשחק קבוע על משהו אחר. ומתי שאני אקנה שולחן לבית, זה יהיה 9 פיט. בשום אופן לא פחות מזה.

9ball master

New member
ברוך הבא...

לפורום ואל עולם הביליארד....
מציע לך להתחיל לקרוא את המאמר בנושא שולחנות ביליארד. אני מאמין שזה יעזור לך ואם יש לך עוד שאלות אז אנחנו כאן
לגבי גדלים, אני מבין שאתה משחק פול (כי עדיין לא ראיתי אף אחד משחק סנוקר בפאב...) אז ככה, מכיוון שפול זה משחק אמריקאי אני אשתמש במושגים האמריקאים לשולחנות פול: 7 פיט - נקרא standard size - למה? כי יש מיליוני אמריקאים שמשחקים על השולחנות האלו ואלו השולחנות שמשתמשים בהם בתחרויות חובבנים 8 פיט - נקרא extended לרוב תמצא אותם בבתים של אנשים בעיקר בגלל התפשרות של חוסר מקום. 9 פיט - pro size - זה הגודל שמשתמשים בו לתחרויות מקצועיות וגם הגודל שתמצא באולמות ביליארד. דרך אגב, חשבת לשחק במועדון ביליארד, מחיר לפי שעה יהיה הרבה יותר זול מאשר מחיר לפי משחק... כאשר חברה מקצועית מייצרת שולחן טוב ומקצועי אז אתה מקבל את אותה איכות ומקצועיות בכל גודל ולמרות מה שנאמר לך כאן, אני שיחקתי על שולחנות 7פיט שהם יותר מקצועיים מכל שולחן שיש בארץ...

נצלש- יכול להיות שבאמת מוכרים

את המקל הכסוף (גימי וויט) ב99 שח?? זה מקל שעולה 450 שח בשולחן הירוק...

9ball master

New member
יש רק דרך אחת...

לדעת באמת וזה להזמין את המקל (שים לב שרשום שזה מחיר לאתר ולא בחנות) או שהם רוצים לקדם את המכירות דרך האינטרנט או שהם רוצים להיפטר מהמלאי..... בכל מקרה אתה מבין שהם כנראה לא פראיירים ולא יפסידו כסף... ואם הם מוכרים אותו ב 99 ₪ אז תדמיין כמה הוא עלה להם ומה הוא באמת שווה.....

למעלה