התייעצות לגבי c.t

mayo26

New member
התייעצות לגבי c.t

לד"ר טורנר שלום, קיבלתי הפנייה לעשות c.t חזה בטן אגן בעקבות חום שלא נמצא מקורו (37.2-37.5 קרוב לחודשיים).הערך היחיד החריג בבדיקות דם הוא c.r.p-0.7. הבדיקה נקבעה ל 22 לחודש, בינתיים החום במגמת ירידה ומגיע עד 37.2. c.t חזה אני צריכה לעשות בכל מקרה (בגלל עניין הגרנולומה). רציתי להתייעץ האם עדיין יש טעם לעשות את הבדיקה בבטן? על ההפנייה כתוב שהמטרה לשלול L.Y. (מה זה?) האם לעובדה שאני בת 27 ולקראת הריון יש משמעות מבחינת הקרינה באזור הבטן התחתונה? ב

mayo26

New member
רוצה לחדד את השאלה

האם זה נבדק וידוע שהקרינה בבדיקת c.t והזרקת החומר הרדיואקטיבי , איננה משפיעה על הביציות ומע' הרבייה של האישה? ושוב תודה.

חום

נתחיל מהסוף: אם את אינך בהריון לא צריכה להיות בעייה עם ה CT. השאלה אם אכן הוא נחוץ. חום מוגדר כמעל ל 38.3 ואז באמת יש צורך בבירור מכל כיוון. אם כרגע החום בירידה יתכן שהייתי מוותר על הCT אך כיון שאין בידי את כל הפרטים ומכיון שאיני בודק אותך אני לא יכול לקחת החלטה בעניין ולכן אני ממליץ לך לדון על כך עם הרופא המטפל שלך.

mayo26

New member
2 שאלות נוספות../images/Emo92.gif

קודם כל תודה, אני מודעת לכך שאתה יכול לתת רק מידע כללי. הרופאה שלי בחופשה וכרגע אין לי את מי לשאול... 1. אם אני מחליטה לפצל את הבדיקה וקודם לעשות רק את הc.t חזה (בגלל הגרנולומה) ורק אם לא יהיה שיפור מאוחר יותר להוסיף את הבדיקה גם בבטן, האם בשני בדיקות נפרדות אני סה"כ נחשפת ליותר קרינה? 2. האם אפשר לבצע בדיקת c.t שהיא חזה + בטן עליונה (ולוותר על בטן תחתונה)?

CT

אם את כבר עושה CT לא הייתי מפצל את הבדיקות. צד שני הייתי ממליץ אם יש לך ספקות להמתין להתיעצות עם הרופא המטפל. את גם לא צריכה לדאוג לגבי בחשיפה לבטן התחתונה כי היא לא תפגע בפוריות. לפרטים יותר מדויקים את יכולה לבקש להתיעץ עם רופא ה CT.

papaya27

New member
תודה, הרופאה המטפלת שלי

לא ידעה מה לענות לי...והיא אמרה שזה לשיקול דעתי (???) מה שכן היא אמרה שזו הרבה קרינה. בכל מקרה, אם תוכל להסביר לי מה הבעיתיות בפיצול הבדיקה? האם אולטרא סאונד נוסף בבטן יכול להחליף את הסי טי בטן (לצורך שלילת l.y ?

CT

לצערי לא אוכל להמשיך לענות לשאלות מהסוג הזה כי זה כבר גולש לטיפול דרך האינטרנט דבר שיכול להביא לשגיאות ומידע לא מדוייק. אם הרופאה שלך אינה יכולה להמשיך בבירור תפני למרפאות של פנימית מיעצת שיש גם בחלק מקופ"ח וגם באיכילוב. כמו כן כמו שכבר אמרתי, כדאי להפנות את השאלות הספציפיות לגבי הקרינה לרופא רדיולוג.

למעלה