התייעצות לגבי בית..

מרה1

New member
התייעצות לגבי בית..

שלום לכולם, וחג שמח, אני לא בטוחה שזה המקום המתאים, אבל אני רוצה לשתף/להתייעץ איתכם לגבי בית שראינו ואנו שוקלים לקנות. מדובר בבית במושב , שמאוד מוצא חן בענינו, ואין בו הרבה בתים, כך שצריך לשקול את כל הפרמטרים, ואני חייבת לשמוע חוו"ד נוספות, אז ככה- בקומה הראשונה יש אגף שינה- הורים+מקלחת, ממד קטן וחדר ילדים קטן+ ח.אמבטיה(חשבתי שיתאים לתינוק שלנו). בחלק זה של הבית יש מדרגות לקומה ב' שם שני חדרים מאוד קטנים עם שיפוע בגג וחלון בגג (_בעייתי? בחלונות אין וילון מה עושים?) בכל אחד מהחדרים. ( יש לי גם שני ילדים יותר גדולים...למלא את החדרים האלה) ליד החדרים יש שטח קטן אולי יתאים לפינת TV,ומקלחת. בקומת כניסה יש גם סלון, פינת אוכל ומקום למטבח + מזווה , שם גם המקום של המכונת כביסה/מייבש) הבית מרוצף בריצוף אבן (הבנתי שבעייתי?..)ואין למעשה פינת משפחה... אני מרגישה שזה לא בית שבנוי ידידותי כל כך לילדים... יש איזה תובנות? ולגבי מטבח- יש מקום זול/מומלץ באזור השרון?

efratcn

New member
יש פה הרבה שיקולים

אישית אני לא אוהבת בתים על יותר ממפלס אחד. אולי לפני רכישה תשכרו בית במושב בו אתם מתעתדים לקנות? מה עם לרכוש שטח ולבנות מאפס?

אדידי26

New member
זה ענין מאוד אישי

אני לדוגמא בחיים לא הייתי קונה בית על מפלס אחד. אוהבת את ההפרדה, את האור והאוויר של הקומה השניה, מרגישה בטוח יותר למעלה. סובייקטיבי לגמרי.

מרה1

New member
יש בזה משהו..

אבל אין במושב בתים להשכרה, לפחות לא כרגע, ומכוון שהילדים צריכים לעבור בי"ס, אני פוחדת לשכור בית ואחרי שנה/ שנתיים להתקע.. לרכוש שטח ולהתחיל מאפס,,,גדול עלי, במיוחד אחרי קריאה בפורום הזה....אני מאוד קשה עם החלטות, וזה לא בשבילי...אני צריכה משהו מוכן, שאני רואה ומחליטה אוהבת/לא אוהבת... למרות שהנה מקרה שאני לא ישנה כבר שבועיים בגללו... לגבי המפלס אחד - מדובר על שטח בהרחבה של חצי דונם,כך שקומה אחת זה לא כ"כ ריאלי..בכל זאת, רוצים גינה קטנה..עם מקום למנגל ולמגלשה לילדים...

efratcn

New member
לנו יש שטח של 600 מ"ר עם בית בן 135 מ"ר במפלס

אחד ועוד 20 מ"ר פרגולה. יש המון גינה
ועוד הבית שלנו ממש יושב גרוע על השטח. בתכנון נכון, תישאר לכם המון גינה על שטח כזה.

למעלה