התייעצות לגבי איפה ללדת

התייעצות לגבי איפה ללדת

שלום לכולן
אני בהריון ראשון, בסה"כ שבוע 23, אבל כמובן מתחילה לחשבו על הלידה.
מעולם לא הייתי טיפוס שבעד תרופות - אף פעם כמעט לא לוקחת אקמול לכאב ראש או משהו כזה ואני מחשיבה את עצמי כבעלת סבל גבוה לכאב.
לכן, הייתי כן רוצה (כמו 90% מהנשים בהריון ראשון..) לנסות ללדת טבעי. אבל כמובן לשמור את האופציה לאפידורל, במידה ולא אוכל להתמודד עם הכאב.
מאיפה להתחיל? האם יש קורס הכנה מסוים שיהיה לי עדיף (בניגוד/נוסף לקורס הסטנדרטי של קופח/בית חולים)?
האם יש בית חולים מסוים שעדיף להגיע אליו כי הם דוגלים יותר בשיטה טבעית (פחות מלחיצים על פיטוצין ואפידורל)?
מבחינה גיאוגרפית בי"ח הכי קרוב אליי זה קפלן, אבל שמעתי שהם פחות פתוחים שם ללידה טבעית.
המלצות וייעוץ יתקבלו בברכה
תודה

הסהר

New member
בבית

ברוכה הבאה.

הגעת למקום הנכון! יש פה הרבה מאד נשים שילדו ללא אפידורל, גם בלידה הראשונה.
אני אישית ליויתי שתי יולדות כאלה בשבוע שעבר ( :
כדאי לעשות קורס הכנה טוב ומעמיק עם אוריינטציה טבעית .
עדיף לא של קופ"ח או בי"ח. אם את מתחברת להיפנובירת' יש את הקורס של שירלי הולצמן במרפאת פנדה ברחובות,
ואת הקורסים של אליזבת במודיעין. בירושלים ובת"א יש את "פשוט ללדת" ויש קורסים בגישה טבעית שאינם היפנובירת' בעוד הרבה מאד מסגרות.
דווקא בקפלן יש סבלנות רבה מאד ליולדות בגישה טבעית -הבעיה שם היא שיש רק חדר אחד עם מקלחת
ולידה טבעית יותר נוח כשיש מקלחת. אבל קפלן הוא אופציה לא רעה בכלל (במיוחד אם מגיעים בפתיחה מלאה

יש גם את הדסה עין כרם לא מאד רחוק ממך, חדר לידה נפלא עם הרבה מאד מיילדות התומכות בלידות טבעיות וגם ליס לא רחוק.
בנוסף יש את בית יולדות בגדרה ואת צימר הלידה של אילנה שמש בישרש.
ממליצה לך לקרוא הרבה סיפורים משמחים על לידות טבעיות פה בפורום וכמובן לשאול שאלות.
אם לא קראת את הספר לידה פעילה של ג'אנט בלאסקס גם הוא מומלץ.
בהצלחה ובשעה טובה.

היי

הדסה עין כרם היא אופציה טובה אם את רוצה ללדת טבעי בבית חולים.
כפי שאמא של שלושה כתבה- היפנובירת'ינג בהחלט יכול להגדיל את סכוי שהלידה תקרה כפי שאת רוצה.
אני לא בטוחה שתשעים אחוז רוצות טבעי. אפילו לא חמישים??! מה דעתכן?
אני חושבת שמי שבאמת רוצה ומתכוננת היטב יכולה לעשות זאת. הסיכוי גדל אם תקראי הרבה בנושא, ספורי לידה, קורס הכנה, יוגה, לווי לידה. קורס ספטמבר במודיעין החל היום :)
הקורס הבא של לידה רכה הוא ב29.10 בפתח תקווה, ובמודיעין ב-4/11.

לגבי היפנובירת'

אז קודם כל תודה לכולכן על התגובות.
ללדת בבית זה קצת הארד קור בשבילי, במיוחד כי זו לידה ראשונה ואני לא יודעת למה לצפות. אולי בילד הבא..

לגבי היפנו'- קראתי על זה וזה נשמע מעניין, הבעיה היא שאני לא חושבת שאתחבר לדמיון מודרך וכאלה.
ניסיתי כמה פעמים לתרגל מדיטציה בעבר והיה לי די קשה, אז אני לא יודעת אם בסיטואציה של לידה זה ילך לי..
עד כמה באמת זה יכול להשפיע?
בכל מקרה אתעניין ואקרא בעניין. תודה.

על היפנו'

בהיפנו משתמשים הרבה בדמיון מודרך, בהרפיות ובנשימות ואם
את לא מתחברת לעניין אז כניראה שזה לא בשבילך. אם את כן מתחברת וזה פשוט היה לך קשה
אז בקורס תתרגלי ותלמדי המון כלים ואז בלידה זה כבר יהיה חלק ממך. אבל גם אם לא היפנו' יש עוד קורסים מצויינים ומקיפים בגישה טבעית שיתנו
לך כלים להתמודד.

למעלה