התייעצות - טריגר

מישהי1632

New member
התייעצות - טריגר

הגוף שלי, ש"כבר הראה לי מה הוא יודע לעשות" מבחינה בריאותית, מתעלל בי בשבועות האחרונים. סחרחורות, חפצים נופלים מהידיים, נפילות ברחוב, בעיות בליעה. האוכל עולה בגרון ואני משתעלת. נשבעת שאני לא בחרדה בגלל הבחינה של התואר השני, לא מנסה להתחמק ממנה, להיפך - העיסוק בחומר התיאורטי מהווה מעין מסך בפני דיכאון ומעסיק אותי בסופי שבוע בודדים.
מדובר בהפרעות נוירולוגיות שכבר סבלתי מהן בעבר. כשהייתי סטודנטית לפני 100 שנה, ואחרי הלידה השנייה. חשדו במחלות נוירולוגיות איומות, עשו מליון בדיקות, ולא מצאו. רצתי בין רופאים, קיבלתי כול מיני תרופות (לא פסיכיאטריות, פיזיולוגיות לגמרי) והבעיה נרגעה פחות או יותר.אולי מאמץ פיזי, כנראה כזה שכרוך בישיבה מאומצת ומתיחת גב ושרירים מוציא שדים מהגוף שלי.
אני לא מצפה לתשובות רפואיות, בעצם לא יודעת למה מצפה - מה אני עושה כשהגוף שלי מראה לי, באופן חד משמעי, שהוא לא מסוגל לבצע מטלה מסויימת? מראה לי שאני לא כמו כולם ולעולם לא אהיה? היום, בדיעבד, אני יודעת שמוטב "לעזוב את עצמי בשקט". לא להטיל על עצמי משימות של תארים אקדמיים נוספים או עבודה נוספת. אני לא בריאה. אבל - לגלות את זה בסוף המסלול? אחרי כול המאמץ שהשקעתי?
ו... אין סיכוי לקבל חופש מהעבודה. ביקשתי ואי-אפשר. . וגם לא לבקש הארכה. כבר אמרו לי באוניברסיטה ששלושים שנה אני מושכת את התואר. (לא כך בדיוק. הפסקתי כשנולדו בילדים וחזרתי אחרי הפסקה ארוכה).
אנשים לא נוטים בדרך כלל לעזור לי. תמיד אחרים מקבלים את מה שאני לא. גם בעבודה ובלימודים. לפעמים אני מכנה את עצמי לפי סיפור הילדים "הדובון לא-לא". תמיד אומרים לי לא.
ואם אמשיך ללמוד, אשב שעות על שעות ליד המחשב ואסתבך עם הבריאות? אפול שוב, אהיה פחות ברת מזל, ואשבור יד או רגל?
אגיע לבחינה בעוד שלושה חודשים ואכשל?
אוף.
לא יודעת מה לעשות.

לכל מחלה יש סיבה אם יש לך כסף יש את גלית פרג

שמטפלת בשורש של המחלה דרך טיפול תודעתי איתור הסיבה ונקיטת אסטרטגיה לסילוקה והתרשמתי שיש לה הצלחות והיא גם מעל 20 שנה במקצוע הזה

מה שכן האבחון שלה קצת יקר

למרות שלפעמים היא יוצאת במבצעים של חצי מחיר או פחות הפגישות פחות יקרות אבל גם לא הכי זול אני לא ניסיתי איתה כי אני מנסה משהו אחר אבל התרשמתי ממנה מאוד דיברתי איתה ובחנתי אותה והיא עושה רושם טוב

אופירA

New member
מנהל
יש הבטחה להצלחה? אם אין, חבל על הכסף

בדקתי את בעלת המקצוע האחרונה שהצעת, בנוגע לירידה במשקל. כולן מקסימות, מבטיחות הבטחות נפלאות, ואפילו נותנות התנסות וטעימה. טעמתי, זה לא מבטיח כלום ועולה המון. בלי הבטחות אני משתדלת היום כבר לא לזרוק את כספי.

קודם כל תחזרי לרופא

הרפואה הקלה עלייך בעבר ואני מניחה שתוכל לעשות זאת גם עכשיו.
שנית, נסי למצוא תנוחות נוחות יותר מישיבה של שעות מול מחשב. אני למדתי הרבה הרבה על המיטה פשוט כי כך היה לי נוח יותר.
שלישית, הקלי על עצמך מבחינת מטלות נוספות. גם אני עושה הכל בבית בשגרה ויכולה להבטיח לך שכשאתחיל ללמוד בסמסטר הבא אין סיכוי שהמצב יישאר כך. אנחנו בני אדם ולא גיבורי על.

ולבסוף... את לא ייחודית בקטע של סירובים. קבלת כבר הארכה אחת לבחינה. חופשה מהעבודה - מאד תלוי במקום העבודה ובתפקיד. כנראה שאת מאד חשובה ותפקידך נדרש, ראי זאת כמחמאה

אנשים בדרך כלל רואים את האינטרסים שלהם לנגד עיניהם - לאייש תפקיד, לעמוד ביעדים, להרוויח יותר וכו'.
מבאס, אבל לא אישי.
מאחלת לך הרבה בריאות!

מישהי יקרה, קודם כל הרבה בריאות.

דבר שני - אני מאחלת לך הרבה הצלחה בבחינות.
דבר שלישי, את כותבת שאלה בעיות נוירולוגיות, ושהן לא נובעות מחרדה, אבל ממש שמח הפעם הקודמת שהן צצו היתה כשהיית סטודנטית. בטוחה שאין קשר ללחץ? הרי גוף ונפש הם מערכת אחת... ובקשר לישיבה ממושכת מול מחשב - בעבודתך ביומיום את לא חושבת שעות מול מחשב? ובתקופה שכתבת יצירות ספרותיות ארוכות? - אני יודעת בישיבה ממושכת מול המחשב עלולה לגרום לכאבים ככה, הכתפיים, לכאבי ראש, צריבה בעיניים אולי. אבל לא לתופעות שתיארת כאן. יכול להיות שאת חולה כל כך הרבה בבחינות האלה ובקבלת התואר, שבאיזשהו מקום נסתר זה מעורר המון חרדה, ושזו הדרך של הגוף שלך לפרוק את כל המתח והחרדה שאת לא מרגישה במודע ?

מצטערת על כל השגיאות שבהודעה הזאת

רק עכשיו שמתי לב אליהם. הפעלתי את האוטוקורקט אתמול בפעם הראשונה ומסתבר שהוא לא מכיר הרבה מאוד מילים בעברית, ונחליף כלי ששמתי לה...
מקווה שזה עדיין קריא איכשהו...

קשיי בריאות ובחינה בדרך

שלום לך מישהי 1632 יקרה
אני מצטרפת למה שכתבה שחר חרישי- שמן הסתם יש קשר בין המתח והלחץ שאת נמצאת בו לבין חזרת התופעות שציינת. חבל, אבל מובן, וכעת כדאי לחפש דרך לצאת מ"מעגל קסם" שלילי של :מתח- תגובות פיזיות- דאגה- עוד מתח וכו'.
למרות לחץ הזמן- האם תוכלי לייחד זמנים קצרים ביום לקצת פעילות גופנית מהנה? לאמבטיות חמות ונעימות? תרגילי מתיחות ושחרור שרירים? קריאת בדיחות? ריקוד לצלילי מוזיקה?
הייתי מציעה לך להימנע מריצות לאבחונים תופעות האלה שבעצם את כבר מכירה מהעבר. תוכלי לפנות לשרותי רפואה משלימה במסגרת הקופה שלך, יכול להיות שטיפול בהיפנוזה או בדרך אחרת יועיל להרגעת התופעות ומילוי מצברים.
הכי הייתי מאחלת לך שינוי במחשבות הישנות מסוג "אני לא כמו כולם".
א. אף אחד הוא לא " כמו כולם" כי לכל אחד מאיתנו יחודיות משלו.
ב. אם בכלל- את באמת לא "כמו כולם", הרבה יותר חכמה ונחושה מהרבה אנשים אחרים, לאור מה שאת עושה למרות המכשולים העומדים על דרכך...
תגשי לבחינה עם מה שתצליחי ללמוד, ואני בטוחה שתעברי. זכרי שבבחינה כזו לא צריך לקבל 100, אלא רק לעבור, ואני בטוחה שתעברי!
(הרי גם בעבודה שהגשת קיבלת הרבה יותר ממה שציפית! ההערכות שלך לגבי עצמך הן הערכות חסר)
מאחלת לך הרגשה טובה יותר והרבה כוחות

מישהי1632

New member
תודה רבה לכולכן,

הרגעתן אותי קצת.
אחרי שקראתי אתכן, התיישבתי על הספה, עם ספר לימוד, רגליים על השולחן, ולמדתי בשקט.
עידוד והרגעה עושים נפלאות, דבר שהסביבה שלי לא עושה לעיתים קרובות. (לא מאשימה אותם, קשה לחיות איתי)
ותנאים והתחשבות לא היו לי בנעורי. מעולם לא היה לי חדר משלי, עם פינה, שולחן ומחשב משלי. לא בבית ההורים ולא בבית הנוכחי. (פרט לשנים אחדות שגרתי כרווקה בדירות שכורות). אני צריכה ללמוד בסלון, בלי מזגן, עם הרעש של הטלוויזיה ברקע. לא מתמסכנת, פשוט מציאות שצריך להתרגל אליה. וכשאין לך כסף, כול שגיאה היא פטלית. טעיתי בהזמנת משקפיים לראיה מרחוק (אני קצרת ראייה בטירוף) ומשקפי קריאה. הייתי צריכה בי-פוקל ולא הבנתי את זה. עכשיו אני צריכה להחליף בין שלושה זוגות משקפיים ולבחור אם אני רואה את מסך המחשב או את המאמר על השולחן, כי את שניהם ביחד אני לא מצליחה לראות. לקנות ביפוקל או לפטופ נוסף זה בלתי אפשרי.
שחר - שאלת איך כתבתי ספרים. תודה שאת זוכרת! אף אחד בסביבתי לא שואל. כאילו שלא היה. כתבתי על הלפטופ, כמה עמודים ביום. הבן גדל בינתיים והלפטופ אצלו רוב היום.

בטח זוכרת - עדיין מחכה לקרוא!

אני שמחה שהצלחת להרגע קצת, ומאחלת לך המון המון הצלחה!
ובלי קשר להצלחה שוודאי תהיה, רציתי רק להזכיר לך שהערך שלך כאדם לא יעלה בעקבות התואר השני (ולא ירד בלעדיו). זה לא מה שיהפוך אותך ליותר ראויה. כי את כבר ראויה וכבר "שווה". בזכות האדם שאת, לא בזכות התארים שלך.
אולי אם תזכרי את זה ולא תתלי כל כך הרבה על התואר הזה, תוכלי להיות יותר רגועה כשאת לומדת לבחינות...

למעלה