התייעצות חתולית...

kokula12

New member
התייעצות חתולית...

קודם כל, תודה רבה למארגנות של המפגש אתמול. היה לי מאוד נחמד לפגוש את הפרצופים מאחורי הניקים וגם כמה פרצופים מוכרים... ולשאלה - אנחנו נוסעים לארה״ב בעוד כחודש לחופשה של שבועיים. הבייביסיטרים הקבועים שהיו לנו עד כה לחתול לא רלבנטיים עכשיו (ההורים שלי גם נוסעים כיוון שמדובר באירוע משפחתי, והחברה שהייתי מבקשת ממנה בדכ עברה לגור יחסית רחוק כך שאי אפשר לסנג׳ר אותה באופן יומיומי). חשבתי לבקש מהשכנים שלנו (לא ממש חברים, אבל בהחלט יחסים של שכנות טובה). רוצה להציע להם תשלום כלשהו (מניחה שההסכמה או הסירוב שלהם לא תלויים בזה, אבל ירגיש לי יותר בנוח). מדובר על להגיע לכאן פעם ביום (כלומר, לעלות קומה אחת) בשעה שנוחה להם, להחליף מים, לשים אוכל, ופעם בכמה ימים לפנות צרכים מהארגז. כמה נראה לכן הגיוני להציע? חשבתי על 300 שח. נשמע בסדר / פחות מדי / יותר מדי? תודה רבה מראש!

adif11

New member
חושבת שתלוי בגיל השכנים. באמת . פה בשכונה

נהוג לבקש מאחד הילדים ,בד"כ מהכיתות הגבוהות של יסודי או תיכוניסטים צעירים בין אם זה להוציא ולהאכיל כלב או להאכיל ולהחליף חול לחתול . התעריף המקובל הוא כ -25 שח ליום ,כמו שמשלמים על שעה בייביסיטר. בהנחה שהטיפול לא יגזול יותר משעה ביום ,לשבועיים זה באמת היה יוצא כ 300 שח ,חתול מטופל ותלמיד שמח

kokula12

New member
תודה. העניין הוא

שהם בערך בגילנו, עם שתי בנות בנות 3 ו-5 אם אני זוכרת נכון. לא בדיוק הגיל של לטפל בחתול תמורת תשלום
אני יכולה אולי לנסות לחפש שכנים אחרים שאני פחות מכירה בגילאים הרלבנטיים, אבל יותר קשה לי עם לתת מפתח לבית שלי למישהו שאני לגמרי לא מכירה (אפילו אם סביר שהוא בסדר). אבל נתת לי רעיון. יש לנו מכרה באיזור שהבת שלה בת 15 שאולי תהיה רלבנטית. אמנם לא בבניין, אבל במרחק הליכה. אתייעץ עם הבעל.

מיקסי10

New member
השאלה העיקרית היא...

אם הם אוהבי חתולים או לא
אם כן אני מניחה שאם תבקשי הם יענו בשמחה. אם הם לא תחסכי מהם את השאלה ואי הנעימות (אוכל זה כלום...החול שדורש יחס יותר בעייתי.)

גם לי נשמע שיותר מתאים לבקש מנערה

כי להציע לזוג בגילכם 300 שקל זה קצת מצחיק (כי ברור שהם לא יעשו את זה בשביל הכסף הזה), אבל גם לבקש מהם בלי לשלם זה לא נעים, בעיקר בגלל שצריך לנקות את הארגז (שזה דקה, אבל לא משהו שמישהו יעשה בשביל הכיף). לנערה בת 15 300 שקל זה כסף משמעותי והיא תרגיש שהיא עובדת בשבילו. ותגידי - הוא יוצא ונכנס באופן חופשי דרך חלון/מרפסת? או שהוא יוצא ונכנס רק כשפותחים לו? אנחנו חושבים על נופש של כמה ימים בחודש הבא ותוהים אם זה יסתדר עם קט-סיטר או שניקח אותה לפנסיון, כשהבעיה העיקרית שלי עם לבקש נניח מהבן של השכנים לשים לה אוכל ומים, היא שכשהוא ייכנס היא תנסה לצאת, ואני לא רוצה לסמוך עליו שיצליח להחזיר אותה או למנוע ממנה לצאת.

kokula12

New member
ובכן, לשאלתך

(כתבתי תגובה מפורטת לפני כמה שעות, ניסיתי לשלוח, ואז האינטרנט נפל. שיחה של שעה (!) עם בזק בסוף פתרה את זה אחרי הרבה עצבים. אוף איתם) הוא לא יוצא באופן חופשי, בין השאר כי בדירה הנוכחית אין לנו איך לאפשר את זה, ולכן הוא יוצא רק כשאנחנו נמצאים כדי לפתוח לו את הדלת. בד"כ יוצא לשעה-שעתיים, לא יותר. לגבי החתולה שלך - אוכל רטוב לא ישכנע אותה לחזור הביתה? בזמנו טיפלתי בחתולים של חברה שלי ובעלה כשהם יצאו לחופשות (אותה חברה שהיתה מטפלת בחתול שלנו בזמן חופשות שלנו), הם היו יוצאים מייד כשהייתי פותחת את הדלת ונכנסו תמורת אוכל רטוב. בגלל שיש לי קצת ניסיון עם חתולים, כנראה שאם הייתי מתאמצת הייתי מצליחה למנוע מהם לצאת כשאני נכנסת, אבל החברה אמרה לא לטרוח, ופשוט להכניס אותם חזרה עם אוכל רטוב. ננסה את בת ה-15. אם לא יילך, נראה אם השכנים בכל זאת מוכנים, אם הטיפול בחול ירתיע אותם אני יכולה לבקש מחמותי שתבוא רק לצורך זה פעמיים בשבוע (לבקש ממנה להגיע כל יום זה קצת מוגזם, אבל פעמיים בשבוע למשך שבועיים זה סביר). תודה על התגובות

תודה על התגובה המפורטת

(וסליחה על הנזק שהיא גרמה למחשב שלך). העניין הוא שהיא בחוץ כל כך מעט (כי אנחנו לא מרשים לה בלי השגחה צמודה) שכשיש לה הזדמנות היא שיכורה מריח החוץ (אשכרה הולכת ומרחרחת כל מילימטר) ששום אוכל לא יעניין אותה. אולי אם לא נהיה בבית והיא תהיה רעבה, אז כשיבואו להאכיל אותה היא תתפתה לאוכל ולא תצא? אילו הייתי מכירה באיזור חתולאי מנוסה שהיה יכול לשמרטף זה היה יותר קל.

אני לא היתי לוקחת ממך סכום כזה.

לפני כמה שנים, כשגרנו בעיר, שכנה (לא מאוד קרובה אבל היה לה תינוק בגיל של התינוק היחיד שהיה לי אז והיינו נפגשות מדי פעם בדשא) ביקשה ממני להגיע במשך שבועיים ימים להאכיל ולהחליף חול לחתול. היא גרה בבניין שלי ועשיתי זאת ללא תשלום ובשמחה. הם ביקשו, לא הציעו תמורה ואני לא חשבתי בכלל לבקש כזו. זה היה נראה לי כמחווה של יחסי שכנות טובים. זה דרש ממני באמת אולי חמש עשר דקות ביום. 300 ש"ח? לא היתי מצפה לקבל סכום כזה בכלל. כן היתי מצפה לאיזו מחווה קטנה כשיחזרו - אפילו שוקולד מהדיוטי או כרטיס תודה. לא זוכרת אפילו אם היה כזה, אולי כן.

למעלה