התייעצות חברים:)

DELICE1

New member
התייעצות חברים:)

אהלן חברים,
רציתי להתייעץ איתכם.
אובחנתי לפני חצי שנה בהפרעות קשב וריכוז(אני בן 23, ולצערי זה הפריע לי כל חיי בתחום החברתי בעיקר אבל לא ידעתי מאיפה זה בא)
התחלתי טיפול התנהגותי שעזר לי להיות בהרבה יותר ממוקד, יותר מודע לעצמי, ויש לי מטפלת נהדרת.
הבעיה היא שאני לא מוצא את עצמי- בעיקר מבחינה חברתית עדיין.
אני עובד במקום שכל אחד עסוק בעצמו בהפסקות עם הפלאפון ואין הרבה תקשורת בין העובדים. בנוסף על כך, התחומי לימוד שחשבתי או יותר נכון הייתי בטוח שאני אלך אליהם לא קורצים לי כמו פעם(או יותר נכון אפילו לא מעניינים אותי)
העבודה שלי שחשבתי שאני אוהב, אחרי הטיפול, נראית לי לא מתאימה לי.(אני במכירות חצי שנה, גם לפני כן עבדתי במכירות שנה- אבל אחרי שאני הולך לטיפול ואולי מישהו יבין אותי התחיל להיות אכפת לי מאנשים(מה שלא קרה לפני כן) ואני מרגיש לא בסדר במכירות בזה שאני רק מחפש לדחוף מוצרים לאחרים כדי להרוויח בונוסים, מה גם שמצאתי את עצמי במצב שאפילו הצעתי ללקוח לא לקנות בגלל שידעתי שזה לא מה שיעזור לו בחיים, וזה לא קרה לי מעולם)
אני עובד במקום נוסף, אבל זה עם בנאדם אחד והוא בקושי מצליח לפנות זמן לעצמו.
הייתי הולך ללמוד השנה אבל השינוי חשיבה הזה וזה שלא נראה לי נכון לקבל החלטה כזאת "ברגע" במיוחד כשהיו לי כיוונים שפחות או יותר עניינו אותי ועכשיו הם לא מעניינים אותי לגמרי.
אני אשמח לשמוע עצות בעניין.
נ.ב- אני לא יכול לקחת טיפול תרופתי:)

ציון 91

New member
קודם כל בקשר לשינוי ביחס לאנשים - כל הכבוד!!!

זה שהתחיל להיות לך אכפת זה יפה מאוד.
אנשי מכירות הם לרוב אנשים מנוולים כשכפי שאמרת מנסים לדחוף מוצרים.
כדאי שתפרוש מהעבודה הזאת.
אתה נשמע בחור אינטיליגנטי, לא חסרות עבורך אופציות לעבודות מגוונות.
בקשר ללמידה - אולי תנסה הכוון תעסוקתי - אני אישית לא ממש עזר לי - בקטנה כזה - אבל עדיין זה נחמד. אפשר למצוא משהו לא יקר...
ואחרי זה - ואחרי שתעשה חושבים עם עצמך - אולי כן תדע מה אתה רוצה פלוס-מינוס ללמוד ובכל זאת תתחיל השנה.
עדיף להתחיל. כמובן שלא בכל מחיר.
בקשר לנושא החברתי וההפרעת קשב - אני דומה לך ב-100%. מזדהה איתך ביותר.
אני מצאתי לעצמי פה ושם חברים בודדים שאיתם אני יותר בקשר - אני פחות אדם של חבורות שכולם בהן "עלק" חברים וברגע האמת נעלמים.
תנסה.
בכל מקרה תיזהר מאנשים נצלנים ומניאקים שגם בהם יוצא להיתקל מיד פעם.

DELICE1

New member
תודה על התגובה

ועל האזהרה מנצלנים ומניאקים, הודות לעבודה שלי למדתי רבות על תחום התחמנות
אני גם יודע להיות מנוול כלפיי אנשים בגלל עבדתי שם עד שנפתחו לי העיניים(מה גם שבעבודה הקודמת שלי מכרתי מוצרים בזיל הזול שגם ככה יהיה מה לעשות איתם גם אם דחפו לך אותם, עכשיו אני עובד במכירות יותר מורכבות שגורמות לאנשים לבזבז הרבה יותר על משהו שלא בטוח שיעזור להם...)93

ל-DELICE1

נשמע שאתה נמצא בתהליך חיובי של מודעות לעצמך ולאחרים ושל רצון לשינוי.
חשוב לזכור ששינוי לא מתרחש בן רגע.
אני חושב שהרצון שלך ללמוד ולהכיר אנשים חדשים מאוד חיובי,
ושכדאי למצוא מענה לרצונות הללו בהקדם,
גם אם עדיין אינך מגובש לגבי רצונותיך לטווח הרחוק.

מה דעתך למשל לקחת קורס או שניים בנושאים המעניינים אותך?
כך תוכל גם להכיר אנשים חדשים וגם לבחון יותר מקרוב את אותם התחומים,
המושכים אותך.

בנוסף, ייתכן שיעזור לך אם תמצא קבוצת תמיכה, אולי לאנשים בגילך עם הפרעות קשב וריכוז,
ואם אין במקום מגוריך, אז קבוצה טיפולית אחרת,
בה ניתן להתמודד עם שאלות של אמון, של רצון לקירבה, של לא להרגיש שונה מכולם ועוד.

למעלה