התייעצות ושאלה

רונית 251

New member
התייעצות ושאלה

אני בת 26 אחרי 2 הזרעות כושלות והחודש בשל גירוי יתר רציני צאד לא נעשו הזרעות. יש לי שחלות פוליציסטיות ולבעלי בעית זרע (1% מורפולוגיה תקינה). אנחנו מנסים להרות כשנתיים. בעלי אמור לעבור עוד שבועיים ניתוח וריקוצלה- דרגה 3 . והוא (בעלי) רוצה שעד שהוא יעבור את הניתוח + בין 4-6 חודשי המתנה לאחריו, לא נמשיך בטיפולים . מדובר על הפריות מעכשיו והלאה גם בשל גירוי היתר וגם כי כבר דיי!! קיבלתי מרשם לדיכוי דקהפפטיל ואני צריכה לקבל אותו שבוע אחרי הביוץ שיהיה מחרתיים, הוא טוב ל -90 יום (כך אמר לי הרופא) ולכן עלי להחליט האם ממשיכים במקביל או מפסיקים ומחכים. הרופא המליץ לא להפסיק את הטיפולים , אבל אולי זה אינטרס שלו??? מה זה הדיכוי הנ"ל? כשבועיים אחרי הדיכוי אני צריכה לודא שאין ציסטות ואז נתחיל . מה לעשות, כאמור בעלי רוצה שקט מהטיפולים ולחכות ואני כבר לא יודעת מה אני רוצה. אנחנו דתתים שזה משפיע מבחינה חברתית. אודה לתשובתכן גם האם להמשיך טיפולים וגם לגבי הדיכוי , אם לא אקח אותו שבוע אחרי הביוץ, לא אוכל לקחת אותו בכלל? או מתי זמן הלקיחה שלו?

חבובי

New member
לא מבינה אבל מקפיצה...

ונותנת אפשרות למקצועיות להגיב....

Galit29

New member
פסק זמן זה תמיד דבר טוב

חוץ מזה בדר"כ חצי שנה אחרי ניתוח כזה איכות הזרע משתפרת ואפשר להיכנס להריון טיבעי (בדר"כ) חוץ מזה אחרי 2 הזרעות כבר IVF? - זה קצת מוקדם מידי. מה שלא תבחרו שיהיה בהצלחה!

לי מ ו ר

New member
קצת קשה לי להמליץ

אבל חושבת שחשוב מאוד לעשות מה שמתאים לשני בני הזוג. בגדול אני לא מהממליצים לחכות לראות שיפור בזרע, כי לא תמיד יש שיפור. אנחנו עשינו את ההפריה הראשונה שלנו בערך חודש וחצי אחרי הניתוח. בסופו של דבר, לא היה כל שיפור בזרע. לעומת זאת ישנם זוגות שאכן יש הריונות ספונטנים בעקבות הניתוח. צריך לזכור שאחוזי ההצלחה של הניתוח עומדים על 50%. בקשר לדיכוי, אם את לוקחת אותו את אמורה להתחיל טיפול עם קבלת הוסת. את יכולה לדחות אותו לחודש הבא, ואז בוסת שתבוא אחריה את תתחילי את הטיפול. בכל מקרה ממליצה לך לשבת לשוחח עם בעלך ועם הרופא, ולהגיע לעמק השווה.

רחל5

New member
דעתי האישית - הפסקה

לפני כמה ימים פרטתי כאן את הסטורית ניתוחי הוריקוצלה של בעלי. בשורה התחתונה - שיפור בזרע בעקבות הניתוח לא הביא להריון, ונסיגה בזרע אחרי ניתוח שני כן הביאה להריון ואפילו ספונטאני
אני מבינה שספונטאני אצלכם פחות אפשרי בגלל השחלות הפוליציסטיות? האם את לא מבייצת ללא תרופות? אני מבינה את המעבר ל- IVF אם לא ניתן להמנע מריבוי זקיקים, אבל לא מבינה את המעבר בגלל "כבר די". שתי הזרעות לא מעלות כיתה ל- IVF. דרך אגב, אני עכשיו בהריון (נוסף) מהזרעה שניה, ללא הורמונים כלל, למעט כוריגון. (מורפולוגיה 1% ועוד שלל הפתעות). עוד דרך אגב - גם אנחנו דתיים. tell me about it... אני מקווה שהדברים שכתבתי כאן יעזרו לך להשלים עם הפסקה. אני הייתי מוכנה לעשות הרבה בכדי לא להגיע ל- IVF.

סביון1

New member
מזל טוב

היתכן שפיספסתי את הודעת ההריון שלך או שאת סתם מצטנעת? בכל מקרה שיהיה בשעה טובה והמשך הריון תקין.

נועם@בת

New member
כמו תמיד אני ממליצה על הפסקה

לא שהפסקות הביאו לי הריון, אבל הן החזירו לי את השפיות, את הבריאות ואת שלום הבית. אם עושים ניתוח, למה לא לתת לו צ'אנס? כמו כן לא בדיוק הבנתי למה לעבור לIVF, בעיקר כשאת פוליציסטית וכל התערבות הורמונלית רק מזיקה לך. אם היה גירוי יתר בהזרעה, יהיה גירוי יתר גם בIFV, זאת בטח לא סיבה לעלות כתה. אני הייתי מציעה לך לנצל את הזמן הזה לטיפולים אלטרנטיביים שיעזרו לך עם הפוליציסטיות. לטיפול פוריות צריך שניים, מאחר ואת לא מתכוונת להרות מתרומת זרע, אז גם לבעלך יש מילה בענין. הוא רוצה מנוחה, הוא עובר ניתוח ורוצה שיהיה קצת שקט. שקט מזריקות, מבדיקות דם, מקריזות הורמונליות ומלהרגיש כל פעם מחדש שהוא לא מספק את הסחורה. גם אם הוא לא עובר את הטיפולים על הגוף שלו, זה לא אומר שהוא לא לוקח בהם חלק, שהוא לא כואב איתך וכואב את הכאב שלו. למרות המתח והלחץ, שווה לקחת הפסקה, מקסימום אחרי 3 חודשים תתחילי לנג'ז מחדש
. על דיכוי תוכלי לקרוא בשאלות הנפוצות (בסרגל הכחול בראש העמוד).
נועם

למעלה