התייעצות ויזה

מאי261

New member
התייעצות ויזה

אני אזרחית אמריקאית, כמו גם ילדיי. בעלי אזרח ישראלי. בעבר הוא הוציא דרכי גרין קרד אבל הכרטיס פקע כי עזבנו את ארה"ב והוא לא שהה שם בהתאם לתנאים להשארת הויזה בתוקף. הוא לא זכאי ל-re-entry visa או איך שלא קוראים לזה, ולכן הוא צריך להתחיל את כל תהליך ה-I-30 מחדש.

אנחנו נמצאים בארץ וקיבלנו הצעות עבודה בארה"ב - אני למשרה והוא לפוסטדוק - החל מאוגוסט. האם כדאי לנו להתחיל כבר עכשיו מישראל את תהליך ההגירה בפעם השנייה? האם יכולים להיות יתרונות דווקא לנסות להשיג ויזה אחרת עבורו (J?) דרך האוניברסיטה, ולא ויזת הגירה? נגיד מבחינת מס?

אני בכלל לא יודעת איפה להתחיל לברר - אשמח לכל מידע.

תודה!

tulkin

New member
מתחילים לברר בפורום 456

יש שם מומחים גדולים ומנוסים לויזות, התאזרחות ושאר ירקות רלוונטיים.
מההבנה המוגבלת שלי, כאמור, שתי האופציות שתיארת (גרינקרד חדש או ויזת J דרך האוניברסיטה) פתוחות בפניכם. בענייני מס, כמובן עדיף לו להיות על ויזה J, אבל אין לי מושג איך זה עובד כשבן/בת הזוג הם אזרחים.

כאמור, יש מומחים גדולים ממני בפורום עוברים לארה"ב.

22ק ו ס ם

New member
היתרון העיקרי הוא במהירות

להוציא ויזת עבודה או פוסטדוק יהיה לכם יותר קל ומהיר כי זה הליך סטנדרטי. לעשות הגירה זה תהליך שלוקח זמן וגם יעלה לכם יותר כסף ודורש יותר מסמכים ובירוקרטיה. הכל אפשר לעשות אבל השאלה מה המטרה שלכם. האם אתם רוצים להגר בסיום השהות שלכם? גם אם כן, אתם תמיד יכולים להתחיל בהגירה כשתהיו שם וכבר תתבססו במקום. הזמן לא יהווה בעייה וגם לדעתי יהיה קצת זול יותר מתוך ארה"ב.

אור302

New member
תוציאו ויזת J עבורו, קודם כול,

כך בטוח תהיו מוכנים לקראת המעבר באוגוסט. כשתגיעו לשם, תוציאו לו גרין קארד דרכך, אם יש צורך. אם את באה למשרה, אני מניח שתישארו שם לפחות כמה שנים.

למעלה