התייעצות הגננת של המתוקה

מאיהתי

New member
התייעצות הגננת של המתוקה

המתוקה בת שנתיים ו-9 וזו השנה השנייה בגן הפרטי הנוכחי. הגננת מעולה ולילדים מאד טוב אבל הבעיה שהיא חושבת שהיא אלוהים (היא אפילו פעם זרקה משהו בבדיחות על זה)... אני לא מחפשת גננת שתלקק להורים, ממש לא, אבל לאחרונה אני במחשבות אם בכלל להשאיר את הקטנה שם שנה הבאה או לרשום אותה לגן עירוני טוב של הגדול (שהוא כבר לא יהיה בו שנה הבאה) ולא מההבט של הכסף. שבוע שעבר הייתה פעילות בגן בערב ולמרות המאמץ לצאת החוצה בקור בערב וכשהם עייפים באנו. הגננת לא הפסיקה לדפוק לי פרצופים וכך המשיך כל השבוע...ואז אתמול בבוקר היא תפסה אותי ליד המתוקה שעמדה נבוכה מאד וממש שטפה אותי שאסור להביא אחים לגן. הסברתי (ללא התנצלות) שזו פעם ראשונה שהגדול בא וזה כי משהתחלתי הלימודים אזלו העתודות הבייבסיטריות ואין לי ברירה אחרת. בקיצר היתה סיטואציה מאד לא נעימה אם כי לא רבתי או התווכחתי. אני לא חושבת שבאמת אפשר להתווכח איתה. היא מאלו שלא יודעים לקבל ביקורת בכלל (מעולם לא נתקלתי באדם כזה) והיא בטוחה שהיא תמיד צודקת. השאלה, איך להתנהג להבא? יש לנו כבר מפגש חנוכה בו אהייה בלימודים והאופנוען יהיה איתם ואין היכן לשים את הגדול. שלא נבוא? שנבקש ממנה אישור? הייתי רוצה שנה הבאה להעביר את הקטנה לגן אחר אבל אני חוששת שהגננת תיקח את זה קשה ובילד הבא היא פשוט תסרב לקבל אותנו (וכאמור זה גן ממש טוב). מאיה

יש כאן שני נושאים שונים

זה שהגננת טיפוס שלא מקבל ביקורת ומרגישה כמו שאמרת "אלוהים" - זו בעיה אחת, בהחלט משמעותית בשיקול של מה יהיה שנה הבאה. אני אישית ממש לא הייתי "שורדת" בגן כזה עם גננת שעושה פרצופים שבוע (הזוי, למען האמת). הנושא השני - אחים במסיבות - זה כבר עניין נפרד. גם בגן עירייה וכל גן אחר לא מקובל להביא אחים (בד"כ מפאת מקום), אז אני לא חושבת שמעבר גן יפתור את הבעיה. בנושא הזה הייתי מציעה לך לנסות ולמצוא בכ"ז פתרון.

דיליג

New member

אנחנו לא רשמנו את הילד הבא לגן הזה, מתוך עיקרון. ובאמת הייתה בעיה, ולא היה משהו אחר טוב ונוח, והוא נשאר איתי בבית (וחסכתי הרבה כסף ואבל גם הרבה כעס על זה שלא בגדתי בעקרונות שלי. והגננת הייתה שמחה שאפרנס אותה עוד כמה שנים) אבל זה כי הייתה לי ברירה ויכולתי להישאר בבית ולא לעבוד

מאיהתי

New member
את בהחלט צודקת לגבי שני הדברים

הפרצופים שבוע שלם בהחלט היו הזויים. הרגשתי שהיא כועסת על משהו אבל למען האמת לא ירדתי לסוף דעתה. ממש לא חשבתי שיש לה סיבה.. האופנוען אומר שאני לא צריכה לקחת את זה אישית אבל זה חורה לי. ההתנהלות שלה מולנו וזה שהיא החליטה לשפוט אותי ליד הילדה שלי שהרגישה אי נעימות. אני מתחילה לחשוב למה בכלל ההורים צריכים להיות חלק בלתי נפרד מהאומציות שלה. מדוע היא בכלל מתנהלת כך. אני מקווה שהיא מצליחה לעשות את ההפרדה ביחסה לילדים. האמת שכבר אני לא תופסת ממנה. דיי נמאס לי מכל הריגשי הזה. אני חושבת שארשום את הקטנה לגן עירוני ונזרום. הרי ההרשמה בפברואר ואפשר להודיע עד הקיץ. ובאשר לאחים... לא תמיד יש אפשרות אחרת. אני בהחלט מבינה ולכן עד כה הגדול מעולם לא היה במפגש שבגן, חבל שזה לא נזקף לזכותי. נראה מה נעשה עם חנוכה... תודה

rnavina

New member
תראי

לגבי הגננת אני מניחה שתוכלי להגיד שהשיקול הוא כלכלי בעיקר, או נניח שאת מעבירה אותה בגלל חברים שנרשמו לגן העירוני, או איזה סיבה אחרת שלא תגרום לה להרגיש פגועה. אבל לפי הטיפוס שתיארת יכול להיות שתיפגע בכל מקרה. לגבי מסיבת חנוכה, הייתי מתאמצת בכל זאת למצוא בייביסיטר לאח הגדול. אם לא, הייתי אומרת לה שלא מצאתם סידור ואם אפשר באופן חריג וחד פעמי להביאו כדי שהילדה לא תחמיץ את המסיבה.

מאיהתי

New member
אנסה להפיק לקחים לבינתיים ונראה מה נעשה

באשר לחנוכה.. מקווה שאמצא סידור לגדול (אולי אצל חברים) אבל לקחת למשל בייביסטר רק בשביל מסיבה זה הזוי ובטח שלא עומד על הפרק. מקווה שדברים ישתפרו. תודה על התגובה

angelula

New member
למה הזוי?

אני לא לוקחת אחים למסיבות, לא בגלל שהגננת אומרת שאסור. אלא בגלל שמותר, בטח ובטח לאחים שאינם בכורים להיות קצת לבד עם שני ההורים שלהם. מותר להם לקבל תשומת לב בלעדית במסיבות. זה קורה פעמיים שלוש בשנה. לי זה נראה מהמוצדקות שבעלויות.

Jackie O

New member
אני מסכימה עם הסיבה שלך אבל גם

עם הסיבה שאם הגננת מבקשת שלא להביא אחים למה אי אפשר לכבד את בקשתה? וגם אין חובה ששני ההורים יגיעו למסיבה. אפשר בהחלט להסתפק באחד מהשניים אפילו לפי בחירתו של הילד.

angelula

New member
אני חושבת שבפעמים המעטות שיש מסיבה

אפשר להשקיע ולבוא שני ההורים. לתת לילד/ה תחושה שההורים שלו קיימים גם רק בשבילו. ככה גם אפשר לבצע חלוקת תפקידים של צלם/משתתף/מוחא כפיים וכו'. וגם לי ברור זה שהגננת מבקשת זו סיבה מספיק טובה, אבל לצערי רב ההורים לא סבורים כמונו.

Jackie O

New member
בהחלט בהחלט

רק במצב שבו אין אפשרות לביביסיטר בעיני עדיף להגיע הורה אחד בלי אח מאשר שניים עם...

למעלה