התייעצות/דיון

התייעצות/דיון../images/Emo88.gif

נמ,לאחרונה יוצא לי מלא לחשוב על סדרי עדיפויות ועל העתיד,ומה ארצה לעשות וכאלה... ושומדבר לא וודאי לי,אני לא מצליחה להסגר על כלום :( אני אסביר קצת לגבי עצמי- אני מרחיבה פיסיקה-מחשבים,ומלבד המורים (בעיקר למחשבים) ה-לאמשהו שיש לי,החומר עצמו מאד מעניין אותי.
עד השנה הייתי בטוחה שאני רוצה להיות רקדנית בלט בעתיד,זה נשמע לא קשור עכשיו בטח,אבל אני לומדת את זה כבר מספר שנים טובות ונהנת מהריקוד. השנה אני רוקדת 10 שע' בשבוע,כשלעיתים דיי תכופות לצערי,זה מתנגש עם בצפר,כך שאני מפסידה בממוצע שיעור בשבוע. אני לא יודעת לאן הכל מתקדם,יש לי השנה בחינה מעשית בבלט עם בוחנים מחו"ל,הבחינה לא זולה ולא מגישים כל אחד.הציונים גם הם קשים להשגה ואני בכלל לא יודעת אם אוכל/ארצה לגשת או לא... אני לא יודעת מה אני רוצה מעצמי.יש לי המון תחומי עניין.עד השנה גם הייתי מאד פעילה בתחום החברתי(מועצת נוער והדרכה באופן קבוע)ואני חייבת לציין שהקשר הרציף עם ילדים חסר לי
קרה לכם שהייתם פעם במצב כזה,על פרשת דרכים
אתם יודעים מה אתם רוצים לעשות עם עתידכם
ובכלל,דעות וכל הקשור,לכאן.
תודה לכל המגיבים והמגיבות

LOLI152

New member
ואהו כמה פעמים זה קרה לי.

את רק בי"א! תנסי לנשום קצת. לדעתי איזה תחום שמושך אותך אליו יותר.. למשל, אם את רוקדת 10 שעות בשבוע, את בטח גם ממש אוהבת את זה. אני הייתי הולכת לבחינה. אם יצא לך משהו משהו- זה מצוין ומעולה ותמשיכי בתחום הזה.. אם לא- תמיד תוכלי ללכת בצבא לממר"ם למשל ולשרת ביחידת מחשבים טובה ולקבל עבודה טובה בתחום. על פעילות חברתית את לא חייבת לוותר! את יכולה להמשיך להיות פעילה בתנועת נוער, במועצת נוער וכ'ו

כן,אבל בשביל בלט זה לא "רק"

בלט,זה משהו גופני,ולכן אם רוצים להיות רקדנית בלט צריך להתחיל את הקריירה בגיל 18,שזה תכלס,אוטוטו.ואני לא יודעת אם אני מסוגלת,וחשוב יותר מזה-אני לא יודעת אם אני רוצה את זה. הבעיה היא שהבחינה יוצאת בקרוב,סביבות פברואר,סביבות בגרויות חורף ועוד מבחנים חשובים בבי"ס. על פעילות חברתית אני חייבת לוותר לצערי,כי המערכת שעות שלי לא מאפשרת זאת:Q תודה

tudu

New member
תחביבים, השקעה בעתיד, חובה, ולנפש.

הייתי מציע לך לעשות קצת סדר. 1. יש דברים שהם חובה (רצוי לסיים תיכון עם בגרות טובה) לכן בתקופה זו יש לתת לכך את העדיפות הראויה. 2. תחביבים - ריקוד זה תחביב או מקצוע ? אם זה תחביב, אסור לתת לזה להיות מרכז העולם - זה גם יאבד מהכיף, וגם במקום להיות הנאה, זה גורם ליצירת לחץ. אם זה מקצוע (או בדרך למקצוע) יש לפתח את זה ממש כמו לימודים. 3.לנפש - הדברים שעושים לך טוב על הלב, חיוך, נחת, גאווה. אסור להעלים אותם, למצא להם משבצת (אפשר רק שבועית או פעמיים בחודש) ולשמר את הגחלת שלהם. אחרת תמצאי עצמך בת 17 עם לחץ של קרייריסט עם לחץ דם 140 !

נמ,אתה חדש פה../images/Emo35.gif

בכל מקרה,שביעיסט?ברוך הבא. אתה צודק,וגורם להכל להראות כ"כ פשוט,אבל זה לא. אני יודעת בדיוק כמוך את מה שאמרת,הקטע הוא שאני <לא> יודעת מה חשוב לי,איך להגדיר מה,וזה נהיה כ"כ קשה השנה.כי הכל חשוב לי,והכל מעניין אותי,וזו הבעיה,שאי אפשר ללמוד הכל.שפתאום נדמה לי שאמרו "דיי,בזבזת זמן,הפסד שלך.רצית להרחיב אופקים גם בנושאים אחרים?בלתי אפשרי,אחרת את הרכבת ,ילדה." וזה נשמע טיפשי,כי אני כולה בי"א,אבל יש לי מערכת עמוסה לא פחות משל סטודנט שנה ראשונה,בואו נגיד ככה.יש ימים שאני לומדת בבי"ס לתוך הלילה,כמו יום שני,שבו נשארתי בבית הספר עד 7 בערב. ובימים אחרים,אני לרוב נאלצת ללמוד בבית,כי המורים שלי בהרחבות חושבים שאת הלמידה אני צריכה לעשות באופן עצמאי,ובקושי בכיתה.כך שזה לא משנה הרבה. זהו,מעניין אם לא סיבכתי אותך יותר מדיי
תודה!

Shlomit586

New member
../images/Emo15.gifדעתי בנושא..

תנסי לגשת לבחינה- זה לא יזיק! אם תעברי- אז תחליטי מה את רוצה לעשות! אבל אל תשללי את זה עכשיו, כי את לא יודעת מה תרצי מחר..ויכול להיות שאם תפספסי את זה את תרגישי הרגשת החמצה איומה, יכול להיות לתקופה ממש ארוכה. אני מציעה לך ללכת לבחינה ולהשקיע את עצמך(אבל כמובן לא לפגוע בלימודים). ובכללי, אל תחשבי מה את רוצה לעשות עם העתיד שלך, את זה תחיליטי כשיגיע הזמן. כרגע תנסי לפתוח לעצמך את כל הדלתות האפשריות: בעיקר בלימודים, תנסי לעשות את כל המאצמים, וגם בריקוד. שתמיד בעתיד תהיה לך האפשרות לבחור במה את רוצה לעסוק. זה בערך מה שאני עושה עם עצמי(מנסה לפתוח לעצמי את כל האפשרויות) בהצלחה

אוקיי אז-

לגבי הבחינה-לא הבהרתי את עצמי. אם לא עושים את הבחינה השנה,אפשרי לעשותה בשנה הבאה.הקטע הוא שיש 3 בחינות- advanced 2, advanced 1,elementary . חייבים את הראשונה בשביל השנייה ואת השנייה בשביל השלישית וכל זה...
ואיך אפשר לגשת לבחינה מבלי שזה יפגע ולו קצת בלימודים
הרי הבחינה מתקיימת ביום בו יש לימודים,בתקופה בה יש לימודים.והרבה. אני משתדלת לפתוח כמה שיותר דלתות מבחינה לימודית וריקודית,אבל אני מצטערת שאני לא יכולה לפתוח עוד דלתות,כי אני מתעניינת מאוד גם בחינוך,בפסיכולוגיה. אני נהנת מאד מהנושאים בהם אנו עוסקים בפיזיקה ובמחשבים וזה מפתח מאוד,אבל אין לי זמן לפתוח עוד דלתות,לא השנה. בשנה הבאה אני כבר אהיה ללא אנגלית(דוברים) ואז אני אבדוק אם אוכל להצטרף לקבוצת תרגום,שזה עוד משהו מעניין ופלוס של 2 יח"ל,ואם זה יעניין אותי-אברר לגבי פרוייקט גמר במחשבים,שזה תכלס עוד 5 יח"ל. יש לי הרבה תוכניות לאיך לפתוח עוד דלתות,אבל כרגע אני משתדלת להשקיע בפענוח איזה דלתות כדאי לי,ומהם המפתחות הנכונים.
|תודה\

אני שונאת החלטות כאלו../images/Emo10.gif

תמיד לא יודעים מה לבחור.. הממ אני לא יכולה להגיד לך מה לבחור כי אני לא את ואנלא יודעת מה יותר ומה פחות חשוב לך.. את יכולה לעשות טבלה [כן כן
] של יתרונות וחסרונות בכל דבר.. ותראי למה יש יותר יתרונות:)

כותרת

תעצרי ותחשבי מה יותר חשוב לך, מתי את חוזרת מלאת חוויות הביתה, מה הכי תורם להרגשה הכללית שלך? אם את רואה שאת במקום מסוים, חוזרת הביתה עייפה, עצבנית, אין לך כוח לכלום תנסי להוריד מהלחץ באותו מקום. אני באמת חושבת שלא צריך להסתכל לטווח הכל כך ארוך בחיים, יש לך לסיים תיכון ולהתחיל צבא שזה לדעתי הטווח שכדאי להתמקד בו ולהמשיך משם............ בכל מה שתצטרכי אני פה, וכולם פה, לכל בעיה שהיא
אישית אני החלטתי שצריך לבחור בין קראטה למכבי צעיר, עשיתי את החושבים והגעתי למסקנה שאני מפיקה הרבה יותר תועלת לעצמי ולסביבה בקראטה, סתם דוגמא....

את צודקת.../images/Emo9.gif

בגלל זה עשיתי את הבחירות שכבר עשיתי.אולי אין שגיאות,אולי שגיאות זה דבר שאנחנו בוחרים להגדיר לבד...*מהרהרת* תודה על הכל,אני אזכור לך (את המשפט המודגש)

את לא מאיימת ../images/Emo3.gif

העיקר, אל תתחרטי על שום דבר שעשית, ושום דבר שלא עשית, גם אם באותו פז"מ זה נראה לך הדבר שהכי היית צריכה לעשות

o p c

New member
תראי, את בצומת דרכים בחיים שלך.

קודם כל את צריכה לזכור שיש לך זמן ושום דבר לא דחוף. את לא חייבת להחליט מחר בבוקר. והדבר השני שאת צריכה לזכור הוא שההחלטה היא רק ואך ורק שלך ואת צריכה לקחת אותה לפי הרצונות שלך ולפי מה שאת חושבת, את יכולה להתייעץ עם אחרים, להעזר בהם אבל אל תחליטי רק כי אחרים אמרו לך! את צריכה להחליט מה חשוב לך, מה את רוצה בטווח הקרוב והרחוק ולהחליט לפי זה. תזכרי שההחלטות האלו יכולות להשפיע עלייך בעתיד הקרוב והרחוק ותהיי שלמה עם ההחלטה שלך, תחשבי עליה טוב טוב שלא תצטערי עליה אח"כ. אני יודע שהדברים האלה בטח נשמעים כמו החפירות שהיועצות והמחנכות כל הזמן אומרות וגם אני הרבה פעמים לא מתייחס לזה אבל במקרה הזה זה נכון ואני מקווה שזה שבן-גילך אומר לך את זה יגרום לך לקחת את זה ברצינות. אגב, אנחנו חולקים את האהבה למדעים (-:

טוב,

אז באמת תודה,זה דווקא לא נשמע כמו יועצת,זה נשמע כמו מישהו שבאמת מנסה לעזור,ואני מאוד מעריכה את זה
. אני באמת אשתדל להחליט כראוי,להשקיע כמה שאפשר במה שאפשר... לדוגמה בפיזיקה,עשו לנו פרוייקט של "עיר מצויינת".זה אומר שבוגרי טכניון באים להעביר שיעור פרטי לקבוצה קטנה.אנחנו בכיתה הרגילה 36 תלמידים.בפרוייקט אנחנו שישה,אשכרה פי 6 פחות
. זה שיעור פרטי אמנם פעם בשבוע,רק שעה וחצי,וקבוצה,אבל בכ"ז,אפשר לשאול אותו הכל ממה שהבנתי מהמפגש הראשון,וזה נחמד מאוד
. גם במחשבים,אני משתדלת ללמוד גם בזמן הפנוי,כי המורה בכיתה מדלגת על נושאים כמו לא יודעת מה...*מגלגלת עיניים
* אני משתדלת להיות כמה שיותר שלמה עם ההחלטות שלי.האמת שלגבי האהבה למדעים-אני מאוד נהנת,אבל דיי מתעבת את החבר'ה (לא כולם חס וחסה,אבל הרוב) שאני לומדת איתם,בעיקר במחשבים. יש 4 בנות,והיתר בנים.אני לא פמיניסטית קיצונית או משהו
,אבל הבנים שאיתי-הם מהסוג שמנסה להראות "אני לא כותב כלום למרות שהבגרות עם חומר פתוח,אני אזכור הכל,אני תותח".הגרוע שאח"כ הם גם נכשלים וכאלה.יותר גרוע שהמורה צועקת שאנחנו מטומטמים.זה דיי דופק ת'אווירה,כל זה. יש לך הצעות
עמדת פעם במצב דומה
שוב תודה

o p c

New member
תראי, אני להבדיל ממך אף פעם לא הצטיינתי בספור

ט, אני די בינוני וחסר קואורדינציה ויכולת מוטורית. לעומת זאת תמיד הצטיינתי בתחום הלימודי והיו לי ציונים טובים, ככה שהבחירות שלי היו יותר פשוטות משלך ולא בין ניגודים גמורים. דוג' אחת היא בחירת המגמות, המדע האהוב עלי הוא כנראה ביולוגיה ומכיוון שאין אפשרות אצלי בבית ספר לבחור גם מגמת ביולוגיה וגם מגמת פיזיקה (מסיבות מטומטמות למדי), נאלצתי לבחור בין ביולוגיה, שהיא המקצוע המדעי האהוב עלי לפיזיקה, שאני אוהב אותו פחות מביולוגיה (מקום שני) אך לדעתי הוא יותר חשוב לעתיד. בנוסף, אני לא ממש אוהב לדבר על זה אבל אני לומד קורסים לתואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה (לומד ביולוגיה). זה גם גוזל לי זמן ככה שאני יכול קצת להזדהות איתך. שוב, אני לא ממש מכיר אותך באופן אישי אז אני לא יכול להמליץ לך מה לבחור. אני במקרה שלך הייתי מנסה לשלב בין השניים ואם לא הייתי מוותר על הבלט וממשיך לעסוק בזה כתחביב אבל זה אני, שכמו שכבר אמרתי לא ממש טוב בכל הדברים הפיזיים אז זה לא ממש חכמה לשאול אותי...

Drenthe

New member
תלוי מה סדר העדיפויות שלך

כעיקרון אין שום בעיה בלנסות להיבחן; אני אישית עומד בראש ובראשית הבית הספר. לפני כשנתיים הפסקתי את האימונים בקבוצת כדורגל בגלל שהצטרפתי לתיכון,יכול להיות שחיי היו נראים מהנים הרבה יותר עם כדורגל,,אבל בכל זאת.

תעשי

רק מה שאת אוהבת, רק מה שאת חושבת שיהיה לך טוב. בבקשה אל תוותרי על מה שאת הכי אוהבת בשביל דברים שהם חובה

למעלה