התייעצות דחופה

zivit9

New member
התייעצות דחופה

שלום לכולם, בני בן ה-6 עם הפרעת קשב וריכוז קלאסית, בנוסף היפראקטיביות (לא קיצונית). מטופל בריטלין 10 מ"ג מזה כשנה. לאחרונה עברנו דירה ליישוב קהילתי ובני לומד בכתה א' ב"חטיבה צעירה". האמת שדיי חששתי מהעניין, כי מצד אחת השיעורים הפרונטליים (מורה מול כיתה) הם עם מס' קטן של תלמידים (כ-16), אולם רוב שעות היום הלימוד נעשה במרחב, ובמרחב קיימות פעילויות בקבוצות , הן של ילדי כתה א' והן של ילדי הגן. הפעילות המרובה מאפשרת "בריחה" מריכוז, כי יש שפע של גירויים מסביב. וכך, הבן שלי, לטענת המורה, אומר כי משעמם לו ולכן לא מבצע כל פעילות במרחב, וכל פעילות חליפית שמוצעת לו הוא עוזב אותה מהר, בטענה שזה "משעמם" לו. אני חייבת לציין, שבני אומנם הגיע קורא לכתה א' (קריאה בסיסית, לא משהו מתקדם מאוד), ולטענת המורה הוא הילד היחידי בכתה שיודע לקרוא. יחד עם זאת, הפעילויות המוצעות לו במרחב, אינן בעיקר בלימוד אותיות . בנוסף לבעיה הזו, יש לי את הבעיה הע-נ-ק-י-ת בבית: בני לא רוצה לעשות שיעורי בית, אני יושבת על שיעורי בית במשך שעה וחצי-שעתיים ביום איתו, כאשר, בנטו זה לוקח לו 5 דקות לעשותם. אני אומנם לא נותנת לו ריטלין בבית, אבל מדובר בכ"כ מעט שיעורים, נראה לי חבל לתת עוד כדור בשביל זמן כ"כ מועט שהוא צריך לצורך ביצוע השיעורים (הוא זקוק לריכוז של 5-10 דקות לכל היותר). האמת היא שהשבוע לא הפסקתי לבכות: הילד שלי מתייחס לכתה א' וללימודים, כמו שילד בגיל 15 מתייחס ללימודים כשהוא כבר מחכה לחופש הגדול... מה עושים כדי לגרום לילד לאהוב ללמוד, לרצות לדעת יותר. עוד בעיה שיש לילד שלי היא שהוא לא מוכן לקבל שהוא פחות טוב מאחרים במשהו, קשה לו מאוד להפסיד במשחקים, ולעיתים קרובות נמנע מהתמודדות מחשש שלא יצליח/יפסיד. אודה לעצתכם. זיוית

מלמלה

New member
הרבה שאלות

ראשית כדאי לזכור שהוא בכיתה א' 8 ימים ואולי יקח לו זמן להתארגן ולמצוא דרך להגיע לפעילות הקבוצתית כדאי לציין שאם אתם חדשים באותו ישוב קהילתי הוא לא מכיר את הילדים בעוד כל השאר כן מכירים אחד את השני לגבי שיעורים להרפות להעביר את האחריות אליו לגדולה שלי (ילחדה רגילה מתאימה עצמה לכל סוג מסגרת) הודעתי שרק היא אחראית לשיעורי הבית ואם היא רוצה עזרה אני מוכנה לקטנה ADHA אני לא בטוחה שכך אוכל לנהוג אבל בנתיים אנחנו בגן..

דליה.ד

New member
משעמם לי

זו טענה כל כך מוכרתצ בדיוק כאשר קשה לילדים והם לא מוצאים את עצמם. גם לבת שלי "משעמם" לכתוב עד שנפלט לה "אני שונאת לכתוב" בטח כי זה נורא קשה לה! היחס ללימודים בכיתות הצעירות יקבע את היחס ללימודים לתמיד. וחבל לי מאוד לשמוע על התחושות של הילד משום שהוא לא מצליח להביא את עצמו כמו שהוא ללימודים. לגבי שיעורי בית ניתן לשחק קצת עם הריטלין ולתת אפילו רבע כדור (ואני עשיתי זאת באישור הנוירולוג שלנו שסמך ועדין סומך על שיחקול דעתי בכל הנוגע למינון). אני בכל מקרה מאוד ממליצה על אבחון דידקטי על מנת למקד את הקשיים האקדמיים ולתת מעכשיו טיפול הולם. אם את מהדרום אוכל לסייע לך - פני אלי במסרים.

זה לא בהכרח רע!- סימן למישכל גבוה

לזיווית, דווקא פעילות קבצתית בחוץ יכולה לעזור. והחינוך האנטרופוסופי (כמו בהרדוף) הוכיח שלמידה חוויתית בקבוצותית הרבה יותר יעילה ללקוי למידה (ובמיוחד לקויי קשב) היות וניתן להפנות גירויים, ולהישאר רגוע .בכיתה, אין גירויים ואז יש עלייה ברמת ההיפראקטיביות. הריטלין יעזור להפחית את הגירויים, אבל מה שאת מתארת זה סימן לסקרנות ולמישכל גבוהה, לכן עדיף לעזור לו לווסת הקשב גם למורה וגם לסביבה, מבלי לעורר תגובת החברים (ואצלי, כל שני וחמישי אימי באה להסביר למה אני מביט בחלון ולא במורה). לגבי שיעורים, שעתיים נשמע המון זמן לילד שזה עתה החל כיתה א. תנסי להפוך את השיעורים למשחק. כמו-כן, להגיד לא אוהב לכתוב, משמע אני מפחד. ההפך מהאבה זה פחד ולא שינאה. דברי איתו על הפחד (הלגיטימי) מהכתיבה. בקשר לאהבת הלמידה, למדי אותו לאהוב ללמוד בעזרת סקרנות וחקירת עצמית, ולהפחית בחשיבות ההשגים והלמידה הפורמלית. אם כי, לא להתעלם ממחויבויתיו כלפיה. לגבי חוזר הרצון שלו להיות פחות טוב מאחרים, זה נחשב עדיין לנורמלי לקבוצת הגיל, (עד גיל 8 נחשב לנורמלי) בייחוד לאור כניסה למסגרת חדשה, בו כל אחד מנסה לתפוס את מיקומו. לתמוך התחושה שהוא טוב ונפלא בכל מקרה, ויש מקום להדגיש בפניו שיש הרבה דרכים ל"תפוס מקום" בעל תדמית חיובית ולשחבו איתו, בהתאם למה שחזק אצלו (ואולי לטפח כישרון מסויים). אני תמיד אומר (וזה לא חוכמה אבל תמיד נכון) אין מה לדאוג!!. כאשר ההורים תומכים ומקבלים ומחפשים יחד עם הילד פתרונות, הכל מסתדר לטובה, כי לא יכול להיות אחרת. בהצלחה ושנת לימודים פרוייה גיל

דליה.ד

New member
מנסיון (מר)

עם השיטה האנתרופוסופית היא בהחלט לא מתאימה לכולם/

למעלה