התייעצות דחופה

מצב
הנושא נעול.

jubel529

New member
התייעצות דחופה

התייעצות דחופה
היי לכולם,
אני מטופלת בתרומת ביצית ועברתי כבר 2 טיפולים כושלים.
במהלך התקופה הזו יצא לי לדבר עם אחות על בדיקת היסטרוסקופיה. היא שאלה אותי אם לפני המעבר לתרומת ביצית ביצעתי בדיקת היסטרוסקופיה ואמרתי לה לא.
היא אמרה שזה מוזר מכיוון שזה משהו שבודקים בדרך כלל.
השיחה איתה קצת ערערה אותי מכיוון שלפי מה שאני הבנתי אם צילום רחם יוצא תקין, אין צורך בהיסטרוסקופיה.
יש כאן נשים שעשו היסטרוסקופיה מבלי לבצע צילום רחם או כאלה שעשו היסטרוסקופיה למרות שצילום הרחם תקין?

kobi932

New member
היי

התייעצות דחופה
היי לכולם,
במהלך התקופה הזו יצא לי לדבר עם אחות על בדיקת היסטרוסקופיה. היא שאלה אותי אם לפני המעבר לתרומת ביצית ביצעתי בדיקת היסטרוסקופיה ואמרתי לה לא.
השיחה איתה קצת ערערה אותי מכיוון שלפי מה שאני הבנתי אם צילום רחם יוצא תקין, אין צורך בהיסטרוסקופיה.
יש כאן נשים שעשו היסטרוסקופיה מבלי לבצע צילום רחם או כאלה שעשו היסטרוסקופיה למרות שצילום הרחם תקין?
היי
אישתי עשתה היסטרוסקופיה ולא עשתה צילום רחם

ממני הרופא דרש היסטרוסקופיה לפני התרומה

התייעצות דחופה
היי לכולם,
ולאחר שני כישלונות צילום רחם. הסביר שזה בודק שני דברים שונים...שתי הבדיקות היו תרינות אצלי
הייתי שואלת את הרופא למה בחר בדיקה מסויימת ולא אחרת
איילת

jubel529

New member
היי איילת

ולאחר שני כישלונות צילום רחם. הסביר שזה בודק שני דברים שונים...שתי הבדיקות היו תרינות אצלי
הייתי שואלת את הרופא למה בחר בדיקה מסויימת ולא אחרת
איילת
היי איילת
היי איילת,
תוכלי לפרט קצת?
הרופא המליץ את הבדיקה חלק מנוהל כלשהו? הוא הסביר לך מה החשיבות של הבדיקה לפני קבלת התרומה?
האם הבדיקה כואבת כמו צילום רחם? ואיך ואיפה מבצעים אותה?
אשמח לפרטים,
תודה רבה :)

בעבר היה נהוג לדרוש בדיקת היסטרוסקופיה לפני תרומה

היי איילת
היי איילת,
תוכלי לפרט קצת?
הרופא המליץ את הבדיקה חלק מנוהל כלשהו? הוא הסביר לך מה החשיבות של הבדיקה לפני קבלת התרומה?
האם הבדיקה כואבת כמו צילום רחם? ואיך ואיפה מבצעים אותה?
אשמח לפרטים,
תודה רבה :)
מאחר ומדובר בהליך יקר והרצון הוא למקסם אותו ולבדוק שהכל תקין.
בדיקת ההיסטרוסקופיה מדגימה את חלל הרחם בלבד, היא בדרך כלל מספקת. הבדיקה היא פנימית. לי אישית היא כאבה הרבה פחות מצלום רחם (מודה שבמהלך הצילום רחם לראשונה עלתה בי השאלה כמה עוד אהיה מוכנה לסבול בשביל להיות אמא)
צילום הרחם, מיועד לבדוק את הרחם ואת המעבר בחצוצרות ואת פיזור החומר באגן.
אני עשיתי את ההיסטרוסקופיה אצל הרופא שלי, להיסטרוסקופיה לא צריך חדר ניתוח כמו צילום רחם. אפשר לעשות דרך הקופה בדר"כ
לא מספיק יודעת אם יש צורך במידה ועשית צילום רחם
איילת

jubel529

New member
בירור

מאחר ומדובר בהליך יקר והרצון הוא למקסם אותו ולבדוק שהכל תקין.
בדיקת ההיסטרוסקופיה מדגימה את חלל הרחם בלבד, היא בדרך כלל מספקת. הבדיקה היא פנימית. לי אישית היא כאבה הרבה פחות מצלום רחם (מודה שבמהלך הצילום רחם לראשונה עלתה בי השאלה כמה עוד אהיה מוכנה לסבול בשביל להיות אמא)
צילום הרחם, מיועד לבדוק את הרחם ואת המעבר בחצוצרות ואת פיזור החומר באגן.
אני עשיתי את ההיסטרוסקופיה אצל הרופא שלי, להיסטרוסקופיה לא צריך חדר ניתוח כמו צילום רחם. אפשר לעשות דרך הקופה בדר"כ
לא מספיק יודעת אם יש צורך במידה ועשית צילום רחם
איילת
בירור
היי איילת,
תודה על התשובה המהירה והמפורטת.
החלטתי לפנות לרופא אחר לשם ייעוץ, להעלות מולו את שאלת הבדיקה בכל אופן.
תודה רבה

ההמצה אצלי היתה למילום רחם

בירור
היי איילת,
תודה על התשובה המהירה והמפורטת.
החלטתי לפנות לרופא אחר לשם ייעוץ, להעלות מולו את שאלת הבדיקה בכל אופן.
תודה רבה
ההמצה אצלי היתה למילום רחם
כי זאת הדרך היחידה לראות אם יש נוזל בחצוצרות שמונע קליטה
לא בטוחה שצריך רופא אחר, האם הרופא שלך נתן לך הסבר הגיוני ומה הוא מציע הלאה?
עדכני מ עשית
איילת

מאיה 2109

New member
מניסיון שלי

התייעצות דחופה
היי לכולם,
מניסיון שלי
בדיקת צילום רחם בודקת יותר את החצוצוצרות ומעבר של החומר לרחם, בדיקה זו נחוצה יותר לתהליך של IVF, בעצם בודקים אם יש בכלל סיכוי להריון ספונטני אם הכל תקין.
היסטרוסקופיה בודקת את חלל הרחם, בדיקה מאוד חשובה, היא בודקת האם הכל בסדר עם הרחם, האם יש הידבקויות, מחיצות ברחם שיכולות לפהריע לקליטת הריון ועוד.
לא כל הרופאים מפנים לעשות את הבדיקה, אבל לדעתי בדיקה מאוד חשובה. במיוחד אם בעבר היו הריונות שהסתיימו בקיסרי, או הריונות כימיים.
ממליצה לך לבצע את הבדיקה, אפשר בהחלט לעשות אותה דרך קופת חולים ללא עלות.
היא לא כואבת וחשובה מאוד.

jubel529

New member
תודה

מניסיון שלי
בדיקת צילום רחם בודקת יותר את החצוצוצרות ומעבר של החומר לרחם, בדיקה זו נחוצה יותר לתהליך של IVF, בעצם בודקים אם יש בכלל סיכוי להריון ספונטני אם הכל תקין.
היסטרוסקופיה בודקת את חלל הרחם, בדיקה מאוד חשובה, היא בודקת האם הכל בסדר עם הרחם, האם יש הידבקויות, מחיצות ברחם שיכולות לפהריע לקליטת הריון ועוד.
לא כל הרופאים מפנים לעשות את הבדיקה, אבל לדעתי בדיקה מאוד חשובה. במיוחד אם בעבר היו הריונות שהסתיימו בקיסרי, או הריונות כימיים.
ממליצה לך לבצע את הבדיקה, אפשר בהחלט לעשות אותה דרך קופת חולים ללא עלות.
היא לא כואבת וחשובה מאוד.
תודה
היי מאיה,
תודה על השיתוף ועל האינפורמציה!
באמת מאוד מוזר שלא הציעו לי.
אגב, כמה זמן לוקח לתוצאות להגיע? או שמקבלים תוצאות במקום?

מאיה 2109

New member
אני עשיתי

תודה
היי מאיה,
תודה על השיתוף ועל האינפורמציה!
באמת מאוד מוזר שלא הציעו לי.
אגב, כמה זמן לוקח לתוצאות להגיע? או שמקבלים תוצאות במקום?
אני עשיתי
באסותא דרך מכבי.
התשובה במקום.
לדעתי גם אם עושים אצל רופא פרטי, התשובה במקום.
בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה