התייעצות גננת...

• פותח הנושא h 3
  • פורסם בתאריך

h 3

New member
התייעצות גננת...

אני אנסה לקצר... הקטנה בפעוטון שבו 6 ילדים, 2 בני שנה וחצי בערך, שעולים בשנה הבאה לטרום-טרום, ו-4 סביב שנה וחצי, שאמורים להשאר עוד שנה, היא ביניהם. הכנסתי אותה לשם לפני 3 חודשים. בגדול אני מרוצה, אבל יש כמה דברים שמפריעים לי (כבר סיפרתי פה פעם), בעיקר נושא של אוורור ונקיון. היא שם 3 חודשים וכבר 3 פעמים היתה חולה, מניחה שיש לזה קשר מסויים. חוץ מזה המרחב הוא בגודל של מרפסת סגורה. יש גם חצר, ולאכול הם לא אוכלים שם, אלא בתוך הבית של הגננת, אבל רוב היום הם שם. היום, בגיל שנה ו-4, זה מאוד מתאים, המסגרת קטנה, ויש שם הרבה חום ואהבה, המון השקעה בילדים. והילדונת הולכת וחוזרת שמחה ומרוצה. בשנה הבאה עומד להפתח גן נוסף ביישוב. אני מכירה קצת את הגננת (לאחרונה התחלתי ללכת למפגשי אמהות ותינוקות והיא אחת האמהות). השבוע היא הזמינה למפגש אצלה בבית, ראינו את המרחב (היום יש שם צהרון וקייטנות) והיא דיברה קצת על התכניות שלה לשנה הבאה. אני חושבת שאני אעביר אותה. בעיקר בגלל הנושאים שכתבתי קודם, שמציקים לי בגן הנוכחי, וגם כי אני חושבת שבגיל שנתיים כבר צריך יותר מרחב. ובכלל, הגננת מצאה חן בעייני, האג'נדה שלה, הגישה שלה... אני חושבת שאני אהיה שלמה יותר. והשאלה - איך אני אומרת לגננת הנוכחית שאני מעבירה, בלי לפגוע בה... יש עוד אמא שכנראה מעבירה את הבן שלה. מה שישאיר את הגננת הנוכחית עם 2 ילדים. תכננו לחכות עם ההודעה עד אזור פסח, אבל מסתבר שהיא כבר שמעה על הגן החדש והבוקר כבר שאלה את האמא השניה לתכניותיה. והיא אמרה לה שהיא לא בטוחה. מניחה שבימים הקרובים היא תשאל גם אותי. לא רוצה לפגוע בה, היא באמת בסדר, ויש לנו עוד 7 חודשים לעבור יחד...אבל מן הסתם גם לא רוצה לשקר, וגם רוצה לתת לה את הזמן לחפש עוד ילדים לשנה הבאה... אז איך עושים את זה? רעיונות? תודה ויום נהדר לכולנו! H

rivelino

New member
כדי לא לפגוע בה עדיף לא לדבר על מה שמפריע לך

צריך להדגיש שאת מרוצה אצלה, אבל בשנה הבאה הילדה תהיה בת שנתיים+ ואת מחפשת מסגרת עם ילדים יותר גדולים ועם מספר גדול יותר של ילדים (בהנחה שזה המצב בגן החדש). צריך לדבר איתה כמה שיותר מהר, כדי שהיא תוכל להיערך לשנה הבאה ולמצוא ילדים אחרים. אגב בעניין המחלות החוזרות אני לא בטוח שזה קשור לתנאים במקום. זה קשור לדעתי לגיל הצעיר שלה ולמגע הקרוב עם ילדים אחרים שלא היה לה כנראה לפני כן. כשהקטנה שלנו היתה במשפחתון עם 4 ילדים בתנאים טובים של מרחב, איוורור וניקיון היא היתה חולה לא מעט.

h 3

New member
תודה,

בגדול היא יודעת שאלה דברים שמפריעים לי, דיברנו על זה. (וחוצמיזה, נראה לי שאם אני באה כל בוקר ודבר ראשון פותחת לה חלונות, זה כנראה די ברור...) וכן, בגן החדש יהיהו מעט יותר ילדים (11), אבל הגילאים דומים... כלומר, מניחה שרובם יהיו בגילה, אולי כמה קטנים יותר. לא גדולים יותר. וכמובן, הוא הרבה יותר מרווח... (כל הקומה השניה של הבית...) מקווה שהיא לא תיקח את זה קשה, באמת שלא רוצה לפגוע בה. ולגבי המחלות - אני יודעת. ועדיין... האמצעית שלי עברה ממטפלת היישר לגן של 30 ילדים, ולא חלתה כל כך הרבה. אמנם היתה גדולה יותר... בכל מקרה אי אפשר לדעת... תודה על התשובה. H

זה דווקא טוב לחלות הרבה מחלות חום בלי סיבוכים

בתחילת הדרך בגן- מחזק ומתרגל יופי את המערכת החיסונית להמשך הדרך. בחיי, קראתי פעם ככה
ויש גם הבדל בין ילדים- יש שחולים יותר בשנה הראשונה בגן, יש שפחות, אבל 3 מחלות ב-3 חודשים זה נורמלי לגמרי לשנה ראשונה בגן... גם בגן נקי. עצם המגע האינטנסיבי בין הילדים הוא שמעביר את המחלות (אבל נכון שלא מזיק גנים ששוטפים ידיים אחרי חזרה מהחצר ולפני האוכל למשל...)

h 3

New member
טוב למי?

סתם, הבנתי את הכוונה... (רק שבטח לא טוב לאמא שפסידה ימי עבודה על ימין ועל שמאל בגלל ילדים חולים...
) תודה, H

D X 9

New member
כשאני העברתי את הילדון לגן אחר

ולמרות שהייתה לי בטן מלאה על בעלת הגן הקודם, ישבתי איתה, הודתי לה על כל מה שקיבלנו ממנה, בעיקר אני כאמא חדשה, אמרתי לה שהיה לנו בית מקסים ושאני מעבירה כי הגן החדש גדול ורחב יותר ויש כמה קבוצות גיל ולא קבוצה מעורבת. קיבלתי החזר על דמי הרישום.....

rivelino

New member
הוצאנו בעבר את הילדים שלנו ממסגרות כאלה

ובהחלט חששנו מפגיעה בגננות. בשני המקרים שעשינו את זה הן לא לקחו את זה קשה. כמובן שזה תלוי באופי, אבל כנראה שמי שמנוסה בעבודה כזאת מבינה שדברים כאלה קורים לעיתים קרובות והיא לא נפגעת.

h 3

New member
...

זהו שהיא לא מאוד מנוסה... כלומר, היא כן, אבל גן משלה יש לה רק כמה שנים, ורק השנה סו פעם ראשונה שיש לה 6 ילדים, לפני כן היו לה 2-3, היו שנים שילד אחד... והיא נראית לי ממש רגישה... אבל אתן צודקות, אני אדבר בעיקר על הגודל והגיל... תודה, H

הייתי מדגישה את נושא מספר הילדים

את מעבירה מ 6 ילדים ל 11 ילדים, זה פי שתיים הייתי אומרת לה שזו הסיבה להעברה, כי הילדה תגדל ואת רוצה מסגרת גדולה יותר עבורה, שתעשיר אותה מבחינה חברתית.

למעלה