התייעצות בנושא WEB

עייטן

New member
התייעצות בנושא WEB

יש את המצב הבא : יש אפליקציה א' שהיא WEBית שיושבת בשרת א' עם מסד נתונים משלה(ORACLE). יש בתוכו טופס שבו יש combobox עם ערכים קבועים. נגיד א,ב,ג,ד או ה. לפעמים היוזר לא יודע מה לבחור ואז יש כפתור ליד הcombobox בסגנון [...] . מה שעושה הכפתור זה פותח חלון חדש עם לינק לאפליקציה ב' (שאותה אני צריך עכשיו לפתח) . נפתח לו החלון, מופיע לו עץ והוא מטייל בעץ. כאשר סיים לטייל ומצא את מה שרצה, לוחץ קליק על הnode שאותו הוא מעוניין לבחור .מאחורי הnode מופיע הערך א,ב,ג,ד או ה . אז בלחיצתו מה שאמור להיות זה לסגור את החלון ולהעביר את הערך הזה חזרה לאפליקציה הראשונה ואז שהcombobox יהיה מסומן על הערך הנכון. אפליקציה ב' יושבת בשרת אחר לגמרי, מסד נתונים אחר (SQL SERVER). עכשיו לשאלות : 1. איך מבחינת טכנלוגית אני מיישם את הנושא הזה של החזרת ערך/ערכים מאפליקציה ב' לאפליקציה א' ? יש לזכור שהsession שונים בין האפליקציות, ושרתים שונים. 2. האם אפשר לעשות בWEB שיפתח חלון וכל עוד לא סגרתי את החלון הזה לא ניתן לגעת בחלון המקורי (בדומה לMDI בVB6 ) ? 3.האם אפליקציה א' יכולה לדעת שסגרתי את החלון של האפליקציה ב' ? בבקשה תתשדל לענות בהקדם. בתודה מראש, עייטן

עייטן

New member
תשובה

האמת - מי שאחראי על האפליקציה א' זה צוות פיתוח אחר משלי. אבל נולד הצורך לשתף פעולה בין ה2 המערכות, כך שהם צריכים לעזור לי בתחום הזה. המזל שלי זה שהמערכת א' היא WEB ולא איזה מערכת חלונאית כדוגמא ג'אווה או ויבי.נט.

אמממ....

1. לא הייתי בכלל פותחת שום חלון באפליקציה ב', אלא שולפת ממנה את הנתונים ב-XMLHTTP ומציגה אותם בתוך אפליקציה א' עצמה. אבל אם מתעקשים, תמיד אפשר לשחק עם JS בין שני החלונות (בהנחה שזו מערכת אינטרנט ויש לך שליטה על הרשאות המשתמש). אפשרות שלישית - ברגע שהחלון באפ' ב' מסיים את הפעולה שלו - הוא עצמו מפעיל קובת על אפ' א' (ב-XMLHTTP, מיד לאחר שהמשתמש שולח את הטופס). 2. חפש Modal dialog בגוגל. 3. אם אותו חלון מודיע לה, או אם אפשר מבחינת הרשאות לשחק עם JS בין שני החלונות. תמיד אפשר גם לבדוק את המאפיין closed של החלון, אבל אני מניחה שאתה צריך הודעה בזמן אמת.

עייטן

New member
תודה לכולם!!!

אז ככה, חשבתי וחשבתי ואז עליתי על פתרון יפה. את הדף של האפליקציה ב' אני אשים אותו פיזית בשרת א' , כיוון שאין שום בעיה להתחבר לDB מרוחק מASP. בכך פתרתי את בעיית האבטחה בין שני השרתים והעברת פרמטרים אחד לשני. ולילדה בלבן, תודה עד העצה model dialog .אכן זה בדיוק מה שהייתי צריך. עשיתי היום 2 דפים לשם המחשה ולהראות את העיקרון שעליו אני רוצה לעבוד, הלקוחה מרוצה מאד, זה קולע בדיוק מה שהיא צריכה. אז תודה לכולם !!!!

למעלה