התייעצות... אם אפשר

התייעצות... אם אפשר

בדרך להתקנת פרקט בבית..
מתקינה פרקט של haro gran via 530338 (מספר הדגם). צירפתי תמונה של משהו דומה שמצאתי ברשת וגם את דוגמת הפרקט בחנות (בתמונה הוא נראה בהיר יותר, הוא כהה יותר בפועל)
הפרקט יותקן בכל הבית כולל במטבח שאלו הארונות שלו (למעלה יש קלפה עץ אלון)
חשבתי לעשות בחלק שכולל את איזור הכיור עד הכיריים (בערך 2.5 מטר), ריצוף דוגמא ברוחב 60-80 ס"מ, במקום הפרקט כך שייראה כמו שטיח ויהיה מגן יותר טוב מפני רטיבות (מצרפת תמונה של משהו דומה שמצאתי ברשת)
מה דעתכם? כדאי? על איזו דוגמא כדאי ללכת? צבעים?

תודה רבה!

shulywood

New member
ריצוף באיזור הכיור

שלום רב
הפרקט הוא רב"ש או תלת שכבתי ?
עץ מלא ?
למינציה ?
חשוב לדעת כדי להעריך את יכולת העמידות שלו במטבח .
בכל מקרה לשלב "שטיח" מריצוף באמצע פרקט זו החלטה עיצובית . הרי אם יש רטיבות במטבח לא תצליחי להגביל אותה רק לאיזור "השטיח"

תשובה

תודה רבה על המענה!
הפרקט הוא פרקט למינציה מאיכות גבוה (haro tritty grand via 100 או קוויק סטפ אימפרסיב. יש לי התלבטות לגבי הפרקט שבחרתי ואני לא יודעת, אבל יהיה למינציה איכותי).
אני מניחה שאם יהיה פיצוץ בצנרת וזה יציף את הבית, זה לא באמת יעזור, אבל לרטיבויות קטנות תוך כדי בישול, כתמים של אוכל שנופל על הרצפה וכולי, זה אמור לעזור, לדעתי..

מעבר לכך שזה רעיון עיצובי יפה בעיניי. השאלה אם זה מספיק פרקטי ושווה את ההשקעה...

חשבתי גם לעשות את הדוגמא לכל אורך המטבח כמו למשל בתמונה שאני מצרפת. האם זה יותר נכון מאשר רק שטיחון קטן?

shulywood

New member
פרקט במטבח

הי
פרקט למינציה , איכותי ככל שיהיה , פחות עמיד לחיי היום יום במטבח.
ריצוף לכל אורך המטבח נראה יותר שלם ומתאים.
בכל מקרה, תשקלי את האפשרות לעבור לפרקט רב או תלת שכבתי בגמר לכה שמתאים לאיזור כמו מטבח.
בהצלחה

מה זה פרקט תלת שכבתי?

קראתי שקוויק סטפ אימפרסיב מתאים גם לחדרים רטובים בשל העמידות הגבוהה שלו יחסית ללחות/מים?

יש לך דוגמא לדגם שהוא פרקט תלת שכבתי שאוכל לחפש?

shulywood

New member
פרקט במטבח

חפשי אותי בגוגל
שולי לוין-סמכות בעץ
אשמח לעזור

מרי פופ

New member
שולי יקרה, זה פורום ייעוץ

את מוזמנת להעשיר אותנו בידע שלך אם את רוצה להמשיך להגיב פה ולתרום מזמנך.
להפנות לאתרך/אלייך?
זה לא מקובל פה.

מרי פופ

New member
נתחיל מזה שמדובר בלמינציה ולא בעץ

כלומר צילום של עץ מודבק על לוחות של שבבית דחוסה.
למינציות באיכות גבוהה אין שום בעיה להתקין במטבח, כל עוד אין נזילה מסוג הצפה עקב בעיה באינסטלציה, הפרקט יעבוד יופי גם אם ישפכו מים.
יחד עם זאת יש בהחלט אופציה לרצף איזורים כמו המטבח כדי להיות יותר "רגועים".
אי אישית רצפתי את כל המטבח שלי בפורצלן בעוד ששאר הבית פרקט עץ מכיוון שלא רציתי שריטות עליו ולא רק משום ענייני מים...
אישית פחות אוהבת את הרעיון של השטיח, מסביבו יש את פס ההפרדה וזה פחות יפה בעיני בכללי.

מרי פופ! תודה על התשובה... חיכיתי לך ��

חשבתי לרצף את כל המטבח אבל מכיוון שהבית שלי יחסית (80 מטר) קטן והמטבח מתחבר לפינת אוכל ולסלון בחלל יחסית אחד, לדעתי זה לא יהיה יפה... לכן חשבתי לרצף חלקית.

מה דעתך על ריצוף לכל אורכו של המטבח מקצה לקצה (כ-4.5 מטר אורך) ולא רק שטיח... משהו כמו בתמונה שאני מצרפת? או שאולי בכל זאת לעשות פרקט על הכל ולהשתמש בשטיח pvc ארוך (שאת זה אני פחות אוהבת האמת. .. )

מצרפת תמונה של מה שחשבתי לעשות... אשמח לדעתך המחכימה שעזרה לי לא פעם ��

למעלה