התייעצות אלכוהול

king iverson

New member
התייעצות אלכוהול

יש לי רפלקס הקאה שמפריע לי ל"בליעה" ולכן אני לא שותה צייסרים ושוטים. מה שמשאיר אותי עם בירות, יין וודקה עם מיץ כמשקאות היחידים שאני שותה בברים, בזמן שחברים שלי מרביצים שוטים.
אילו המלצות למשקאות מעניינים להזמנה בפאבים ובמסעדות יש לכם אשר ניתן לשתות אותם ולא צריך "להוריד" אותם?

down under

New member
כל משקה אלכוהולי אבל ממש (כמעט) כל

משקה אלכוהולי אפשר לשתות אותו בצורה רגילה ולא "להוריד" אותו בשלוק אחד.
לכן, אם טכנית אתה מסוגל לשתות חריף לא אמורה להיות לך כל בעיה.
תשתה לאט את הויסקי או הטקילה או הרום או הברנדי/קוניאק כאילו שתית בירה
או מיץ תפוזים.

king iverson

New member
תקן אותי אם אני טועה

המשקאות האלה מגיעים לרוב בתצורה של שוטים או צייסרים ולא בכוס?

down under

New member
מה הקשר בין צורת או תצורת הכוס לבין אופן

השתייה/לגימה שלך מהם?
גם אם המשקה נמצא בכוס של שוט או של צ'ייסר (צ'ייסר כוסית של אונקיה אחת,
קרי 28 עד 30 גר' וכוס של שוט אמורה להיות כפולה בגודלה, קרי בערך 50 עד 60 גר'))
אפשר לשתות אותו לאט בדיוק כמו שאתה שותה את הבירה או את הקולה או את
הקפה הנמס.

king iverson

New member
כמובן שאתה צודק

אבל זה לא מקובל בחברה, ולכן פניתי לכאן. המטרה שלי היא להכיר מספר משקאות אשר מקובל לקבל אותם מוגשים בכוס, כדי לא להיראות חריג ובזמן שכולם מרימים צייסרים, לשתות אותם בשלוקים.

down under

New member
ובלי כל קשר

תמיד תוכל לבקש מהברמן/ית שימזוג לך את אותה כמות לתוך כוס גבוהה.

Wine Guy

New member
דרינקים ארוכים - שמקובל להזמין בברים

כמה רעיונות - ממליץ שתנסה ותראה מה שאתה אוהב - בכל מקרה הדרינקים האלה לא יוציאו אותך פחות "גבר" ויכול להיות שגם תהנה יותר מהטעם:
* ג'ין טוניק - קצת מריר, קצת חמוץ. הג'ין הוא המרכיב האלכוהולי, הטוניק זה כמו סוג של ספרייט רק פחות מתוק ויותר מריר. מגישים בכוס גבוהה, בדרך כלל עם קצת לימון.
* קמפרי - זהירות: מריר! מגיע בכוס נמוכה. נתפס כמשקה ששותים מביני עניין (או מבוגרים אבל זה כבר סיפור אחר) - בונוס: לא חזק אלכוהולית ככה שאפשר לשתות ולא להשתכר.
* רום קולה - מתקתק, קליל ויש שיגידו שזה גם טעים. שוב הרום הוא המרכיב האלכוהולי שעשוי מקנה סוכר.
* וודקה תפוזים...

כמובן שאפשר גם ליקרים (נחשב כמשקאות של "כוסיות" וסליחה על הצרפתית), אפשר גם וויסקי בכוס וויסקי (אם אתה אוהב את הטעם) או רום (כנ"ל).
בברים איכותיים יהיו גם קוקטיילים טובים, אבל מצד שני, בברים לא איכותיים לא הייתי מזמין קוקטייל ואם זה קוקטייל שאתה לא מכיר אתה מסתכן בקבלת כוס עדינה עם משקה ורוד ולוק נשי...
בהצלחה והכי חשוב: תהנה!

שלום

יש שתי סיבות עיקריות ששותים משקאות בשוטים -
כשהמשקה לא טעים (בעיקר כי הוא באיכות לא מצטיינת)
כשרוצים להשתכר מהר יותר

בשני המקרים פשוט שותים את הדרינק בבת אחת כדי לחטוף פחות הלם מהטעם/אלכוהול

כמו שנאמר, את אותו משקה אפשר לשתות בכוס רגילה. לדעתי יותר הגיוני לשתות אותו בכוס נמוכה (לואו בול, אולד פאשנד) מאשר בכוס גבוהה.

במקום להזמין "שוט/צ'ייסר ג'וני" אתה יכול פשוט להגיד למלצרית "ג'וני בלואו בול" ואם היא לא תבין בשאיפה הברמן יבין (ואם לא אז תחליף בר)

(אם מדובר על משקה ממש זול וגרוע, זה לא יהיה תענוג גדול לשתות אותו לאט)

יש הרבה קוקטיילים שלוקחים את אותה מנת אלכוהול ומאריכים אותה, הקטגוריה נקראית לונג דרינקס. המטרה (בד"כ) היא להשתכר פחות מהר, להרגיש פחות את הטעם של האלכוהול, ושהמשקה לא יסתיים תוך לגימה או שתיים. WineGuy נתן דוגמאות טובות בנושא.

Idan Zeahvi

New member
שתייה בצ'ייסרים - המגפה של שנות ה-2000

כאחד שעובד בתוך הבר כבר למעלה מעשור, חוויתי וראיתי הכל, בין היתר, את התפתחות תרבות האלכוהול בארצנו הקטנטונת - דבר שמעורר דאגה רבה.

טעמו של המשקה כבר לא הגורם המכריע לגמיעתו, אלא צו האופנה.

לדידי, מדובר בתופעה פסולה שיש להוקיע מקרבנו. 99% מהשתיינים ששותים צ'ייסרים עושים זאת משום שהם רוצים "להשתכר מהר ולסבול פחות". לרוב תראה אחרי הבליעה פרצוף מעוות וחמוץ של חצי לימון סחוט.

למה אתה צריך לשתות בצ'ייסרים אם אתה לא יכול ולא אוהב את זה ?! בגלל ש"כולם עושים את זה"? אני כברמן מרים צ'ייסרים עם לקוחות אבל כל פעם שותה לגימה. כך אני לא סתם משתכר אלא טועם את הוויסקי (במקרה שלי).

אחרית דבר, שמע בעצתי ידידי, אגלה לך סוד שיחסוך לך 5 שנים של שתייה (אם לא יותר..): שתה איך שאתה אוהב, אתה אמור ליהנות מהשתייה ולא לסבול, כך גם תמזער את הנזק הכלכלי על הדרך.

לחיים !

down under

New member
מה שנכון נכון

אבל גם הוא לחלוטין צודק.
ממה שראיתי במו עיני במאות, כן, מאות הפעמים שהייתי בשנתים האחרונות
בפאבים/ברים (בין פעמיים ל-3 פעמים בשבוע אני יושב באיזה פאב/בר)
מרבית השתיינים עושים זאת מטעמי אופנה/מה יגידו ואכן מעווים את פניהם עם תום
הלגימה.

מנגד, יש עליה ושיפור אצל אחוז לא מבוטל אשר עברו לשתות רומים טובים,
ויסקי סינגל מאלט בלי קרח, קוניאקים/ברנדים וגראפות טובות,
קוקטיילים איכותיים בברים כמו האימפריאל ודיזנגוף 223
ופריחה אמיתית של שוק הבירה (עשרות בירות מעולות נמזגות בברזים או נשתים
מהבקבוק באותם הפאבים בהם בקרתי).

אילן די

New member
אז מה?

למה זה צריך לעניין אותי אם מישהו שותה משהו שהוא לא אוהב? מי אני שאתערב בשיקול הדעת של אדם אחר שבוחר להוציא את כספו על מוצר מסויים?
אני די בטוח שרוב האנשים שכותבים בפורום באופן קבוע לא קונים לייבל מסויים כי זה מה שכולם עושים. אני מוצא את כל הטפת המוסר הזו של הבחור שמעליך לא במקום, ובמיוחד לא המקום הזה.

down under

New member
לא חושב שהוא הטיף מוסר

וגם אם כן, אני חושב שזה אכן המקום לכך.
בין היתר, מטרת הפורום היא לדסקס על כל מני משקאות וגם, בשוליים וכפועל יוצא, לתרום לשיפור תרבות האלכוהול במדינה.

Idan Zeahvi

New member
סייג לחכמה שתיקה אילן

אם היית קורא מתחילת השרשור היית מבין שהעובדה שאני לא אוהב את "תרבות הצ'ייסרים" לא קשורה בעצה שהשאתי לבחור.

הבחור אמר בעצמו שהוא לא יכול ולא אוהב לשתות את הדרינק שלו בצורת צ'ייסר, אלא בתור משקה ארוך.

המסר שביקשתי להעביר - שתו את המשקה שלכם איך שאתם אוהבים ואל תיכנעו ללחץ החברתי בעניין הזה. נקודה.

Idan Zeahvi

New member
"צ'ייסרים" בשנות ה-90

חלה טעות נפוצה בהגדרת המונח "צ'ייסר"

במקור (בשנות ה-90 ואולי אף מוקדם לכך), הכוונה הייתה למשקה קל שאמור "לרדוף" (chase) במורד הגרון אחרי שתיית משקה אלכוהולי.

אולם בשנות ה-2000 הטעות הוטמעה, וכיום כאשר מזכירים את המונח "צ'ייסר", כמעט תמיד מתכוונים לשתיית משקה אלכוהול בכוס קטנה (לרוב 30 מ"ל).

לא מדויק

גם בשנות התשעים קראנו לזה צ'ייסר (לפחות התשעים המאוחרות). אני מסכים שהיום זה יותר נפוץ.

אתה צודק שזה לא אמור להיות השוט (או חצי השוט) אלא המשקה שרודף אחריו, אבל עד כמה שאני יודע הצ'ייסר אמור להיות בירה ולא משקה קל

למעלה