התייעצות אישית ...

התייעצות אישית ...

הי, התלבטתי אם להעלות את הסוגיה הנוכחית אבל מרגישה די בפרשת דרכים ואשמח לשמוע אותכן ...
רקע : אמא לילדה בת תשע , הריון ספונטני . את הדרך לילד שני כבר עושה לבד. בוגרת מצטיינת
של פורום פוריות , 4 שנות טיפולים , 5 הריונות והפלות . חזרתי לטיפולים לפני מספר חודשים (בת 46 ) למסלול של תרומת ביצית עם חבר מקסים שחלום חייו להפוך לאבא (אנחנו לא בזוגיות ) קיימת בעיית זרע ( היה נשוי שנים עם טיפולים שלא הניבו הריון ) . היום , בדיקת בטא שלילית שנייה (אמנם 9 ימים אחרי החזרה אבל די ברור שהתשובה לא הולכת להשתנות ) .
אני לוקחת פסק זמן בכדי להתאושש ולהחליט האם מכאן ממשיכה איתו , חרף בעיית הזרע , או לבד ?(או בכלל לא , אבל זה מחוץ לסוגייה הנוכחית ..)
אני יודעת שישנן יתרונות לכאן ולכאן וההחלטה היא מאוד אישית אבל כן אשמח לשמוע הארות , דיעות, או כמו שחיים הכט אומר " מה אתן הייתן עושות ? "
תודה רבה , סליחה על האורך ..

יש כאן הרבה נקודות להתייחסות

יש את הנקודה הכלכלית : מי משלם את הטיפולים? הטיפולים האלה לא זולים בכלל. וכשיש בעיית זרע, יהיה הרבה יותר קשה להשיג הריון. כך שאת יכולה להשקיע את מיטב כספך ולא ייצא כלום.
לפני שהייתי ממשיכה עם החבר הזה הייתי מבקשת ממנו שנלך להתייעץ עם רופא מומחה להבין מה הסיכויים ואיזה טיפולים ניתן לעשות?
במידה שהסיכויים מאד קטנים הייתי שואלת אותו : מה חשוב לך? להיות אבא? או להיות אבא לילד מהזרע שלך ואך ורק מהזרע שלך? והייתי מבקשת שישקול הורות משותפת לילד שיווצר מתרומה כפולה.
אם הוא מרב והסיכויים קטנים הייתי ממשיכה לבדי. תרומת ביצית זה סכום לא מבוטל. ולא הייתי מכלה את המשאבים שלי.

אשרת 1972

New member
השאלה מה איכות העוברים שאתם מקבלים האם הזרע מספיק

כדי להפרות אותם , לדעתי אם העוברים טובים , שני טיפולים הם לא אינדיקציה , אני חושבת שרק אחרי שלושה או ארבעה טיפולים יש מה לדבר כי לדעתי הסטטיסטיקה האמיתית בתרומה היא כמו בivf רגיל קרי כ20-25 אחוז סיכוי , וזה בניגוד ל50 אחוז סיכוי של הצלחה שמספרים עליו המסלולים , אני הריתי בטיפול השלישי כמו גם הרבה אחרות שאני מכירה שהרו בטיפול רביעי וחמישי , זה בלי להתייחס לקשר עם בן הזוג להורות שהוא שאלה אחרת בכלל .

קשה מאוד לחוות דעה
מאחר ולכל אחת שיקולים אחרים
אני התחלתי את תהליך הטיפולי פוריות עם בן זוג להורות וסיימתי לבד. מבחינתי זה היה הדבר הכי חכם שעשיתי.
ראיתי שבנוסף לבעיית הזרע יש אצלכם צורך ב PGD מה שבטח משאיר מעט מאוד עוברים?
איילת

למעלה