התייחסות

התייחסות

1. נכון שחיל האוויר ממצה את שוחריו במקצועות הליבה (שלדעתכם הם המקצועות הבזויים "תאילנדים") אך אלו המקצועות בליבו של החייל .ממקצועות אלו גדלו מפקדי המערך הטכני ,ממקצועות אלו גדלו מבכירי התעשיינים במשק. 2. בצבא ,מטרת כל חייל צריכה להיות לדעתי " שירות המדינה בכל מקצוע אליו יידרש ללא קשר למיצוי העצמי שלו וכישוריו ",אני מכיר גאונים ששירתו כלוחמים בחשק ולא קיטרו על חוסר המיצוי העצמי שלהם או כישוריהם (תמיד אפשר לתעל). 3. לעכביש - קודם התלוננת על פז"מ שלא דופק ,קורס אבנט הוא ארוך , האם יש דברים שמשנים את פני התמונה ?. 4. למי שלא יודע יש הרבה שוחרים בתפקידי צ"מ , ל"א - אז נא לבדוק שוב את העובדות . 5. לגבי שיבוצים במקומות אחרים נא תדברו עם המפקדים שלכם. הכי חשוב - אתם זורקים פה נתונים שמרביתם לא נכונים על הסף ( עכביש- לידיעתך מוטיבציית השרות של שוחרים בשרות לעולם לא ירדה) ומטעים את הציבור הרחב .נא תבדקו טוב את הנתונים לפני שהם נזרקים לפורום כלאחר יד. אנני מזלזל באף תפקיד, עכביש .זה היה לצורך המחשה בלבד - רבים מחבריי הטובים לא קצינים טכניים. תשאלו שאלות אענה כמיטב יכולתי.

Pikachuu

New member
אוקיי אני אחזור על עצמי

מקצועות הליבה = גם דרג ד... וגם פיתוח.. או שאני טועה? אני מכיר שוחרים בל"א ובצ"מ... אני מכיר גם שוחר אחד בפיתוח... (לא יודע איך הוא הגיע לשם) השאלה היא למה לא נפתחים כלל הקורסים לשוחרים..

Pikachuu

New member
ות'אמת שאלתי את אותה השאלה

אנשים רבים גם מהטכני אני מדבר על קצינים ומהאחראים על השוחרים.. אבל לא ענו לי כלל..

Pikachuu

New member
עוד משהו! אני מודה!

שניתנת לשוחרים סוף סוף האפשרות לעשות את הפרוייקטים בצבא. דבר מצויין! תודה , לא יודע אם דווקא לך , אבל גם לך

Shpak21

New member
כמה התייחסויות

אוקיי אז ככה... למרות שאני די "ליכלכתי" עד עכשיו את הטכני יש כמה דברים שהטכני די הועיל לי בחיים כמו למשל להבין את המערכת הצבאית... אחרי 6 שנים בטכני אף אחד לא יכול לערבב או כמו שאומרים בעברית לעבוד על שוחר.. אני מתמצא מצויין בחוקים הצה"ליים, ואחרי שאתה נשפט וננזף בטכני כמה פעמים ואתה מכיר גם את מערכת הענישה אתה יודע טוב מאוד איך "להתמודד" עם מערכת הענישה בצה"ל שהיא הרבה יותר רחמנית מהטכני... להבדיל ממלש"בים, השוחרים לא מגיעים עם מה שנקרא הלם בקו"ם ולוקחים הכל בפרופורציות, אני מדבר איתכם על מצב שאנשים נותנים הקשבים לשק"מיסט בגלל שהוא סמל וזה די מצחיק אבל השוחרים תמיד יודעים מה לעשות, מתי ולמה... למי שלא יודע שוחרים הם חלום וסיוט של כל מפקד בחייל האוויר... מצד אחד הם עושים את העבודה על הצד הטוב ביותר שאפשר שזה חלומי, מצד שני קשה מאוד להתמודד איתם בגלל כל הניסיון במערכת הצבאית... פיקצ'ו יכול להעיד על זה שהגענו למצבים שמ"כים בטירונות פחדו מאיתנו וכמובן הדבר הכי הכי חשוב... ביום הגיוס כשעומדים מלא מלא הורים ובוכים על הילדים שלהם שמתגייסים, ההורים שלי אמרו לי שלום, והלכו... הטכני היה גם סוג של חיזוק בשבילם אז יש צד חיובי כלשהוא בטכני... אבל יש גם מחיר כבד לשלם כפי שציינתי קודם... שכל אחד יעשה את השיקולים שלו

spider001

New member
הנתונים שהצגתי עובדתיים אך הנתונים

אליהם נחשפתי לא בסיווג מתאים לכאן אך מקורם של הדברים מדויק. לגבי אבנט- קורס אטרקטיבי , אם הייתם פותחים הקורס לשוחרים הפלא ופלא תיראו חיילים מבסוטים יותר . אבל הכל פוליטי והמדיניות אומרת ששוחרים אפשר לנצל בקורסים שאליהם חיילים אחרים מבחוץ לא ירצו ללכת , וחיילים איכותיים מבחוץ אפשר להביא בכיף לקורסים איכותיים. אישית הייתי מוותר חצי שנה פז"מ בשביל אבנט- קורס שנותן משהו בחיים ולא "עוד משהו שעשיתי בצה"ל..לא מעניין אף מעסיק". צרכי צה"ל כמובן חיוניים לבטחון המדינה אך עם זאת אחוז גדול מגוש דן ואף רב יותר מת"א לא מתגייסים לצה"ל. מעולם לא סירבתי פקודה אך רבים אחרים "לא פראיירים" כהגדרתם יעשו זאת בשמחה , מדוע? צה"ל שם ז** עליהם באופן כולל , ואם זה מתחיל מכאן או משם, לא משנה כל זרוע צריכה (לדעתי) לדאוג, לשמור, לגייס ולמשוך חיילים שיעבירו הלאה חוויות חיוביות ולא 70 אחוז מהחוויות על איך שטחנו לי תת** בחיל אויר- אל תלך לשם. על מנת להגיע למישרה בכירה במשק יש להוציא תואר ראשון- לעבור את מחסום הרס"ן ועד אז לקוות שלא יהיו קיצוצים בקהילת הקצונה. עסק מאתגר אך בעל סיכונים לא מעטים . לגביי צ"מ וכל הכשרות הצ"מ , לא ידוע לי על "הרבה" שוחרים שם, ייתכן מיעוט מצומצם. והמידור הרב לא תירוץ לאי ידיעתי למיספר חבריי צ"מ , סה"כ מרכז הצ"מ מרוכז במקום אחד שמכירים בו אחד את השני טוב. ההגדרה שלך ל"הרבה" לא מציאותית- הכוונה להרבה היא 60 אחוז אוכלוסיית שוחרים ומעלה או- איכלוס קורס ל"א ב-60 אחוז שוחרים+ לדוגמא. ולגבי פסילת מקצוע, לא ניתקלתי במיקרה אחד של שוחר שביצע קורס , קיבל מס' מקצוע תפס תקן ביחידה , פסל מקצוע מסיבות רפואיות\ת"ש\קפס ועשה קורס חדש בטכני . אין טעם בויכוחים כאן , אתה תציג הבית ספר כמקום מעולה ורבים בינם אני יתנו סייג ונק' למחשבה הקיימות בכל מוסד חינוכי , ישנם יתרונות וחסרונות אך יש הרבה אנשים שמצטערים שנרשמו, ואולי ישנם כאלה שאם ידעו התנאים מראש(וישפרו אותם) וישמחו וירשמו לטכני. לסיכום דבריי , הטכני של חה"א הוא מוסד שנוי במחלוקת - והדוגמאות לנושאים נדונים רבות . ישנם אנשים שהוא מתאים להם וישנם רבים שלא.

Pikachuu

New member
מספר טעויות ...

קודם כל אבנט כחול זה לא הקורס הכי טוב... הוא מעניין ונחמד , אבל הוא נתפס כטוב רק כי היתה את קפיצת התקשורת האלחוטית. יכול להיות שהוא יתן לך התחלה טובה אחרי הצבא , אבל זה מקצוע שבלי לימודים לתואר ראשון לא תקבל יותר מהממוצע. בקשר לצ"מ , תלוי למה אתה קורא צ"מ , יש הרבה שוחרים בצ"מ , כמובן שזה אחוז לא גדול מהשוחרים הכללי , אבל יש. אני מסכים איתך בהרוב... אבל אל תשכח שהמקום טוב עם אתה מקבל אותו כמו שצריך. אני נמצא במקום שתחילה לא קיבלתי אותו כטוב במיוחד, אבל עכשיו אני מאוהב בו בגלל האנשים, ככה זה הולך. אני מסכים איתך שיש קורסים שחבל שהם לא נפתחים לשוחרים, וזה צריך להשתנות. אבל ביננו אתה יודע שהשוחרים הם לא הכי טובים , אלה הם פשוט בסדר , ואולי קצת יותר בוגרים. אתה באמת לא מבין את הרצון של חיל האוויר לשלוח אנשים בוגרים לעבודות בדרג א? תשים לב שמספר התאונות של "לשכוח בורג" קטן עם הכמות של השוחרים בדרגים האלה... בדרגים אחרים אין לך אחריות כזאת גדולה , כמו לשכוח בורג קטן יכולה לעלות בחיי אנשים... נכון שלא תמיד האחריות הופכת את העבודה למעניינת יותר , אבל אישית אני מבין למה חיל האוויר מעוניין לשלוח אותנו השוחרים למקומות האלה. השאלה היא למה לא מתגמלים אותנו בהתאם. נניח להוריד את הקיצוצים המטופשים בכניסה לקבע , או לדוגמא לעלות את הסיכון וכו..

spider001

New member
לא אמרתי שאבנט נותן הכל בחיים

אבל זה בסיס מצויין ללימודי תקשורת ואלק' בעתיד. אגב איפה אתה משרת - יחידה\תפקיד ?

murzik3591

New member
חחח לא זה האקס-גף שלי

אבל הוא נטחן, האמן לי. מה שיותר מפחיד שהוא מתחיל לחבב את ההרגשה.

Shpak21

New member
חחח פיקצ'ו אתה סטלן...

אהבתי את התורנויות, אבל למה תזונה? כי מאכילים אותנו בחרא חחחחח ?! קיצר תחזור מהר יא חולה......!!! אתה חסר לנו... בלעדייך הכל פשוט מושלם... וכשזה מושלם זה משעמם... אז תחזור

maxlvo

New member
אני אמור לצחוק או לבכות?

אני בביסנמ... שם נתחנים יותר מחצרים! (אפילו שלי הסטטיסטיקה בחצרים עושים הכי הרבה טורנויות). אגב, אמרתם שממש קשה לשוחר לפסול מקצוע.. זה באמת נכון? אני אגיד לכם למה, אני רוצה לנצל את זה! אני מת לצאת מהבסיס שלי, אך אף אחד לא יתן לי לצאת. עכשיו, אם אני כובל את המטתא, והכבילה מוצדקת, חייבים להעביר אותי טייסת. עכשיו, אם מעבירים אותי טייסת אבל לא בסיס אז חייבים לשנות לי מס' מקצוע! השאלה שלי היא מה ינצח? הרצון של המב"ס להשאיר אנשים בביסנ"מ (שיעשו מטבחים ושמירות) או הרצון של הטכני שהשוחרים לא יפסלו מקצוע?

האהאהא

אז אתה מהנ"ממניקים שמציקים לי בקו 60!! אתם באים בחמולות יא אללה..זה קו של מצפה רמון, גנבים!

murzik3591

New member
ינצח הרצון של מי שרוצה יותר

אם הכבילה מוצדקת אתה רשאי לבקש העברת בסיס על סמך החשש פן תפגע בעקיפין מהמפקד טייסת שלך, מה שיכול להפתר מבחינתך רק ע"י מעבר בסיס... למלא תופס 55 אצל המשקית ת"ש ולדחוף את הנושא אל מעבר למב"ס.

rami1010

New member
כבוד המדר !

הטכני הידרדרת ברמתו וזה כבר נראה בטיפולו במקצוע חשמל בשיכבת יא'

מקצוע חשמל

המקצוע מקבל את מלוא תשומת הלב של הנהלת בית הספר. זה שאינכם מסכימים עם דרך הטיפול אינו אומר שהטיפול לקוי !.

למעלה