התייבשות חלב.

התייבשות חלב.

שלום לכולם שבוע טוב. אני כ-10 ימים אחריי לידה, כנראה בגלל עצבים, חוסר שקט ומתח עם הבעל בבית התייבש מעצמו החלב. מה ניתן לעשות כדי להחזירו???? שאלה שנייה ניסיתי להניק מספר פעמים, אך כנראה בגלל שהפטמה שטוחה קשה לבני לתפוס את הפטמה ולינוק, מה ניתן לעשות??. בינתיים שאבתי אבל אני רוצה שהוא ינק גם, כמובן שיחזור החלב. תודה מראש. שבוע טוב.
 
../images/Emo24.gif מזל טוב!

אם הבעיה היא פטמה שטוחה, יש לזה פתרונות. אם התינוק שלך לא ינק מספיק בימים הראשונים בגלל הבעיה הזו, אז לא נוצר מספיק חלב (ביום השני והשלישי אחרי הלידה התינוקת שלי ינקה רוב שעות היום. חשבתי שמשהו לא בסדר עד שאמרו לי שככה היא יוצרת את החלב). אם את יכולה מבחינה כספית, שווה להזמין הביתה יועצת הנקה. גם לי היו בהתחלה בעיות, אבל הביקור של היועצת פתר אותן. בינתיים, את יכולה לשאול בפורום תמיכה בהנקה איך להגיע לאחת מנציגות ארגון לה-לצ'ה. לי היו כמה שיחות עם נציגה אחת, ומלבד הידע הטכני היא עזרה לי מאוד נפשית כשהייתי מיואשת מההנקה וסתם לחוצה מדברים אחרים. בהצלחה!
 

לוליLuli

New member
קודם כל מזל טוב...

כמה טיפים להגברת חלב: *קודם כל תאכלי מסודר *לשתות הרבה *לנוח או לתפוס תנומות ככל שניתן -אחרי שינה טובה וזה בדוק-תקומי עם יותר חלב. *יש טיפות טבעיות :חלב-רב ,וגם "חלב -אם "שזה מגיע גם בכמוסות ,ניתן להשיג בבית מרקחת או בחנות טבע *לשאוב ולהניק -וכך יגדל כמות החלב *לא להלחץ..אם קשה לו לינוק אז תשאבי בהתחלה,כך זה גם היה אצלי ,היה לה קשה לינוק והגעתי למסקנה שיותר חשוב לי שהיא תאכל חלב אם גם אם זה שאוב בהתחלה,ולאט לאט היא יותר ינקה ישר מהציצי *שתיית תה שומר -עוזר בהחלט(יש שאומרים שגם בירה שחורה ) *וכן-גם מתח ועצבים משפיעים על החלב ..וממש לא לטובה.אז רצוי במידת האפשר להמנע מכך(לא רוצה לחטט או להתערב מה קורה אצלך ,אז רק מאחלת שייפתר מהר והכול יהיה רגוע אצלכם) תהני ושיהיה הרבה אושר
 

zrs

New member
הנקה

מזל טוב, כמו שאמרו לפניי, אם את יכולה להזמין יועצת הנקה.... יש היום פיטמות ששמים על הפיטמה שלנו - אם הפיטמה שטוחה, ואז התינוק תופס את הפיטמה ויונק, וככה מתחיל בעצם להיווצר חלב. אחרי כמה ימים בדר"כ ניתן לוותר על הפיטמה ולהניק ללא עזרים. בהצלחה!!!
 

lulyK

New member
ממליצהל התייעץ בפורום הנקה

ולראות יועצת הנקה אם צריך. כדי לגרום ליצירת חלב צריך דבר ראשון להניק, והרבה (שאיבות פחות יעילות במקרה הזה, אם כי זה בהחלט אפשרי כשזה נעשה נכון). מזל טוב
 
המון תודה

פניתי גם לפורום הנקה, מנסה למצוא תשובות במקביל. אין חלב כי ניסיתי לשאוב ולא יוצא כלום, יחסית לימים הראשונים שמילאתי בקבוקים והתינוק אכל יפה בלי עין הרע. ניסיתי להשכיב אותו בכל התנוחות האפשריות אך הפטמה יוצאת לו מהפה. אין לי משוג מה לעשות. וגם המצב בבית לא ממש עוזר. בנוסף אני סובלת גם מאנמיה ומדימומים רבים.
 

lulyK

New member
נשמע שאת צריכה עזרה מקצועית.

יש לך אפשרות להביא יועצת הנקה?
 

lulyK

New member
יש מדריכות הנקה (חלקן בדרך להיות

יועצות) טובות ומומלצות שלוקחות חצי מיועצות. אני ממליצה מאד על "גלית מדריכת הנקה" אבל היא רק ילדה בעצמה עכשיו.
 
למעלה