התיאטרון אצלי

Catty

New member
התיאטרון אצלי

כפי שבטח קראתם, אני בחוג תיאטרון, עם 3 תלמידים כבדי שמיעה כולל אותי (בשנים הקודמות היו הרבה הרבה הרבה הרבה יותר... שנה שעברה בערך 10...) אבל החוג לא רציני כ"כ למרות שהמדריך משחק מדהים!!!! הוא השחקן הטוב ביותר שראיתי מימי! אז אנו מעלים מסיבה למסיבת הסיום (גם חוק ריקוד מעלים ריקוד לסוף שנה וזה ריקוד מטופש...) אז ישנם 4 תפקידים ואנו רק 3, אני, נופר ואוריאן. אנו משחקים את "הפסל המושלם" עם אלת האהבה אפרודיטי ופיגמליון והדמות שלי-גאלאתיה... אני קיבלתי את תפקיד הפסל!!!
אני סתם עומדת כל ההצגה (הצגה של דקות ספורות) ואח"כ רוקדת ואלס עם פיגמליון הלא הוא אוריאן, ונופר היא גם עומדת כל הזמן ומספרת את הסיפור כל הזמן ובסוף היא מופיעה כאורחת הכבוד בחתונה שלנו, אפרודיטי. כך שאני בכלל לא עושה כלום, לא מדברת, רק רוקדת קצת, טוב שאני יודעת לרקוד ואלס... נופר ואוריאן צריכים לשנן את המונולוגים שלהם והם התלוננו ואמרו שלא יצליחו ואני כבר תוך יומיים זוכרת את כל התפקידים והטקסטים והמונולוגים שלהם יחד (בשלי אין מה לזכור...) שאלתי את המדריך אם אני הפסל בגלל שאני לא מדברת כ"כ ברור\יפה והוא אמר שלא, זה בגלל שאני הכי מתאימה להיות הפסל, אולי זה נכון אבל אני מעדיפה לשחק... מה שגם אוריאן מתבייש מזה שהוא אמור להראות את אהבת דמותו לשלי ולא ממש מבצע את תפקידו בטבעיות, וגם נופר לא משחקת משהו, אז בלי להשוויץ אני יכולה לשחק את 3 התפקידים בבת אחת ובאמת עשיתי זאת לפני אימא שלי, לפני אחותי, לפני החבר שלי ועוד כמה חברות שלי...
אני פשוט כל כך אוהבת לשחק...
אתם בטח מבינים אותי...

מבינה אותך ועוד איך

ולמרות שאני יחסית טריה בקטע של הדרמה והתאטרון והתחלתי עם זה קצת אחרי הצבא, מה שסיפרת מזכיר לי את ההכנות למסיבת הסיום שלי בכתה י"ב. היו שם תפקידים שהייתי משוכנעת שאני יכולה לעשות אותם טוב וה"במאי" החליט שאני לא מתאימה, סתם ככה, לפני שבכלל הוא ראה אותי בפעולה. וזה רק בגלל שהייתי קצת ביישנית... (מה שלא שונה בהרבה היום) ולכן לא נתן לי אף תפקיד וגם בריקודים הוא דאג לשים אותי ואת חברתי במקום שיראו אותנו כמה שפחות. עד כאן טראומות הילדות שלי. ועכשיו לשאלתך: אני אישית חושבת שאין תפקיד שהוא לא חשוב ו/או משני ועד כמה שזה יישמע אולי מגוחך ומוזר, זה נראה לי מאוד מעניין לשחק פסל וגם קשה. לי למשל קשה להאמין שהייתי מסוגלת במשך הצגה שלמה לעמוד ולא לזוז כמו פסל. הרבה פעמים כשאני רואה בהצגות אנשים שעומדים ולא זזים או שיש קטעים שבהם הם "מתים" (כמו למשל בהצגה "המורדים" שראיתי לפני שבוע), אני חושבת: וואוו, איך הם עושים את זה! וזה כמובן מעורר אצלי הערצה כלפיהם. אבל אם מאוד חשוב לך לשחק בתפקיד אחר אני אומרת: אל תוותרי!!! תבקשי ותתעקשי להבחן על כל אחד מהתפקידים שאת רוצה ורק אחרי שהבמאי יראה אותך בכל התפקידים במבחן, שיחליט אם את מתאימה או לא. בהצלחה, ותגידי שנטע שלחה אותך

Catty

New member
חחח תודה! ../images/Emo8.gif

אין פה בכלל מה "לעמוד ולא לזוז" זה ממש איזו דקה אחת, אולי 2... תאמיני לי שכל אחד מסוגל לזה. ובקשר לתפקידים האחרים זו פשוט לא תחרות ולא נעים לי להסיח את חבריי מהתפקידים שלהם אז אני שותקת...
לפחות בשנה שעברה המדריכה ראתה שאני מהשחקניות הטובות מבין איזה 7-10 ילדים ונתנה לי את התפקיד הראשי
... ופה אין ממש במאי או אודישנים או מבחנים, רק תיאטרון ממש ממש חובבני... 3 תלמידים ומדריך אחד. זהו...
בהתחלה היינו 3, אחת פרשה, היינו 2 כמה זמן ואז הבאתי ידיד שלי-אוריאן ועכשיו אנו בכייף משחקים. זהו, אין פה תחרות, ואת לא היחידה שאמרה שאין תפקיד ראשי\משני... אמרו לי את זה בעבר, ושפשוט מביאים לכל אחד את התפקיד הכי מתאים לו, אפילו אם אחד הוא המוכשר יותר מהשני ולשני נותנים תפקיד קשה יותר... אני פשוט רוצה לשחק את כל התפקידים בהצגה וזהו
... טוב חלאס, אני מדברת שטויות, פעם הבאה, (אם תהייה) נראה כבר מה יצא...

למעלה