התחרות באספרנטו

התחרות באספרנטו

שלום לאספרנטיסיטים בישראל. באיחור מה אני מגלה שהמתחרים בתרות שלנו הגיעו אליכם. אז ככה: המדובר בתחרות "עכבר הזהב", האולימפיאדה הוירטואלית הארצית שמקיימת אוניברסיטת תל אביב - היחידה לנוער שוחר מדע ביחד עם אשכולות הפיס ברחבי הארץ. זו התחרות השניה שלנו, ואנו מנסים למצוא נושאים מגוונים ככל שאפשר לתלמידים שלנו. בעברי למדתי אספרנטו (בהתכתבות), יש לי בבית את המילון של יוסף מורז'ן ועוד טקסטים. חידה אחת לקחתי מספר הכנה של גברת בשם דבורה (שם משפחתה לא זכור לי כעת), חידה נוספת מספר ילדים באספרנטו שיצא בסין לפני כעשרים שנה (יש לי כעשרים ספרים כאלה). אני כבר לא מסוגל לדבר אספרנטו, אבל לקרא איךשהו.... האם מוכר לכם אלדד? אספרנטיסט ותיק, דובר שפות רבות, איש מחשבים, אמור להיות בסוף שנות השלושים שלו? הכרנו לפני שנים בכנס (junularajarkonvenoבבית בכורי העיתים? אשמח לשמוע, הפעילות אצלינו גרמה למאות רבות של ילדים (קרוב לאלפיי) להחשף לשפה. חלק מן הנבחרות מצאו אספרנטיסטים שהרצו בפניהם והכנו אותם לקראת התחרות. היה שווה. אגב, משימה נוספת שהם קיבלו הייתה תשבץ ביוונית עתיקה. זהו, אשמח אם יתקשרו אלי לעוד פרטים לדואר שלי [email protected] להתראות

Eldad S

New member
היי אושי!!! ../images/Emo24.gif לא מאמין....

מה שלומך? כל כך הרבה זמן עבר מאז............ אההה, אז יש לך יד ורגל בתחרות הזו? יפה, יפה מאוד (האם אתה היית הכוח המניע מאחורי הקלעים בנושא האספרנטו?). ואיך היה עם היוונית העתיקה? מוצלח גם כן? (השתעשעתי בזה לא מעט לפני מספר שנים, בעצם, לפני יותר מעשר שנים, נדמה לי...). כתובת הדוא"ל שלי גם היא בנטויז'ן, וזה פשוט [email protected]. אשמח לחדש את הקשר. ובעצם - מה אתך? האם אספרנטו התחילה לחזור אליך? נדמה לי שאתה למדת אצל טדי לבנקופף, נכון? אז - להשתמע! Ghis la reaudo (kaj espereble - revido!)w

כל הכבוד לך, אושי!!!

אושי, אינני זוכר אותך מהתקופה שבה למדת אספרנטו, אך ראיתי את שמך אתמול בערב כאשר נכנסתי לאתר של האולימפיאדה הווירטואלית של "נוער שוחר מדע" (תודות לצפריר, שרשם אתמול בפורום שלנו את הכתובת של האתר שלכם). אתה מופיע שם כאחד המארגנים ואני זוכר ש"חשדתי" שאולי אתה הוא ה"פושע", כלומר אתה הוא זה שהכניס את אספרנטו לכתבי-החידה. מדוע? כי רשום שם שהתחביב שלך הוא תשבצים ביוונית עתיקה, וזאת לעומת יתר חברי הצוות שעוסקים בפיזיקה ונושאים דומים. הייתה לי הרגשה שאתה הוא האיש והתכוונתי לטלפן בשבוע הבא ליחידה לנוער שוחר מדע ולשאול מי האיש שיד ורגל לו בשילוב השפה הבינלאומית בתחרות נהדרת זו. נהניתי לעיין בחלק מההתכתבויות שבאתר שלכם ולראות את התלהבות הנערים והנערות מרחבי הארץ, שמנסים לפתור את החידות. ריגש אותי איך חלק מהם סיפרו על נסיונם ללמוד קצת אספרנטו, כדי לפענח את צפונות החידון. עכשיו יש לי שאלה חשובה: כיצד נוכל לנצל את החשיפה העצומה שאספרנטו זכתה לה בזכותך ולכתוב לכל העשרות הרבות של המשתתפים (אולי מאות?) כיצד ניתן ללמוד אספרנטו. אני בטוח שכמה מהם יתלהבו מכך. יש כבר כמה שפנו אלינו בנדון (מרעננה, בעיקר) ואני חושב שיהיו עוד. תוכל לענות לי על כך בפורום או בהתכתבות ישירה: [email protected] לדעתי תרומתך להפצת הידע על אספרנטו בקרב הצעירים בישראל היתה רבה מאד ואני מברך אותך ומודה לך בשם ארגוננו (אני היו"ר של האגודה לאספרנטו בישראל...). כל הכבוד לך. באמת!

כדאי לכם לבקר באתר של התחרות!

האתר של התחרות של "נוער שוחר מדע", שבה כיכבה שפתנו הבינלאומית, מזמין אתכם לבקר בו. בקרו ולא תתחרטו! יש שם פורום שבו מוזכרת אספרנטו הרבה מאד! את הכתובת תוכלו לקחת מההודעה של "צפרירוש" שהתפרסמה בפורום שלנו אתמול (12.3) בשעה 19.42. גלישה נעימה! Agrablan krozadon!

למעלה