התחצפויות של בת 8

1שייכת

New member
התחצפויות של בת 8

שלום לכולן, הגדולה שלי (8) מתחצפת אליי, צועקת עליי. אפילו שאני אומרת לה שככה אני לא מוכנה לדבר איתה - זה לא עוזר. גם עונשים שנתתי לה לא עזרו, כך שהפסקתי לתת. כשהיא היתה קטנה - אולי זו הטעות שעשיתי - הרשיתי לה להוציא עליי את הכל, מתוך הנחה שעדיף כך מאשר לשמור בבטן. אגב, גם עם בעלי זה קורה, אבל פחות, אבל הוא מבליג על כך (לדעתי הוא טועה. אני מנסה לשכנע אותו ששנינו צריכים יחד לעמוד מולה). מיואשת
ואשמח לעצותיכן.

פלגיה

New member
אם את רוצה לעשות שינוי

את צריכה לקחת בחשבון שזה לוקח זמן. אם היא התרגלה לדבר אליך בצורה מסוימת, ושאת נענית לה בצורה הזאת זה לא מספיק "לומר לה שככה את לא מוכנה לדבר". את צריכה לומר את זה שוב ושוב ושוב, ולא להתייחס עד שתשנה את צורת הדיבור. אפשר גם להשתמש בהומור. למשל אם היא אומרת לך משהו בחוצפה את יכולה לומר לה "בטח התכוונת לומר אמא יקרה האם את מוכנה בבקשה רבה לעשות לי טובה קטנה ולהביא לי כוס מים?" ואפילו להגזים ברמת הנימוס, כדי שייצא מצחיק. לגבי לשמור בבטן - מותר לבטא רגשות, אבל בצורה נעימה לאוזן "כואב לי שאת כל כך כועסת, אבל תראי את זה בצורה תרבותית יותר"

מסכימה עם כל מילה ומחזקת...

שינויים לא קורים בן לילה, צריך לעבוד עליהם... ועם המון עקביות... וכמובן, אם מחליטים, אז ליישם, בלי יוצא מהכלל.. לא לענות, אם היא מתחצפת, גם לא להעצבן, פשוט להתעלם מההתנהגות הזאת.. לאט לאט, היא תלמד...

LEATHER REBEL

New member
יש להתעלם

גם ילדה שאינה אינטיליגנטית במיוחד תבין את הרמז. ואם הילדה שלך אינטיליגנטית אז בוודאי ובוודאי שתבין. כמה זמן זה ייקח? תלוי כמה סבלנות יש לה.

למעלה