התחממות מנוע - TDM

מוסקו

New member
התחממות מנוע - TDM

יש אצלי תופעה של התחממות המנוע בזמן עמידה, או בפקקים איטיים, המחוג מגיע עד ממש לפני הקו האדום. כשמגיע לשם, מתחיל לעבוד המאוורר שמוריד את החום. בנסיעה רגילה, המחוג באמצע הסקלה, ואפילו למטה מזה. מדובר ב TDM 900. נשמע לכם בסדר ?

creth11

New member
תבדוק\תחליף יוניט מאוורר נישמע שהוא

ניכנס מאוחר מידי לעבודה בדיקה - פרק אותו, שטוף, חבר למד היתנגדות, תכניס למים רותחים (100 מעלות בערך) ואז הוא צריך להראות קצר, בד"כ בין 90-100 מעלות הוא צריך כבר להפעיל מאוורר קרי לתת קצר. בהרכבה צריך למלא חזרה נוזל קירור ולהקפיד להוציא אויר עד הסוף וכן מיכל עיבוי מלא, ולאחר כל נסיעה לבדוק במיכל העיבוי כי ייתכן וימשוך נוזל להשלמת בועות אויר שנישארו. אני ליתר ביטחון בהנעה ראשונה משאיר את פקק הרדיאטור פתוח ומניע, בודק שאין בועות ומחכה עד שהנוזל מתחיל לעלות ברדיאטור לכיוון השפה וליפני שנישפך סוגר היטב (שים לב שעובר מדרגה שניה ) ומחכה עד שהמאוורר יתחיל לפעול ואז מקרר קצת מכבה ונותן למנוע להיתקרר כמה שיותר ובודק לאחר קירור שהרדיאטור מלא עד קו הסגירה של הפקק (כ 2 ס"מ מיתחת לשפה העליונה יש מדרגה לאטם הפנימי של הפקק) כלומר אין אויר ונימשך נוזל חזרה ממיכל העיבוי. בהצלחה ולא לחפף.

מוסקו

New member
וואו !!!

איזה נשימה עמוקה לקחתי. תודה ידידי. אבל את כל הקטע המכני, אני מקוה שהמוסכניק שלי מכיר, כי לא הבנתי כלום. במוסך אמרו לי בעבר, שזו טמפרטורת העבודה של האופנוע. יכול להיות? זה לא נשמע לי שבפקק הראשון בת"א, המחוג כבר לפני האדום.

gray

New member
תקין.

היית מרגיש טוב יותר אם היו מזיזים קצת את הקו האדום? סך הכל מתקרב לקו האדום ברכיבה איוטית, מפעיל מאוורר וחוזר לטמפ הרגילה, זה מה שהמערכת צריכה לעשות.

h a j b i

New member
נשמע תקין, גם אצלי זה בערך ככה

רק שלי אין בדיוק קו אדום (דיגיטלי) כפי שאתה מתאר, בעמידה או בפקקים איטיים הטמפרטורה מגיעה עד ל - 104 - 105 מעלות ואז המאוורר מתחיל לעבוד ומוריד אותה לאזור ה - 99 - 100 מעלות. נ.ב אם אתה רוצה להאריך את חיי מערכת הקירור שלך, הקפד להחליף נוזל קירור ע"פ הוראות היצרן (בדר"כ כל שנתיים או 36K ק"מ). אם לא ידוע לך מתי החליפו אז אולי שווה לך לעשות את זה. סיפור של 100 ש"ח פלוס,מינוס וגם בדר"כ ניתן לבצע לבד די בקלות (בליווי ספר רכב \ מדריך היינס לדגם שלך)

מוסקו

New member
המוסך המרכזי של ימאהה אומר שתקין

המוסכניק שלי דיבר איתם, ואכן ככה זה אמור להיות.

למעלה