התחממות אימים

kennyMC

New member
התחממות אימים

שלום! לפני כשנה קיבלתי מחשב נייד IBM ThinkPad T-30 מאחי הגדול. (כן, הוא בן 5 שנים בערך) (המחשב! לא האח הגדול שלי!) אני מתאר לעצמי שאצלו (בארה"ב.....) לא היו למחשב בעיות, אבל פה, יש תופעה שקורית רק בקיץ. כשאני משחק במשחק מחשב עם תלת-מימד, הוא נוטה לקרוס. פשוט נכבה פתאום בלי הודעה מוקדמת. יש לו פתח אוורור בצד ויוצא משם חום אדיר תמיד. (אם זה חשוב להוסיף - אני משחק עם הגדרות רזולוציה ורמת פרטים הכי נמוכות שיש, וכיוונתי בהגדרות של כרטיס המסך שתמיד יעדיף ביצועים על פני איכות) חיפשתי בפורום בנוגע לניקיון מחשב נייד והבנתי שבעצם אין הרבה מה לעשות. כי ניקוי בלחץ אוויר לא מתאים למחשב נייד, ויותר מ-"לעשות פו " אין לי עוד מה לעשות... בדקתי מתחת למחשב ויש שם "מלבן" שהוא זה שממש מתחמם. אני לא יודע בדיוק מה זה. אולי זה ההארד דיסק. אבל אין לי מושג. יש לכם רעיונות מה אפשר לעשות? תודה רבה מראש!!

יאיר B

New member
אם הוא כבה בגלל חום - המעבד מתחמם מאוד

וזה כנראה מה שיש מתחת ל"מלבן" הזה. למחשבים יש מערכת הגנה שצריכה להגן על המעבד מפני התחממות יתר והיא מכבה את הנייד אם טמפרטורת המעבד מגיעה לגובה שנקבע מראש. משחקי תלת ממד דורשים הרבה משאבי מערכת, וזה מחשב ישן וככל הנראה הוא לא עומד בדרישות (בדוק אותו עם תוכנות קלות כמו אופיס XP למשל, אם הוא מחזיק מעמד עם תוכנה פשוטה כזאת, כנראה שזו הבעיה). אתה יוכל לשלוח אותו למעבדה ולבקש שינקו אותו פנימית (=צריך לפרק) ואולי שיחליפו את המשחה הטרמית.

kennyMC

New member
תודה רבה

יש לי מה לחשוש מלקחת אותו למעדה של IBM בארץ? הוא נקנה בארה"ב ואין לי שום קבלה/תעודת אחריות

RoyBO

New member
אין בעיה לקחת למעבדת לנובו, זה רק יעלה כסף

כי כמובן שאין אחריות אחרי כל כך הרבה שנים.

למעלה