התחלת שאיבה

freecloud

New member
התחלת שאיבה

שלום, בתי בת חודשיים יונקת במשך היום בערך כל שעתיים-שעתיים וחצי. לפני כשבועיים רציתי להשתתף בקורס עזרה ראשונה (כ-5 שעות מחוץ לבית). התחלתי לשאוב יומיים מראש בין הארוחות אך מהר מאד היא איבדה שלווה ונצמדה כמעט רצוף לציצי, ווליום החלב ירד בשאיבות ונכנסנו ללופ מלחיץ שבו, לדעתי, אין לי מספיק חלב לארוחות ולכן היא לא מסופקת ובמקביל אין לי אפשרות להגיע למטרה. (ביום אחד הצלחתי להגיע למנה אחת בקושי - ובמקביל שיגעתי את שתינו) איך להצליח לשאוב מספיק מבלי לפגוע בארוחות השוטפות? האם יש טיימינג ממולץ: לפני ארוחה, אחרי ארוחה....? וכן איך להתכוננן לשאיבות לקראת חזרה לעבודה, איך להעלות את ווליום החלב? אני מעוננינת להניק ולהאכיל רק בחלב אם. תודה

מינימי2

New member
שאיבה

מצרפת לך קישור על שאיבה המכיל מידע רב. את מתארת מצב בו שאבת בין הארוחות לאורך כל היום. ייתכן שהשד לא הספיק להתמלא כפי שמתמלא בדרך כלל למועד הארוחה שלה מה שגרם לה לאי שקט ולדרישה מוגברת לינוק. הזמן הנוח ביותר לשאיבה מבחינת תפוקת החלב - מוקדם בבוקר כיון שבעקבות הפרשת הורמונים (פרולקטין) בלילה נאגרות בשד כמויות גדולות יחסית של חלב. זה מאפשר להניק מצד אחד ולשאוב מהשני בו זמנית או לשאוב לאחר ארוחת התינוק את החלב שנשאר. לכמה שעות תצאי מהבית כשתחזרי לעבודה? אם תצטרכי לשאוב במהלך העבודה תוכלי לשאוב בכל יום את ארוחות התינוקת ליום המחר. מכיון שלא תניקי בשעות האלו השד יהיה מלא ואת בעצם תשאבי במקום הנקה, מה שיהפוך את העניין לקל יותר. כדאי ליצור גם 'מחסן חלב' קטן (של חלב קפוא) ליתר ביטחון. אם תשאבי בשעה קבועה מדי יום הגוף יתרגל לייצר חלב לשאיבה הזו (עייני בקישור לגבי כללים לשאיבה ולהגברת החלב) ויהיה לך קל יותר לשאוב. בפעמים הראשונות שאיבה יכולה להיות קשה, ולפעמים הכמות הנשאבת היא מזערית אך במקרים רבים תוך זמן מה הגוף מתרגל לעניין והשאיבה קלה יותר. דף נוסף מאותו אתר(מניקות) עם מידע רלוונטי בהצלחה

למעלה