התחלת ריטלין

אור161

New member
התחלת ריטלין

ביום שישי הבת שלי התחילה לקחת ריטלין 5 מ"ג בתור התחלה ליומים ואח"כ 10 מ"ג ז"א שיומים היא עם 5 מ"ג כדי לבדוק שאין תופעות לואי רציתי לדעת אם באמת כבר אחרי יומים שאין תופעות לואי אז באמת הן לא יגיעו אח"כ או שהן יכולות לבוא בשלב מאוחר יותר כי למעשה מחר היא אמורה לקחת 10 מ"ג לפני הגן. ועוד משהוא מתי באמת רואים שינוי בעקבות הריטלין תודה

zivadina

New member
תופעות לוואי של ריטלין

שלום אור161 וברוכה הבאה אלינו. היות וריטלין הוא תרופה עם תכונת "סינדרלה", הוא נכנס לגוף, משפיע ויוצא מהגוף מבלי להשאיר שאריות. תופעות הלוואי קורות רק בזמן השפעת התרופה (אצלכם-במשך 4 שעות) ולא אחריה, כך שאין מה לחשוש מהפתעות בעתיד. הרופא שלכם הולך אתכם בדרך הנכונה. בהצלחה!

דליה.ד

New member
תופעות לוואי בטיפול בריטלין

אם יש תופעות לוואי הן חולפות כעבור מספר ימים או שבועות. אצל בתי (6 וחצי) הופיעו כאבי בטן בזמן נטילת הריטלין בשבוע וחצי הראשונים לטיפול...ונעלמו. בת אחרת שלי הגיבה בכאבי ראש (נתתי לה אקמול מספר ימים ונסגר הסיפור). בן אחר הגיב בחוסר תיאבון - פתרנו זאת בארוחה לפני הריטלין וארוחה טובה מאוד אחרי הריטלין. הבן הקטן הגיב בריבאונד הוספנו חצי מנה לפני תום המנה הראשונה והריבאונד נעלם. כך שגם אם יש תופעות לוואי הן קלות, חולפות (ברוב המקרים) וניתנות לפתרון. בכל מקרה ילד שמגיב מאוד חזק ותופעות הלוואי הן יותר אקוטיות - יש להתייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה!

אור161

New member
תודה על התשובות

רק שאלה קטנה אם אתן יודעות שאם לא היו לה תופעות ביומים הראשונים אם יש סיכוי שהן יופיעו פתאום? ושוב תודה

zivadina

New member
תופעות לוואי חדשות

לא ידוע לי על תופעות לוואי שמופיעות פתאום. בדרך כלל יש תופעות לוואי שנעלמות אחרי שבוע-שבועיים שימוש שהגוף מתרגל לתרופה. אין תופעות לוואי שמופיעות לאחר זמן מה. מה שראית בהתחלה יימשך או ייעלם, אבל הפתעות חדשות לא תהיינה.

למעלה