התחלת פירות

noachorli

New member
התחלת פירות

אסף בן 6.5 חודשים אכל עד לפני 3 שבועות הנקה בלבד, לפני 3 שבועות התחלנו ירקות בהצלחה והוא אוכל כיום ארוחה יפה של כ-200 CC. רציתי להתחיל פירות, אני יודעת שאפשר להתחיל עם תפוח, אגס, בננה אבל השאלה שלי היא איך לתת את הפירות. צריך להוסיף מים אני מניחה כי זה יצא מאוד סמיך. אשמח לעצות.

sagitlaleche

New member
פירות ../images/Emo20.gif

מזל טוב על המוצקים! מהכתוב, אני מבינה כי את נותנת את הירקות בבקבוק (תקני אותי אם אני טועה), אבל אפשר בהחלט לתת לתינוק בן 6 חודשים מזון מוצק בכפית, אפילו שהמרקם סמיך מאוד (בננה פחות מימית מתפוח). תוכלי לערבב את הפירות עם חלב אם שאוב/סחוט. זה גם ידלל את הסמיכות וגם ישאיר טעם מוכר בפרי עבור התינוק שלך. בנוסף לתפוח האגס והבננה אפשר גם אבוקדו ומלון (הקיץ מתקרב...) אפרסק, שזיף אבטיח בקרוב (ואז הוא כבר יהיה גדול יותר ויוכל להחזיק חתיכת אבטיח ביד ולמצוץ אותה בפה. חשוב להציע כל פרי בנפרד במרווחים של שלושה ארבעה ימים בין אחד לשני כדי לשלול רגישות או אלרגיה ולהוסיף בכל פעם פרי לפרי.

hphp40

New member
שעות?

מתי כדאי לתת את הפירות כתוספת להנקה, אם את הירקות נניח נותנים בצהרים ויותר מאוחר מוסיפים להם גם עוף? את הפירות אחה"צ? בבוקר? תודה.

noachorli

New member
תיקון לשגית - מוצקים

את המרק אני נותנת לאסף בכפית, אני פשוט מודדת לפני שאני נותנת לו וכך אני רואה כמה הוא אכל ויוצא שהוא אוכל כ-200 CC ארוחה. (אני מבינה שחשבת שאני נותנת בבקבוק כי אני יודעת כמה הוא אוכל?!). תקני אותי אם אני טועה, או שלא הבנתי אותך נכון. אני יכולה להוסיף את הפרי לחלב אם? לטחון את הפרי ולהוסיף לו לחלב? ואז הטעימה בעצם הופכת לארוחה? נשמע מעניין. הפירות אמורים באיזהשהוא שלב להיות במקום ארוחה? אלרגיה לפרי זה גנטי?, בעלי אלרגי לאפרסקים. זה אומר שיכול להיות שגם אסף אלרגי?, לנסות בכל זאת בעונה? שאלה אחרונה - מתי אפשר להגיד שתינוק כבר אמור לישון לילה שלם. אני מבינה שנגיד גיל חצי שנה זה גיל שעדיין זקוקים לארוחות בלילה, השאלה מתי כבר לא צריכים לקום?. קיבלתי חוברת ממגזין "הורים וילדים" שנקרא "לילה טוב", כתוב שם במפורש שלילד בן חצי ששנה כבר לא זקוק לארוחות לילה ושניתן להרגילו לא לקום בלילה, כי הוא כבר לא זקוק לזה. תודה רבה.

sagitlaleche

New member
תוספת ../images/Emo20.gif

אני שמחה לגלות שאת נותנת לאסף את המזון בכפית. חשבתי שמדובר בבקבוק מכיוון שחשבת שפירות זה סמיך וגם על פי הכמות. הוספת חלב אם אפשרית במידה ואת מעוניינת להציע מזון שיש לו גוון מוכר בטעם. הוספת חלב אם עוזרת לתינוקות שלא אוהבים את נסיונות המוצקים, אבל אפשר לנסות גם סתם כך אם בא. הכוונה אינה שהטעימה תהפוך לארוחה, אלא פשוט שיהיה מוכר וקל יותר לילד להתנסות במזון חדש. עם הגיל והתפתחות התינוק, המזון המוצק יכול להוות ארוחה שלמה (מבחינה תזונתית) אך תינוקות רבים אוהבים לקנח בהנקה, המוכרת והאהובה כל כך (והטעימה כמובן). אלרגיה יכולה להיות גנטית, ואם יש מקרים של אלרגיה במשפחה יש לשים לב לכל מזון שהתינוק אוכל ולהיות ערים לסימני אלרגיה (פריחה, שלשולים, הקאות וכו'). יכול להיות שכדאי לדחות את האפרסקים ולנסות משהו אחר ולראות איך אסף מגיב ולהגיע לאפרסקים בגיל מאוחר יותר. כדאי להתחיל לנסות ולהחליט תוך כדי נסיונות בפירות אחרים. מצופה מתינוק לישון כל הלילה אחרי גיל שנה, ורוב התינוקות מתחילים לישון לילה שלם רק בגיל שנתיים. כשמדובר בהנקה, אין פחד מעששת עקב ארוחות לילה מכיוון שבחלב אם יש אנזימים שעוזרים למנוע עששת, למרות הסוכר שקיים בחלב אם. ממליצה בחום על הספר "הורים גם בלילה" מאת ד"ר וויליאם סירס.

למעלה