התחלת נסיעה

snoop doggi

New member
התחלת נסיעה../images/Emo73.gif

אני בשיעור שישי ויש לי קצת בעיות ההתחלת נסיעה. אולי יש למישהו טיפים?

אצלי התחלת נסיעה היא כזו:

השלבים הם: 1.נכנס לאוטו מצידו השמאלי כמובן כשפני לעבר כיוון הנסיעה של המכוניות שבאות מולי. 2. אחרי שנכנסתי אני מוודא שהכיסא נוח לי והוא ממוקים כראוי. אפשר להזיז את הכיסא כך שיהיה נוח יותר. 3.מיד לאחר שמיקמתי את הכיסא לפי הנוחיות שלי אני שם חגורה. 4. אני שם את רגל שמאל על הקלאץ ואת ימין על הברקס, כדי למנוע מצב של התדרדרות אחורה או קדימה. 5.לאחר מכן אני מאותת לימין או לשמאל כדי שהנהגים ידעו שאני רוצה לצאת. 6.אני מעביר לראשון ומוריד את האנברקס תוך כדי שהרגל שלי על הברקס... יודע למה נכון? 7. מסתכל במראות כדי לראות אם אפשר לצאת ולהתחיל לנסוע. אם השטח פנוי אני מתחיל בנסיעה תוך כדי לחיצה על הגז ועזיבת הקלאץ בעדינות והברקס ונוסע. 8. לאחר מכן מפסיק את האיתות לאחר שהשלמתי את היציאה. 5.

miss_t

New member
אז זו בעיה עם הקלאץ

אתה מרים אותו מהר מידי..... לעבוד ברגש עם הקלאץ ולא לשחרר אותו מהר... חצי קלאצ ולהתחיל קצת גז ואז שכבר אתה בתנועה לשחרר קלאץ עד הסוף.

זה כנראה בגלל שאתה עוזב את....

הקלאץ' מהר מדי. תעזוב אותו בעדינות ובהדרגתיות.

snoop doggi

New member
תודה לכם

אבל אני לא אמור קודם ללחוץ קצת על הגז ורק אז לשחרר קלאץ'?

HUhybrid

New member
במדרון משופע זה מיותר

במדרון משופע, כלומר בירידה ובעיקר בעלייה, לחיצה על דוושת הגז לפני כן מיותרת (אינה מועילה, כי אין בכך מספיק כח להיווצר בשביל להתגבר על רכיב כוח הכבידה המקביל למדרון) ולכן יתרה מכך- זה סתם מבזבז דלק (לקמצנים בינינו...). לכן, אם אתה נוסע באזור ידוע שכזה (כמו חיפה) או סתם נקלע למדרון משופע (ובעיקר לעלייה)- הרפה מדוושת הגז. בעלייה כדי להגיע ממנוחה לנסיעה- הרם מעט את הקלאץ, המתן עד שהכוח יעבור במלואו ובהתאמה אל כל ממסרת הרכב, ולאחר מכן עזוב את הבלמים. חשוב מאוד בשלב זה עדיין לא לשחרר את הקלאץ', כשהרכב כבר מתחיל לנוע, אלא רק מתי שאתה בתנועה מלאה ורעש המנוע פוסק (ואז כמובן כבר רצוי וצריך ללחוץ על דוושת הגז). בהצלחה, גיל.

mc bige

New member
אם אתה נשאר עם הקלאץ בפנים

ולוחץ על הגז יש רעש מהמנוע כאילו עוד שניה הוא מת אתה חייב בכל מצב לשחרר קצת את הקלאץ' ואז לתת את הגז.

למעלה