התחלת מוצקים

• פותח הנושא zrs
  • פורסם בתאריך

zrs

New member
התחלת מוצקים

שלום לכולם, זהר בן ארבעה חודשים ושבוע, יונק מלא ושוקל 7400. אני רוצה להתחיל לתת לו מוצקים - הוא ממש נראה מוכן... עם מה מתחילים???

zrs

New member
לא ממהרת

לא ממהרת. אני לא מתכוונת להפסיק להניק - שנינו יותר מידיי נהנים מזה. אבל נראה לי שזה מתאים...

shapir1

New member
מוצקים

בקישור הבא תוכלי לקרוא לדבי הנושא. אני חושבת שבכל זאת כדאי לחכות עוד קצת (לגיל חצי שנה לפחות), מערכת העיכול שלהם לא ממש בשלה להתחלת מוצקים בגילאים האלה.

zrs

New member
מוצקים

תודה. הכתבה מצויינת. בעבר (הלא רחוק) ההמלצות היו להתחיל מגיל ארבעה חודשים ואפילו שלושה וחצי... השאלה היא האם השינוי בהמלצות הוא לא לפי אופנות??? מעבר לזה זה הרי דיי אינדיבידואלי, נראה לי שאנחנו מוכנים. ננסה ונראה - אם לא יהיה לו טוב, אז נמתין עוד קצת...

shapir1

New member
לגבי שאלתך

השינוי הוא לא בגלל אופנות, אלא משום שמחקרים חדשים הראו שלפני גיל חצי שנה מערכת העיכול של התינוקות אינה בשלה מספיק להתמודד עם מזון שאינו חלב אם או תמ"ל, מה שיכול לגרום לאלרגיות.

Mika sheli

New member
גיל די מתאים להתחלת שלב הטעימות

של מוצקים. אצלנו בדנמרק ממליצים לנצל את החודשיים שבין 4 ועד 6 חודשים ללמד את הילדים לטעום קצת מכל דבר. פירות , ירקות, דייסות אורז או דגנים וכד'. לאוו דווקא ליצור ארוחות של מוצקים אלא כמה כפיות שהילד ירצה ולהשלים בהנקה או בקבוק. אנחנו (לצערי) התחלנו עם פירות ודייסת אורז כל פעם קצת... היום מיקה אוכלת בעיקר פירות ודייסות שונות אבל לא נוגעת בירקות. משאירה את זה בפה עד שנמאס לה ובסוף מקיאה את כל מה שאכלה כל היום... מקווה למצוא פיתרון לזה... שיהיה בהצלחה

גם באנגליה ממליצים מגיל 4 חודשים

לא יודעת מה קורה בארץ...אני חושבת שמ4 חודשים הרבה יותר קל והולך יותר בקלות

בישראל מחמירים - ולדעתי טוב שכך

כל ילד הוא שונה ומערכת העיכול שלו שונה. המחקרים בנושא מראים שחשיפה מוקדמת של מוצרים לקיבה לא בשלה מעלה את הסיכון לאלרגיה (בכל מיני גילאים). לכן לדעתי עדיף להחמיר ולא להקל. אף ילד לא יפסיד אם יתחלי מוצקים מאוחר יותר.

למעלה