התחלת טיפול
שלום,
אני מעוניינת להתחיל בטיפול, ויש לי מספר שאלות. אני אמורה להתגייס בעוד ארבעה חודשים (נכון לעכשיו). בצו הראשון ובראיונות שהיו לי עד עכשיו לא הייתי בטיפול ונרשם שאיני בטיפול, ואני תוהה – האם אני צריכה ליידע את הצבא? ואם כן, האם זה אומר שכשאתגייס אצטרך להיפגש עם קב"ן במקום עם המטפלת האזרחית איתה אתחיל לפני הגיוס? מעבר לפרקטיות, הייתי רוצה להתייעץ איתכם. אני לא יכולה לממן בעצמי את הטיפול וצריכה את עזרת ההורים שלי. מה שמטריד אותי הוא הפניה אליהם. אל אבא שלי אני יודעת שאין מה לפנות, הוא הצהיר על עמדותיו כלפי פסיכולוגיה בריש גלי: "פסיכולוגיה זה לדבר עם מטורפים, ובמילא זה לא עושה שום דבר. אם כבר רק פסיכיאטריה יכולה לעשות משהו". לאמא שלי אין עמדה שלילית כל כך כלפי טיפול, ובכל זאת אני חוששת מהתגובה שלה. אני לא רוצה לפנות לטיפול כדי להתמודד עם אירוע חיצוני כלשהו, אלא עם קשיים פנימיים שלי, מעגלי התנהגות שליליים שאני לא מצליחה לשבור בעצמי. אמא שלי אמנם אמפטית כלפי אנשים שקשה להם בגלל אירוע חיצוני, אבל היא לא כל כך מבינה קשיים פנימיים של אנשים ונוטה קצת להאשים אותם. אני לא חוששת שבגלל שהיא לא תבין היא תסרב או תהיה תוקפנית, ואני כן מאמינה שהיא תסכים ובהחלט בהחלט ברור לי שהיא רוצה בטובתי. אני חוששת מאותם דברים שהיא תעלה כנגד טיפול. אמנם אני באמת מאמינה שטיפול יכול להועיל לי עכשיו, אבל יש לי, באופן טבעי, חששות וספקות. הם נובעים בין היתר מהגישה בבית שלי (בעיות זה משהו שתמיד יש וצריך להתרגל אליהן ולא לנסות לפתור אותן, בטח שלא עם עזרה מבחוץ, ודברים כאלו) ולכן אני מאמינה שאותן נקודות יעלו גם אצל אמא שלי. אני לא מרגישה שיש לי מספיק ביטחון לעמוד מול הדברים האלו בלי תשובה ולהתעקש שאני חושבת שזה טוב לי. מעבר לכך, הדברים האלו עוברים בשיחה מתחת לפני השטח ואני צריכה להשקיע מאמצים בשביל להוציא אותם (הרבה פעמים בשיחות רק בפעם השלישית כשאני שואלת אם היא כנה איתי אני מקבלת תשובה אחרת). זה לא אפשרי ממש להשאיר אותם לא גלויים כי הם עולים בטפטופים בהערות/העוויות/אינטונציה והרבה יותר קל להתמודד איתם כשאפשר להתייחס אליהם ישירות, אבל אני לא חושבת שאוכל לעמוד גם בלחץ של השיחה וגם בניסיון לדובב ולדבר על הדברים באמת. אני מאוד חוששת שעד שקיבלתי את ההחלטה שטיפול יועיל לי השיחה עם אמא שלי תניא אותי מזה. יש לכם הצעות כיצד להקל על הלחץ שבשיחה? דברים שכדאי לומר? דברים שעדיף שלא להגיד? תודה לכם!
שלום,