התחלת טיפולי IVF

karny8

New member
התחלת טיפולי IVF

שלום לכן, אני בת 37.5, מאובחנת עם אנדו מ 2009 ומדי פעם מציצה בפורום... אני לא מצליחה להיכנס להריון, בצילום רחם התברר שהחצוצרה השמאלית סתומה. אני מטופלת אצל ד"ר אפרת הררי מקופ"ח כללית והיא המליצה לי להתחיל בטיפולי IVF, מכיוון שגם ספירת הזרע של בן זוגי לא גבוהה ולדעתה הזרעות לא יועילו. העניין הוא שוועדה של הקופה מכריחה אותי קודם לכן לנסות מס' הזרעות טרם אישור ה IVF, מה גם שהם רוצים שבן זוגי יחזור על בדיקת הזרע ואם היא שוב לא תהיה תקינה רוצים שילך לטיפול אצל אורולוג. אני די אובדת עצות ואשמח לשמוע מניסיונכן איך הדברים מתנהלים. אם לא תהיה ברירה אעשה באופן פרטי, אבל הבנתי שזה יקר מאד. בנוסף, מישהי מכן מכירה את ד"ר הררי?
תודה רבה

זואילי

New member
ברוכה הבאה

היכן בדקת אופציה של יח' פריון?
אני דילגתי על שלב ההזרעות עם קצת מלחמה.
ראשית הכנתי את ניירת הניתוח ומכתב המלצה מרופא האנדו. ואז את תוצאות צילום הרחם (גם אצלי חצוצרה היתה חסומה). את יכולה להוסיף גם את תוצאת בדיקת הזרע ומכתב המלצה נוסף ממומחה פריון.
וככה אישרו לי.
כמובן שתכיני מכתב מקדים בו את מסבירה מדוע חשוב לך לא לבזבז זמן ולמקסם נסיונות ישר ב ivf.
כדאי מאוד להיעזר ברופאים המומחים והמלצותיהם.

אינני מכירה את הרופאה שלך.

בהצלחה!

karny8

New member
המשך

לא בדקתי אופציה של יח' פריון כי אני עדיין לא מבינה איך זה הולך.
ד"ר הררי אמרה שהיא בודקת אם תוכל לעשות לי באופן פרטי (ללא תשלום) דרך המדיקל סנטר במידה והועדה לא תאשר (באופן רגיל היא עובדת בלניאדו, אבל ביה"ח בבעלות חרדית ומכיוון שאני ובן זוגי לא נשואים הם לא יאשרו לעשות שם).
אני חייבת לציין שדי הזנחתי את המעקבים אחר האנדו והייתי אצל מומחה לאנדו רק לפני כשלוש שנים כשאופציית הניתוח עמדה על הפרק (והחלטתי לא לעשות). היא אמרה לי שרק היא יכולה לפנות לוועדה ולא אני. אני די מבולבלת ומתוסכלת וחוששת שחוסר הידע שלי בהליכים יפגע בי, מכיוון שאני לא יודעת איך אני ממשיכה מכאן. האם כדאי לפנות למישהו שהוא מומחה לאנדו, או ליח' פריון בבי"ח כלשהו, כי נראה לי שהיא דווקא די מבינה בנושא.
תודה רבה על העזרה

זואילי

New member
יש יח' פריון מצויינת במאיר

אם את מעוניינת לעשות טיפול בציבורי.
את יכולה לבקש מרופא המשפחה/ד"ר הררי בקשה להפנייה ליח' הפריון שם, תנסי לברר אם אפשר לתאם לפרופ' שולמן בימי מרפאה שלו, כמובן תגיעי עם כל הניירת שלך ושל בן זוגך ואם רופא הפריון שם יתן המלצה ל IVF אז את זה (ושאר הניירת ) תגישי במרפאת האם.
לא כ"כ ברור לי העניין שרק הרופאה יכולה לפנות לועדה..
ה"ועדה" היא איש אחד, מעצבן, שבד"כ מקבל ערימות מסמכים בכל יום שני ואז מחליט מה ולמי לאשר. אני אישית מעולם לא נתקלתי בזה שהרופא שלי פנה אל אותו גורם מאשר.

אני חושבת שבהחלט צריך לערב גם מומחה אנדו, כדי שגם הוא יתן דעתו והמלצותיו. אינני יודעת אצל מי אובחנת בעבר אבל גם במאיר יש מרפאת אנדו ואולי גם שם יוכלו לעזור לך ולקדם את העניין. (אינני מטופלת שם אז לא יודעת אם אכן יש שיתוף פעולה מלא).

אם ד"ר הררי היא רופאת פריון (עושה שאיבות) והיא עובדת עם המדיקל (כרופאת פריון פרטית שלך) אז כן, היא זו שאמורה לארגן את האישורים מול הביטוח המשלים.
לגבי תשלום, את בכל מקרה תצטרכי לשלם למדיקל את ההשתתפות העצמית, ומול הרופאה - תסגרו ענייני תשלום או אי תשלום לה..

שוב, אינני מכירה את הרופאה שלך.
אני תמיד מפרידה בין אנדו ופריון.
המעקבים על האנדו ואת הניתוחים עשיתי בתה"ש, ובענייני פריון ניסיתי גם ציבורי וגם פרטי והעדפתי את הפרטי. עברתי כמה וכמה מעבדות (תה"ש, מדיקל, אסותא רמהח"ל ואסותא ראשל"צ) והיו לי 2 רופאי פריון פרטיים נהדרים.
כל צעד וכל החלטה שלי נדונה גם עם רופא האנדו וגם עם רופא הפריון ואז גם הם דנו ביניהם.
מאוד חשוב חיבור טוב שלך עם הרופאים, בכל תחום.

lim35

New member
ממליצה על הלל יפה

אני הגעתי אליהם בגיל 36 לאחר שבניתוח כן היה מעבר צבע דרך החצוצרות, ובכל זאת בגלל הגיל והאנדו שהוגדר בדרגה חמורה, ד"ר אלנבוגן המליץ ללכת ישר ל-ivf.
היה חשש שלא יאשרו לי, בגלל הדילוג על הזרעות ובגלל שהלל יפה לא שייך לכללית ולא באיזור מגורי.
מילאנו טפסים בבית החולים, אליהם צירפתי מכתב מד"ר אלנבוגן, ואותם שלחנו דרך המרפאה שלי.
למרבית הפלא, אישרו לי בלי בעיה בכלל!
אני מאד ממליצה על הלל יפה וד"ר אלנבוגן בפרט, הגישה שלו היא מינימום הורמונים שזה יותר ידידותי לבנות האנדו'.

פז08

New member
לא חייבים בפרטי!!!!

יש יחידות מצוינות ל- IVF בציבורי. אישית מאוד מאוד ממליצה על היחידה במאיר, מנסיון אישי (אמנם דל).
יש צוות מ-ד-ה-י-ם הן של אחיות ובוודאי של רופאים מאוד מאוד מקצועיים.
היחידה מבחינה פיזית חדשה, רחבה, מאוד נעימה.
הם מאוד שירותיים, יש מעבדה מצוינת..... בקיצור, מאוד ממליצה.
לצערי לא מכירה את ד"ר הררי......

karny8

New member
שוב תודה...

נראה לי שבתור התחלה אקבע תור לד"ר שיינמן ואתייעץ איתו איך להמשיך.
תודה על העזרה

karny8

New member
ועוד שאלה בבקשה

קצת מיהרתי בתגובתי הקודמת...
לפי מה שקראתי כאן, נראה לי שאפנה לבי"ח מאיר. מינסיונכן, כדאי לי קודם כל לפנות לשיינמן לבדוק את מצב האנדו נכון לעכשיו ואז לשולמן, או שכדאי לפנות ישירות לשולמן?

פז08

New member
יקירה.....

זה לא סותר..... לדעתי חשוב לוודא גם מצב האנדו' ובמקביל לפנות למרפאת פריון.
שיינמן מקבל גם במאיר.....
אני בהחלט הייתי קובעת תורים לשניהם, מתייעצת ובודקת כיצד ממשיכים.
לדעתי הם שילוב מאוד טוב, שיהיה לך המון בהצלחה

karny8

New member
תודה...

קבעתי תור לשינמן לאמצע מרץ ואקבע גם תור לשולמן. תודה רבה על ההתייחסות

למעלה