כמה דברים
קודם כל באמת מזל טוב!
דבר שני, לגבי החולשה [ואני לא בטוחה שתאהב ת זה]- זה כנראה פסיכולוגי. מלמדים אותנו שבלי בשר נהיה חלשים ולא יהיה לנו חלבון. שני הדברים אינם נכונים, אבל הם מחלחלים אלינו כל כך עמוק שלפעמים נראה לנו שזה נכון. אני יכולה להבטיח לך שאין לך מחסור בחלבון אם אתה ניזון ממזון שאינו תפוחי אדמה בלבד, ובעיקר אם אתה ניזון ממזון כמו קטניות ודגנים.
קטניות- חומוס [גם הממרח], פול, שעועית מכל צבע [גם ירוקה, שידועה כטובה מבחינת חוסר בגזים], עדשים מכל צבע [גם מונבטות, שעוזרות נגד גזים], סויה [כולל חלב סויה, ומוצרי סויה אחרים, שלרוב אינם יותר מעובדים ממוצרי חלב שעשויים מחלב חיות], אפונה [אחת המומלצות שלי]. ועוד...
דגנים- חיטה [וכל מוצריה. יש הרבה דברים שמאבדים בעיבוד מזון- חלבון הוא לא אחד מהם], אורז מכל צבעיו, כוסמין, שיפון, אמרנט, טף, דוחן, קינואה מכל הצבעים...
איפה עוד ניתן למצוא חלבונים? בזרעים ואגוזים ואפילו בירקות כמו חסה [כן כן].
עם כל השפע הזה- קשה לי לחשוב שאתה לא צורך מספיק חלבון. ועוד אתה מוסיף שאתה אוכל מוצרים מבעלי חיים, ושם יש גם חלבון.
לגבי גזים- הנבטה אכן עוזרת. גם הורדת הקצף בעת בישול תורמת מאוד. אפשר לאכול קטניות בצורה קצת יותר מעובדת [שוב- לא יותר מאשר שגבינות מחלב בעלי חיים הן מעובדות, אלו בדרך כלל אותם התהליכים בדיוק] כמו באמת טופו או טמפה, יוגורטים, חלב סויה... הכי עוזר זה ההרגל- להרגיל את הגוף לאכול קטניות. הכי טוב להתחיל עם עדשים ושעועית מש, שהם הכי קלים לעיכול.
אם אתה באמת מרגיש חלש ותוך כמה ימים זה לא עובר- שווה לברר אם אולי חסר לך ברזל [זה לא משהו שהמעבר לצמחונות גרם, אלא אם כן אתה צמחוני מעל לחצי שנה ורק עכשיו התחיל החוסר]. גם לאנשים שאוכלים בשר בעלי חיים חסר לעיתים ברזל. זה באמת משהו שגורם לעייפות. גם חוסר בB12 גורם לעייפות. המאגרים של B12 מתרוקנים עם הגיל, ולהרבה אנשים שאוכלים בשר גם יש חוסר. את זה משלימים בעזרת טבלית B12 אחת לכמה ימים. לא מומלץ להשלים B12 ממזון- לא לאוכלי בשר ולא לצמחונים ולא לטבעונים.
ותישאר בסביבה- נשמח לעזור בכל שלבי הדרך